Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 07, 2010

Solidariteit

Leuk om te zien hoe sommigen op dit weblog terecht komen. Bijvoorbeeld door het intypen van deze zoekterm:


Als er soms wat negatieve energie in m'n lijf zit zoek ik naar manieren om die energie om te zetten in iets nuttigs. Zo spendeerde ik laatst een heel kwartier om de toiletborstel schoon te maken...

Bij Ajax wil men nu ook grote schoonmaak "omdat het slecht gaat met de club". De opgestapte coach Martin Jol zou slecht hebben gepresteerd. Hoezo slecht? Men maakt kans op Europees voetbal en staat maar liefst vierde in de nationale competitie! Dat is een positie waar Feyenoord heel blij me zou zijn...;-)

Zelf word ik blij van de steun die ik mag ontvangen. Niet alleen van vrienden en familie maar zelfs relatief vreemden die mij aanbieden om bij hen te komen eten! Het doet mij deugd dat deze solidariteit bestaat en te weten dat veel mensen door hebben dat de wereld pas echt leuk wordt als we allemaal elkaar een beetje helpen.

Jammer dat zo veel politici daar anders over denken. De tendens is dat men vindt dat iedereen maar voor zichzelf moet zorgen. Tot ze zelf hulp nodig hebben natuurlijk. Maar ja, dan is het wat anders...

Mensen in Derde Wereldlanden moeten maar zelf uit de ellende komen die wij hebben helpen veroorzaken, kunstenaars moeten maar gewoon meer kunst verkopen, chronisch zieken moeten maar sparen voor medicijnen en hulpmiddelen, ouderen kunnen best met z'n allen op zaal slapen en hun eigen rollator kopen, mensen met kinderen moeten zelf maar voor de volledige kosten opdraaien, studenten moeten maar hun eigen studie bekostigen en zo verder.

Gek genoeg hoeven werkloze politici niet voor zichzelf te zorgen: die worden gesteund door de burger de overheid die hen voorziet van wachtgeld en niet veel later een lucratief baantje in het bedrijfsleven.

Maar er is een kentering gaande; Wachtgeld is nog maar maximaal vier jaar en er is zelfs sollicitatieplicht bij gekomen!

Zou het dan toch ook in de politiek doordringen dat wij het met z'n allen uitsluitend redden met solidariteit?

Deel dit stukje