Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, maart 23, 2012

Vrijheid (Een verhaaltje)

De ruimte in zijn hoofd werd ingenomen door het getsjirp van de krekels langs de kant van de weg die hij te voet volgde.

Hij probeerde zijn gedachten te ordenen, te denken aan wat er die avond allemaal was voorgevallen. Het enige echter, dat het geluid van de krekels kon verdrijven waren beelden.

Beelden van een fuchsia baret met daaronder de meest indringende ogen die hij ooit had gezien. 'Zielsverwanten' had zij zichzelf en hem al snel genoemd. Ja, nu wist hij het weer!

Zij had alles wat zij tot dan toe in haar leven had opgebouwd en verzameld achter zich gelaten om voortaan de wereld over te zwerven als een vrij mens.

Ook hij voelde zich vrij, deze lome zomeravond. Vrij om te denken wat hij wilde, vrij om te dromen wat hij wilde maar bovenal vrij om te genieten van zijn pas herwonnen vrijheid.

5 opmerkingen:

 1. Het is wat he, met twee mensen altijd. En altijd van verschillend geslacht, voor het onbegrip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een kwestie van geven en nemen. Als je dat niet kunt, dan is het beter dat de wegen zich scheiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou ben ik benieuwd wie zich het meest bevrijdt zou voelen....

  Love as always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vrijheid is "niets meet te verliezen hebben " Janis Joplin zong het al ..... zó vrij hoef ik nou ook weer niet te zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wil/Zizy20:05

  vrijheid kan men op verschillende manieren beleven... ik heb mij altijd vrij gevoeld. ..Behalve dan als ik naar mijn werk moest hahaha tja het leven is niet gratis..;-)

  groets .

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht