Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, april 17, 2012

Verbieden

De grootste straf voor Anders Breivik zou zijn om hem en zijn slachtpartij volledig te negeren. Als een paria zal hij moeten leven; niemand biedt hem onderdak of een baan, geen enkele uitgever wil zijn 'boek' (wat simpel knip- en plakwerk a la de film 'Fitna' van Geert Wilders) uitgeven en zelfs bij neo-nazi's is hij niet welkom want hij heeft vooral blanken vermoord.

Lacherig had men het over Job Cohen als de man die dacht met theedrinken alle problemen te kunnen oplossen. Stel nu eens dat hij dat daadwerkelijk dacht? Was het dan echt zo erg als Anders Breivik een kop thee had gepakt in plaats van een machinegeweer?

Gistermorgen zag ik live het opnoemen van de namen van zijn slachtoffers met daarbij een nogal plastische omschrijving van hoe zij stuk voor stuk aan hun einde kwamen. Daaruit bleek dat Breivik een behoorlijk goed schutter moet zijn. Ik bedoel maar: een kind dat huilend weg rent keurig door het achterhoofd schieten én door de rug en met beide kogels vitale organen raken, dan moet je toch wel erg beheerst en koelbloedig zijn.

Duidelijk is dus in elk geval dat de moorden met pure voorbedachten rade plaatsvonden en werden uitgevoerd door een persoon die volkomen bij zinnen was en de pure moordlustige intentie had om honderden pubers te vermoorden. Zijn redenering? 'Die kinderen worden opgevoed met het idee dat iedereen aardig moet zijn voor elkaar.'

Anders Breivik is dus het type mens dat stond te juichen bij de dood van Jezus van Nazareth. 'Hoera, wéér iemand dood die riep dat wij vriendjes moeten zijn met elkaar!'

Het is van alle tijden dat mensen zo ontzettend bang zijn voor 'vreemdelingen' dat zij vinden dat die dus maar dood moeten. Net als iedereen die vindt dat vreemdelingen niet dood moeten.

Natuurlijk kun je de produktie van wapens verbieden. Dan had Breivik andere moord-methodes moeten vinden en was Jezus nog steeds vermoord. Bovendien raken dan duizenden die werken in de wapenindustrie hun baan kwijt. En honderden artsen die leven van sukkels die zichzelf of een ander in de voet schieten bij het schoonmaken van hun 'verdedigings-wapen'. Zou het helpen om deze mensen hun eigen ziekenhuiskosten te laten betalen? Maar dat is een zijsprongetje.

Nu gaat het nog om Anders Breivik. Hoe kun je voorkomen dat dat soort idioten hun gang gaan? Misschien wel met het verbieden van boeken waarin wordt gepredikt dat elke moslim erop uit is de wereld te vernietigen. Maar dan rijst de vraag: waar steven je als maatschappij op af als je eenmaal begint met boeken verbieden?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ageeth Scherphuis

8 opmerkingen:

 1. Volgens mij zijn dit soort extremen niet te voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het verbieden heeft niet zoveel zin denk ik zo. Het is misschien in dat land dan verboden, maar op internet is er dan weer genoeg over te vinden. Dat soort mensen vinden hun weg wel.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal gezond kan ik die Anders Breivik ook weer niet noemen, dus verplegen in een kamertje. Anders zit er niet op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb geen idee, ik vind het eng.
  Een blanke jongeman die blanken doodschiet vanwege hun mening.
  Vreselijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eenzaam zijn leven opsluiten , nooit meer over praten anders wordt hij een martelaar voor andere rechtse onnozelaars !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mensen zoals Breivik moeten gewoon alles kunnen zeggen.
  Hoe pervers en dom hun mening dan ook is.
  Daar kan en moet iedereen met een beetje verstand en een paar weldoordachte woorden, gelardeerd met feiten toch gewoon tegenin kunnen gaan.
  Doodzwijgen is dood gaan liggen.
  Dus: niet met de pootjes omhoog afwachten tot er straks weer een Anders B. of zo opduikt maar blijven blaffen!
  Van een opgesloten idioot waar je niks meer van hoort leert niemand.
  Laat hem zijn onzin verkondigen, klaag hem voor zijn daden aan en veroordeel hem daarvoor en toon de mensheid dat zijn teksten echt nergens op slaan.
  Kennis is macht, ergo gebrek aan kennis leidt tot onmacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als conservatieve christen juicht Breivik de dood van Christus natuurlijk toe ja, anders was er van dat hele christendom niks terechtgekomen.

  Leuk blog heb je trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb begrepen dat hij enige malen heeft geprobeert een eind aan zijn leven te maken omdat hij zijn leven ondraaglijk vond .
  Ik snap nog stééds niet waarom mensen hun uiterste best doen om zelfmoordenaars van dit kaliber tegen te houden .
  Als iemand het leven ondraaglijk vindt en daar zélf een eind aan wil maken ...houd hem dan niet tégen !Je hoeft hem niet te helpen natuurlijk maar neem vooral geen maatregelen om het te voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht