Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 06, 2015

Het verschijnsel voicemail

Het verschijnsel 'voicemail' kan best handig zijn en is de opvolger van het aloude antwoordapparaat: men laat een naam en telefoonnummer achter, eventueel gepaard gaand met een korte boodschap. En daar gaat het mis. Ik weet natuurlijk niet hoe dat met u zit maar ik ontvang boodschappen als:  'Hé met mij! Blijkbaar kun je nu niet opnemen maar ik wilde je wat zeggen. Weet je wie ik vanmiddag tegenkwam op de markt? Ik geef je een hint: het is iemand die jij ook kent. En nee, ik ga je nog niet zeggen wie het is maar wacht tot je terugbelt. Als je dan terugbelt wil je dat dan niet na acht uur vanavond doen maar wel voor tien uur? Want om acht uur kijk ik het journaal en tien uur ga ik naar bed. O, wacht, ik zei net dat je niet na acht uur moet bellen maar ik bedoelde natuurlijk dat je dat wel moet doen alleen niet tijdens het journaal omdat ik dat dan aan het kijken ben. Hi, hi, wat een dommie ben ik soms, hè? En o ja, toen ik gisteren de glazenwasser zag viel het mij op dat hij erg veel lijkt op de nieuwe vriend van jouw ex. Is die toevallig glazenwasser? Nee, van je ex weet ik wel maar ik bedoel haar vriend. Eh...nou, ik weet nu even niks meer te zeggen. Bel je me terug? Maar dan wel na acht uur en voor tien uur, hè? Want om acht uur kijk ik het journaal en om tien uur ga ik naar bed. Nou eh...eh...doei! En o ja, waar ben je eigenlijk mee bezig dat je geen tijd hebt om even de telefoon op te nemen? Nou eh...ik hoor het wel. Nou, doei doei!'

Wat is er in 's hemelsnaam mis met 'Hé, met mij. Bel je even terug wanneer het je uitkomt? Mazzel!'?

In de serie 'wat ik vreemd vind' vandaag: Mensen die zich vervelen én nergens tijd voor hebben.

6 opmerkingen:

 1. Met die laatste zin is niets mis. Wel duidelijk.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelf heb ik geen liefdeverhouding met mijn Gsm. Laat staan met mijn voicemail. De man met wie ik samenleef laat geen boodschappen meer na op mijn voicemail. Hij heeft het begrepen!
  Soms is het handig omdat je toch iemand kan terugbellen in een nogal belangrijk moment, maar meestal bel ik niet terug (minstens 9 op de 10 keren). Dan denk ik. Wanneer het belangrijk is belt men wel nog eens!
  Ik ben redelijk onbereikbaar en ik ben er niet trots op. Ik heb mijn gsm gewoon zelden in mijn buurt. Hij ligt overal. Boven, beneden en af en toe kijk ik eens. Soms kan jij mij echt weleens meteen treffen wanneer ik ook echt iets verwacht hou ik hem bij mij en krijg je me meteen aan de lijn. Mijn kinderen rennen meestal met mijn gsm achter mij aan omdat hij geluid maakt. hahahaha.
  Gsm en ik zullen nooit vriendjes worden :p.
  Ik had trouwens pas een telefoon ooit op mijn 20ste en zo oud ben ik nu ook weer nog niet.
  Misschien een overblijfsel?

  Groetjes!
  Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is wel amusant natuurlijk, zo`n heel verhaal! Ik hou niet van bellen dus heb daarvan geen last!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou er niet wakker van liggen als iemand zo'n verhaal inspreekt hoor, maar bij mij gebeurt dat gewoon nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor mijn voicemail moet ik een code intypen en...die ben ik kwijt, hihi. Ik ben nog steeds het type, ik ben er wel of ik ben er niet.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Iemand die zo lang van stof is, heeft alle tijd ná het journaal tot tien uur nodig om te vertellen waar het over gaat: nergens over ;-)
  De voicemail van mijn smartphone doet het niet. Het interesseert me hoegenaamd geen r**t.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht