Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 18, 2012

Rechtstaat

Vanmorgen had ik weer'ns een goed gesprek met mijn ondernemerscoach en daarna ging ik lekker aan de slag met de van hem ontvangen tips. Bijvoorbeeld die voor het verbeteren van mijn website. Voornoemde actie werd ietwat bemoeilijkt door het onverwachte bezoek van maar liefst twee buurvrouwen die onafhankelijk van elkaar besloten bij mij langs te komen.

Nu ben ik geen complete digibeet maar een beetje met Joomla zitten spelen terwijl je er zo goed als niets van afweet is geen sinicure. Laat staan met gezellige afleiding. En misschien zit er ook wel een klein defect ergens in de code verborgen...

Als de auto een klein defect heeft ga je onderzoeken wat dat defect is en probeer je't te repareren. Lukt dat niet, dan vraag je't een bekende. lukt het dan nog niet dan breng je de auto naar de garage. Toch?

Maar waarom behandelen mensen hun relatie dan zo anders? 'O, nou...eh...de relatie is stuk. Dan gaan we maar uit elkaar en beginnen een nieuwe relatie met een ander.' Waarom niet samen bekijken wat het probleem is en eventueel hulp zoeken? Dat doen we met onze auto tenslotte ook!

Wij zijn sowieso heel dubbel in ons gedrag. Neem nu vrijheid. Wij zeggen dat vrijheid het hoogste goed is en er zijn er bij die bereid zijn hun leven te geven opdat anderen in vrijheid kunnen leven. Maar als vrijheid ons zo dierbaar is, waarom verbieden wij onze kinderen dan zoveel?

De overheid blijft ons ook steeds meer dingen verbieden. Zo is onlangs de door de pers zo gedoopte 'Damschreeuwer' weer opgepakt 'omdat hij misschien iets van plan zou kunnen zijn geweest'.

Zullen we meteen maar iedereen preventief opsluiten die er ooit stiekem aan heeft gedacht zijn of haar ex iets aan te doen? Elke volwassene als dief behandelen omdat hij of zij ooit als kind een snoepje uit een winkel heeft gestolen?

Leuk idee hoor, mensen preventief opsluiten maar waar leg je dan de grens en wie bepaalt dat? Nee, gelukkig hebben wij rechters maar zoals het er momenteel aan toe gaat vrees ik een afbraak van de rechtstaat.

7 opmerkingen:

 1. Het is natuurlijk met twee maten meten. Niet dat ik die damschreeuwer goed wil praten, maar ik ken een plek waar je tussen dik 50.000 man gaat schreeuwen niemand opkijkt. ()in een vol stadion0 Waarschijnlijk ook omdat de rest ook staat te schreeuwen, maar het ging even om het individu.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het mag natuurlijk niet dat hij nogmaals gaat schreeuwen.
  Zullen de waxinelichtjeshoudergooier al op het spoor zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mensen zijn bang, terrebel.

  bang van alles en iedereen die anders is dan zijzelf.

  door die angst gaan ze heel vreemd reageren.

  arme, bange mens ..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In vroegere tijden sloot men de mensen preventief al op wegens 'une tête exaltée'... Misschien gaan we nu weer terug naar die donkere periode, wie weet? De bange mens kan geen buitenissigheid verdragen.
  Bedankt voor dit knap, analyserend log Terrebel en weet je wat? Jij bent géén digibeet, zo veel is zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik werk niet graag met Joomla. Het is net iets te irritant om lekker mee te werken.
  Vrijheid is een illusie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik weet het niet, maar in Belgenland is er zelfs geen plaats meer om echte criminelen op te sluiten, laat staan dat we dit preventief gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je vergelijkingen gaan wel een klein beetje mank maar ik snap wel wat je bedoeld .Tóch zijn er wel mensen die verkeerde dingen in de zin hebben en die kun je dan weer niét allemaal vrijuit laten gaan omdat de mééste mensen wél goede bedoelingen hebben .
  Je kunt nou eenmaal niet meer een touwtje uit de brievenbus laten hangen ,al zullen de meeste mensen daaraan voorbij gaan ,ik garandeer je dat er vroeg of laat "slecht volk" binnenkomt !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht