Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 02, 2013

Verhoudingen

Mijn aanstaande vrouw en ik zijn inmiddels zo'n beetje precies 22 maanden samen en het is nog steeds gezellig! Zo gingen wij gisteren naar de bioscoop en zagen daar de geniabele film Borgman van de familie van Warmerdam. Gaat dat zien! Uiteraard gingen wij daarna aan de bitterballen. 
Owly Images
Gewoon gezellig thuis, want dat scheelt toch weer wat geld.

Hoewel het niet altijd makkelijk gaat kunnen wij nog steeds de vaste lasten betalen. Zoals de maandelijkse zorgpremie..

Verlagen van de zorgpremie is goed voor de overheidsuitgaven want zorgtoeslag kan dan omlaag. http://www.nu.nl/geldzaken/3539180/gemiddelde-zorgpremie-bedraagt-225-euro-per-maand.html
Althans, voor mensen die kunnen rekenen lijkt dat een goed idee. Maar waarom worden de zorgpremies dan toch elk jaar weer verhoogd en moet er dus ook meer worden uitgegeven aan zorgtoeslagen omdat mensen die premies niet meer kunnen betalen? Honderden ambtenaren zijn met niets anders bezig dan het berekenen van wie welk bedrag nodig heeft aan toeslag. Die honderden jaarsalarissen zouden niet uitbetaald hoeven worden als de premies betaalbaar waren. Ook andere belastingen moeten omhoog want al die ambtenaren moeten betaald worden. Rechtstreeks gevolg is dat er nog meer mensen in de geldproblemen komen omdat zij én die extra belastingen én die verhoogde zorgpremie niet kunnen betalen. De oplossing lijkt simpel: verlaag de zorgpremie! Daarmee voorkomt men in de toekomst overvolle cellen die worden gevuld met al die mensen die uiteindelijk hun belastingen niet kunnen betalen en dus worden opgesloten.

Elk jaar worden tientallen vrouwen opgesloten en soms zelfs ter dood gebracht omdat zij volgens een of andere archaïsche wet 'schuldig' zouden zijn aan hun eigen verkrachting. En dat is verschrikkelijk. Terecht dus dat er tientallen miljoenen worden besteed aan campagnes en diplomatieke missies om hier een einde aan te maken. Maar ik zie onze minister van buitenlandse zaken niet naar zijn collega van een warm land gaan om namens het Nederlandse volk tienduizend muskietennetten aan te bieden waarmee eenvoudig malaria voorkomen kan worden. Malaria is 'goed' voor ruim een miljoen doden per jaar wereldwijd en kan relatief eenvoudig worden bestreden met klamboes en eenvoudige medicatie. Toch gebeurt dat niet. Is dat omdat een minister liever vrouwenrechtenorganisaties tevreden stelt dan organisaties die er op uit zijn om mensenlevens te redden?

Ik ben maar een eenvoudige blogger en niet eens een journalist (hoewel er sommigen zijn die vinden dat ik mij beter moet documenteren) en heb dus het antwoord niet maar ik vraag mij wel eens af waarom er zo vaak sprake is van scheve verhoudingen.

Terwijl sommigen weinig anders doen dan hun miljoenen dollars tellen hebben anderen het minder leuk. De kunst is dan om positief te blijven. Ik wil u uitdagen bij het volgende filmpje de ogen droog te houden. De onbekende held van vandaag is Choi, Sung-bong. Omdat hij blijft werken voor wat hij wil. Omdat hij doorzet. Omdat hij zich geen houding weet te geven wanneer mensen aardig tegen hem zijn...

5 opmerkingen:

 1. Samenzijn mag je best vieren, toch. Die homeless guy had ik al een bewonderd. Volgens mij hoeft die nu nooit meer te werken, eh wat zeg ik nu, kan hij de rest van zijn leven zingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat filmpje kende ik inderdaad al en het bewijst maar weer eens dat alles mogelijk is het leven. Positief en negatief. Het is maar waar je in wil geloven en of je je kansen grijpt.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik kende het filmpje al...en zoals zo velen zeggen follow your dream...
  Gezellig aan de bitterballen thuis :) Moet niet altijd feest zijn om het gezellig te hebben...fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zonder meer een dijk van een stem. Maar daar hou ik wel droge ogen bij hoor, ik ben te nuchter om niet te beseffen dat bij al dit soort "talentenjachten" op "effect" gewerkt wordt in "het profiel".
  Dat is meteen waarom ik nooit kijk naar dat soort programma's.
  Een goede zanger of zangeres kómt er wel zonder zo'n talentenjacht en van de meeste winnaars hoor je dan ook na een half jaar niéts meer.
  In een enkel geval zou je kunnen zeggen dat de kandidaat nooit in de kringen zou kunnen komen waar zijn/haar stem op zou vallen. Misschien gaat dat voor deze jongen dan op en krijgt hij nu de kans op de beter leven , ik gun het hem!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben er stil van. #zangtalent#kippenvelmooi

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht