Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 14, 2014

Dienstverlening was vanzelfsprekend

Ik kom uit de tijd dat stofzuigers nog geen ingebouwd snoeroprolmechanisme hadden. De tijd dat dienstverlening nog vanzelfsprekend was en geen extraatje. In 'mijn tijd' was vakantie een luxe en geen gewoonte. Kranten waren een bron van informatie en dus meer dan inpakmateriaal bij een verhuizing.

Ik kom uit de tijd dat scouting nog padvinderij heette. De Basisschool heette simpelweg lagere school en binnen bepaalde grenzen mochten burgers nog zelf bepalen wat al dan niet goed was voor hun gezondheid.

Ik kom uit de tijd dat je naar 'die rooie van personeelszaken' ging als je een vrije dag wilde en geen afspraak hoefde te maken met de Assistent Human Resource Manager.

Ik kom uit de tijd dat een politie agent nog een meneer was en geen jochie en mensen een ander nog wezen op diens asociale gedrag. Een ander helpen was normaal en geen buitengewone prestatie die beloond diende te worden. Wanneer je iemand hielp dan vroeg je daar niets voor terug.

Ik kom uit de tijd dat foto's maken nog spanning gaf; 

de tijd dat er nog puntjes stonden tussen de letters van een afkorting...

Oftewel: vandaag ben ik jarig.

In het jaar na mijn geboorte was dit wereldwijd de grootste hit: