Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 04, 2013

Gelden regels voor iedereen of zijn er uitzonderingen?

Marechaussee pakt man in akker met amfetamine
Handig spul, dat XTC! Je kunt er zelfs mannen mee pakken. Dus wég met cameratoezicht en kom maar op met die pillen!

Man slaat agent met krukken 
Erg wreed: loopt een agent al op krukken, wordt-ie nog geslagen óók!

Krantenkoppen zijn vaak hilarisch en dat komt goed uit want ik hou wel van een potje lachen.
Gisteravond lekker een potje staan strijken met een nieuwe strijkbout omdat de vorige de geest had gegeven. Intussen kijkend naar een James Bond film, mijn kasboek bijwerkend, de gemeente Amsterdam vragend waarom zij én duurzaam willen handelen én gemotoriseerde bladblazers willen handhaven (zie: http://vragen.blogspot.nl/2013/12/bladblazers-vervolg.html) en weer wat zitten redigeren aan mijn steeds duidelijker wordende roman. Voor mij is dat een rustige avond terwijl anderen het druk hebben bij de helft van wat ik doe. Wat veel is voor de één is weinig voor de ander.

In Amsterdam is het aantal betaalbare huurwoningen in korte tijd gehalveerd dankzij het overheidsbeleid dat 'scheefgroei' moet tegengaan. Het gevolg is dat 'arme mensen' (Volgens de VVD elke burger die minder dan 45.000 euro per jaar op de rekening gestort krijgt) niet meer in de hoofdstad kunnen wonen. Nog maar een paar decennia dan wordt Amsterdam nog uitsluitend bewoond door de jetset en de politieke elite. Soms begrijp ik de politiek niet... 

Toen een paar jaar geleden de VVD voorstelde dat mensen die een Bijstandsuitkering 'genieten' (verreweg de meeste mensen die de allerlaagste uitkering ontvangen doen dat niet omdat zij dat zo leuk vinden) verplicht vrijwilligerswerk moeten doen 'om iets terug te doen voor de maatschappij', sprak de PVDA daar schande van. Het zou zelfs rieken naar slavernij! Inmiddels zijn wij een paar jaar verder en stelt staatssecretaris Jetta Klijnsma van diezelfde PvdA voor dat mensen met een uitkering verplicht vrijwilligerswerk moeten doen.

Maar waarom wil zij niet bedrijven verplichten om uitkeringstrekkers een volwaardige baan aan te bieden? Is dat alleen omdat de VVD dat niet leuk zou vinden of is het aanpakken van bijstandsmoeders gewoon leuker dan het aanpakken van bedrijven als Philips en Unilever die mensen geen vaste banen meer geven? Ook gemeentes geven al lang niet meer het goede voorbeeld door geen banen aan te bieden maar 'werkervaringsplekken'. Met ander woorden: door mensen te verplichten gratis voor hen te werken is de overheid weer hard bezig met het herinvoeren van de slavernij. Als voorbeeld even de bedrijven die mensen 'overnemen' van de sociale werkplaatsen; zij doen hetzelfde werk als mensen zónder beperking maar mogen onder het minimumloon worden uitbetaald 'omdat zij gehandicapt zijn'.

U vindt discriminatie natuurlijk ook verschrikkelijk en vindt bijvoorbeeld dat gehandicapte mensen ook gewoon mensen zijn en niet anders behandeld dienen te worden dan mensen zonder handicap. Welnu, ik stond ooit in kostuum om met mensen op de foto te gaan en omdat het behoorlijk druk was mocht elke bezoeker één keer op de foto. Een meneer in een rolstoel wilde voor een tweede keer met mij op de foto en ik zei er wat van. Maar zowel de fotograaf als de baas zeiden: 'Ach, laat die man toch. Zie je niet dat hij in een rolstoel zit?' Verschrikkelijk! Alsof rolstoelers per definitie zielig zijn! Nee! Ook mensen in een rolstoel kunnen aardig zijn of zich enorm asociaal gedragen. Deze meneer bewees dat, in mijn ogen.

Wat vindt u: gelden regels en wetten voor iedereen of moeten er uitzonderingen worden gemaakt voor gehandicapten en PVV-stemmers die vinden dat overtredingen harder bestraft moeten worden tenzij zij die zelf begaan?

6 opmerkingen:

 1. de wet is er voor iedereen. Regels zijn er ook voor iedereen die zich in dezelfde toestand bevinden. Of je nu 10 jaar, 100 jaar, dik, dun, groot, klein enz bent maakt geen verschil. Alleen als bewezen kan worden dat iemand verstandelijk niet in staat is om voor zijn/haar daden op te draaien mag er een verschil zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Regels zijn er voor iedereen, maar een uitzondering mag er best weleens zijn. Ehhh, niet hele groepen, maar soms. Ik kan zo geen voorbeeld geven. Mmmmm. Zolang mensen zelf maar niet beslissen dat die uitzondering juist voor hun is.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zijn uitzonderingen: Mensen zoals ik, met een lintje. Die hebben gewoon meer waarde.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik erger me ook te pletter als ik hoor dat ze van mensen die van bijstand 'genieten' (ja dat moet tussen serieuze aanhalingstekens!) verplicht te werk willen stellen, dat ruikt inderdaad naar slavernij! En dan maar heisa maken over het racisme rond zwarte piet omdat zwarten ooit slaven waren... Twee maten, twee gewichten hé.
  Dat geldt ook voor gehandicapten, waarom hen anders behandelen dan valide mensen? Het zijn toch allemaal ménsen, met hun mooie kanten, maar ook de minder mooie...
  Lieve Terrebel, ik wens je straks in je schoentje veel leuke dingen tor, maar vooral dat je gelukkig bent, met je al even lieve vrouw en dito kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag de zelfde James Bond film denk ik. Maar in flarden want ik kijk nooit echt.
  regels geleden voor iedereen met uitzondering voor een select groepje kut lui die denken overal boven te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier bij ons wordt het ook erg ! Een jongen een nacht in de cel omdat hij een politiecombie die verkeerd geparkeerd stond fotografeerde ! :-(
  Ik ben terug mijn kleine groooooote vriend !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht