Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 25, 2012

Beschaafd

Het is nu net na half zeven en terwijl het eten staat te pruttelen maak ik het huis in orde voor de ontvangst van de kaartclub vanavond. Het is weer tijd voor een potje Magic: the Gathering.

Vrijdag had ik een etentje met een potentiële opdrachtgever en gisteren was ik op een feest in Haarlem nadat ik 's middag met vriendin en kinderen had genoten van een mooie middag in het park. Vandaag genoten wij van het mooie weer vanaf een terrasje, aten een broodje bij m'n moeder en vermaakten ons met elkaar en vooral van de kinderen.

Volgens mij heb ik het er al vaker over gehad maar als iemand mijn kinderen wat aandoet sta ik niet voor de gevolgen in. En of de dader dan man of vrouw is, groter of kleiner dan ik, neger, Jood of gehandicapt maakt mij helemaal niets ui. In zo'n geval discrimineer ik niet.

Dus waarom zou ik het erger vinden wanneer een pedofiel aan m'n kinderen zit? Naar woord trouwens 'pedofiel'. Mij doet het denken aan de tijd (nog maar enkele tientallen jaren geleden) dat de gemiddelde Nederlander het woord 'homofiel' gebruikte om mensen aan te duiden die zelfs in de ogen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ziek zijn.

Inmiddels zijn de tijden veranderd en is men ook in Nederland beschaafd geworden. Een homofiel is nu dus gewoon homoseksueel en iemand die zich aangetrokken voelt door jonge kinderen noemen we voortaan pedoseksueel. Zoals u - mijn waarde lezer - hoogstwaarschijnlijk heteroseksueel bent.

U vindt dat Robert M. gestraft moet worden omdat hij kinderen heeft misbruikt? Dat vind ik met u mee. U vindt dat mensen die zich aangetrokken voelen tot kinderen gestraft moeten worden? Dan verschillen wij van mening en heb ik een vraagje voor u: wanneer precies koos u voor een heteroseksuele levensstijl? Niet? Maar waarom denkt u dan dat pedoseksuelen er wèl voor kiezen om te voelen wat zíj voelen?

Je kunt niet je gevoelens onderdrukken maar wèl je neigingen. Zo is dat nu eenmaal en dat geldt voor ieder van ons.

Vergrijpt u zich bijvoorbeeld als hetero man aan elke vrouw die uw pad kruist? Knijpt u als hetero vrouw elke bouwvakker in de billen? Maakt elke lesbo avances naar elke andere lesbo? Allemaal vragen die met 'nee' worden beantwoord. En toch blijft men hardnekkig volhouden dat elke pedo zich dan wel aan elk kind zal vergrijpen. Wanneer raken wij nu'ns ècht beschaafd?

6 opmerkingen:

 1. Niet elke vrouw.... maar in gedachte kom ik heel ver ;-)

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik hou van alle vrouwen, mijn hart is veel te groot. Dat was geloof ik een lied van Hans de Booij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mensen oordelen snel, nog steeds.
  En daar moeten we het mee doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oordelen zijn zo vlug gegeven ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het punt is dat niet elke pedoseksueel toegeeft aan zijn drang/behoefte, maar dat de meeste mensen denken van wel..

  En ik hou van de vrouwen ja, en ,met een dagdroom kom je een heel eind :P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja ho, ho, ho,ho ,nu ga je me toch éven te hard !
  Het feit dat een pedifiel dus per definitie seks met kinderen wil
  (en kinderen moet je vanaf blijven op dat gebied) maakt wel dat hij (of zij) dus áltijd fout zit bij toegeven aan de drang .
  Er is niet zoiets als een geoorloofde relatie met een kind en dus kun je de vergelijkingen die jij hier trekt met hetero's en homo's niet trekken .
  Ik ben het wél eens met wat je stelt over zowel homo's als hetero's m.b.t. het feit die in veel gevallen zich natuurlijk gewoon aan hun partner houden .
  Maar een kind kan nóóit de "sekspartner "zijn van een volwassenen dus ik zie niet hoe toegestaan kan worden .
  Inderdaad triest voor wie zo geboren wordt maar tóch mogen kinderen daar niét het slachtoffer van worden .

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht