Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, oktober 03, 2013

Hypnotherapie

Mensen die niet in onze keurige maatschappij passen stoppen wij graag ver weg met z'n allen bij elkaar; 'Aso-dorpen' voor 'Tokkies' en aparte woonwijken voor mensen die zich seksueel tot kinderen voelen aangetrokken. Hitler en zijn trawanten zouden hebben staan juichen; het 'Judenviertel' is weer helemaal terug van weggeweest!

Gisteren waren mijn vriendin en ik even weg; wij waren aanwezig bij de inauguratie van een heuse professor. De man deed (en doet) onderzoek naar het leven in Indonesië vanaf het koloniale tijdperk. Erg interessant en leerzaam! Vind ik.

Er zijn er die verreweg de meeste onderzoeken afdoen als onzin en tijdverspilling. Ruim 300 uren per jaar spelletjes spelen op de computer (zoals ik doe) en 1000 uren per jaar televisie kijken (zoals ik niet doe) zijn natuurlijk activiteiten waarmee een individu de mensheid een plezier doet. Toch?

Zelf vind ik het goed om te leren van de geschiedenis. Opdat wij niet dezelfde fouten maken als onze voorouders. Stuk voor stuk zijn of waren die doorgaans tegenstander van alternatieve geneeswijzen. Maar waarom eigenlijk? En wanneer is iets 'alternatief'?

Veel mensen zien niets in 'alternatieve' geneeswijzen. 'Hoe kan één zo'n klein pilletje iemand van een kwaal af hebben?' vragen zij zich af bij homeopathie. Maar als zo'n klein pilletje in een doosje zit met het logo van de apotheek erop dan geloven diezelfde mensen blindelings dat het helpt tegen allergie.

Maar wat nog maar kort geleden werd afgedaan als 'Hocus Pocus'wordt tegenwoordig gezien als een serieuze medische behandeling: Yoga, meditatie en zelfs hypnotherapie.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Tom Clancy

4 opmerkingen:

 1. Dat noemen ze beschaving. Helaas is het wel altijd hun beschaving zoals zij wensen dat het beste is voor hun omgeving.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Men leert blijkbaar niét van de geschiedenis zoals jij doet lieve Terrebel...

  BeantwoordenVerwijderen


 3. Alternatief zegt het zelf al...je gaat op zoek als de reguliere zorg niet werkt...

  Gefeliciteerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We zullen er altijd naar streven om niet dezélfde fouten te maken die onze ouders in onze ogen gemaakt hebben.....dát voorkomt helaas niet dat we niéuwe fouten maken, en zo is het met geschiedenis óók!
  Er zijn mensen,ook in de politiek, die zich zó krampachtig bezig houden met oude fouten voorkomen dat ze niet eens in de gáten hebben dat ze de meest verschrikkelijke nieuwe fouten maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht