Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, mei 29, 2010

Veroordeeld

Als uit de naam van vrijheid mensen worden beroofd van hun vrijheid is er toch iets goed mis. Ik heb het dan vooral over de maatregelen ter terrorismebestrijding. Terwijl er per dag meer mensen sterven van de honger dan in honderd jaar door terroristische aanslagen ligt wereldwijd bij overheden toch de focus op het bestrijden van terrorisme. Typisch.

Zo zijn er meer dingen die ik niet begrijp. Neem het VVD-plan om te zorgen voor 100.000 arbeidsplaatsen tegen het jaar 2040. Dat klinkt natuurlijk fantastisch! Maar waarom beseffen zo weinig mensen dat tegen die tijd de bevolking zal zijn gestegen met misschien wel 300.000 inwoners? Dan stelt dat getal van 100.000 opeens niet meer zo veel meer voor. Toch?

Er zijn veel dingen die mij verbazen en een keuze te maken welke van die zaken ik hier opschrijf is net zo makkelijk als degeen die achter je staat in de lift in de billen knijpen...Vooruit: nog één kwestie dan...

Veel werkgevers wíllen dat hun werknemers gestresst rondlopen. Werknemers die rondlopen alsof geen probleem hen deert geven hen een ongemakkelijk gevoel. Dan denken ze meteen dat je het werk niet serieus neemt. Het is wel eens de reden geweest dat mijn contract niet werd verlengd. Gewoon omdat ik er openlijk voor uitkwam dat ik de gezondheid van mijn kinderen belangrijker vind dan cola-blikjes in de koelkast tellen. Toch waren die er altijd voldoende omdat ik die simpelweg tijdig bijbestelde. Zelfs in de light-variant ten behoeve van die collegae die aan de lijn deden. Toevallig.

Moet je dan maar liegen over je prioriteiten en zelfs je kinderen verloochenen om maar je baan te kunnen houden? Voor mij is het antwoord duidelijk maar er zullen ongetwijfeld mensen zijn die van alles zouden beweren om maar in dienst te kunnen blijven van die man of vrouw waar ze met zo veel tegenzin voor werken. Persoonlijk kan ik niet liegen en beweren dat ik de baan belangrijker vind dan mijn kinderen.

Sommige vragen stellen je voor een dilemma. Deze bijvoorbeeld:
Wat is belangrijker: dat de waarheid boven tafel komt of dat Willem Holleeder wordt veroordeeld?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Gary Coleman en Dennis Hopper

Deel dit bericht