Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 12, 2012

Frankrijk


Navraag leerde dat het ook in Frankrijk verboden is luidruchtige kinderen te vermoorden wanneer je rustig op het strand ligt bij te komen van inspannende vakantie-activiteiten als lezen, wandelen, luieren, Yahtzee spelen en eten. Wij zagen een Mirage. Waarmee een gevechtsvliegtuig wordt bedoeld en geen luchtspiegeling.

Op een landweggetje zagen wij het resultaat van de confrontatie tussen een tractor en een kikker. Onnodig te zeggen dat de kikker aan het kortste eind trok. Wij zagen meer sterren dan mensen en terug in Amsterdam weer meer mensen dan sterren. Op vakantie zagen wij zelfs een groot deel van de Melkweg en vallende sterren. Geen Tiger Woods of zo maar verbrandende meteorieten.

Op gegeven moment vertelde mijn dochter mij dat de wc verstopt was en ik vroeg haar of zij die toch uiteindelijk nog gevonden had. Langs een weg in de buurt van het stuk land waar wij huisjes hadden gehuurd stonden eikenbomen. Daardoor waren er zoveel eikels op de weg dat ik even aan Amsterdam moest denken.

Er was geen internet, geen televisie en geen spelcomputer. En tòch wisten broer en zus - respectievelijk 16 en 11 jaren jong - zich te vermaken. Wij speelden ondermeer honkbal, het eerder genoemde Yahtzee, badminton en tafeltennis en aten eieren van de aldaar rondlopende kippen.

Nu werd ook voor ons duidelijk wat mensen doen die zich niet 5 uren per dag bezig houden met het lezen van 'belangrijke' e-mails en het bekijken van 'interessante' TV-programma's. Ja, wij hadden het zeer naar ons zin in Frankrijk.

Hieronder een paar sfeerfoto's. Meer later in een online album. De laatste is van de uitzwaaiploeg...;-)


7 opmerkingen:

 1. Welkom thuis dan maar hé ! Met een beetje geluk kun je hier óók nog wat vallende sterren zien is me verteld !
  Natúúrlijk kunnen kinderen zich héél goed een paar uur vermaken zonder TV of computer maar vaak vinden de ouders het maar wát makkelijk als ze zélf weinig hoeven te doen om de kinderen bezig te houden .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga eind oktober nog een (mid)weekje logeren in het centrum van Amsterdam. Voor de rust, maar vooral voor de cultuur. Muziekgebouw en Muziektheater deze keer. Ik heb er nog nooit de neiging gehad luidruchtige kinderen te vermoorden. Luidruchtige ouders - bellend, gamend, internettend en sms'end tijdens een jeugdvoorstelling van Calefax in het Muziekgebouw - wél.
  (En Bravisten uiteraard, maar dat is een ander verhaal.)

  Leuke post. Ik tril nu al van ontwenningsverschijnselen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me voorstellen dat dat genieten was. Ziet er geweldig uit daar.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. voor je het weet is het voorbij.Gelukkig heb je deze foto's om later opnieuw en opnieuw te bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is tijd dat we iedereen Frankrijk uitzetten en te tot ons nemen. Immers iedereen geniet daar 50% van hun leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zier er gezellig uit. Mooie foto's, vooral die met de kat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooo daar was je dan lieve Terrebel in La Douce France! Jij hebt blijkbaar een heerlijke vakantie gehad en daar ben ik blij om. Nu zijn je batterijtjes weer goed opgeladen om je activiteiten en ook je blog voor ons weer goed te verzorgen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht