Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, maart 22, 2012

Betalen

'Dansen boven de stad' van Olga de la Fontaine is boek nummer 4 van dit jaar en vertelt van een boeiende liefdesgeschiedenis. Humor, drama, romantiek en waanzin...het zit er allemaal in.

Wat dat betreft lijkt het soms wel op de lessen die ik geef aan mensen 'met een psychisch ongelukje'...;-) Vanmorgen mocht ik dat weer doen maar vanmiddag deed ik het - zeker gezien de staat van mijn gezondheid gisteren - rustiger aan en genoot ik van het prachtige lenteweer om vervolgens nog even een debiteur virtueel op de vingers te tikken.

De Nederlandse Spoorwegen verdienen een flinke tik op de vingers door de wantoestanden rond Amsterdam Centraal van vanmorgen: vanwege een seinstoring was er geen treinverkeer mogelijk. Bovendien werd er omgeroepen dat er geen bussen zouden worden ingezet voor alternatief vervoer.

Later op de dag bleek dat een glasharde, keiharde leugen met voorbedachte rade. Er was namelijk wel degelijk busvervoer geregeld om reizigers bijvoorbeeld van Amsterdam Centraal naar Vlieghaven Schiphol te vervoeren. Maar dat werd bewust verzwegen. Uitsluitend die mensen die bij de service-balie kwamen klagen over het gebrek aan kwaliteit van de dienstverlening werd verteld dat er bussen in plaats van treinen zouden rijden.

De NS wil dus met deze belangrijke boodschap burgers opvoeden: liegen is goed en uitsluitend klagers krijgen de service waar ook andere klanten voor betalen.

5 opmerkingen:

 1. Van de NS kan helemaal niéts me nog verbazen ,nou ja ..hoogstens dat ze er wel wéér mee weg zullen komen en toch een bonus uitdelen aan de mensen die verantwoordelijk zijn voor de puinhopen ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga veel liever met de auto, zowat elke reis loopt uit op een debacle...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De NS heeft er vandaag weer een drama van gemaakt. Maar dat is een van de dingen waar ze wel goed in zijn.

  Love as always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dikke blunder van de NS.
  Voorlichting is juist het allerbelangrijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er zijn gewoon niet genoeg bussen om iedereen bij grote verstoring te kunnen vervoeren.
  Via Amsterdam CS reizen 250.000 passagiers/dag.
  Dat zal dan als je de hele getroffen regio meerekent dus totaal voor een halve dag best om een half miljoen reizigers kunnen gaan die je dan in bussen moet proppen.
  Maar het kan ook best het dubbele zijn.
  Dus als het eenmaal fout is gegaan moet je misschien wel liegen om een nog grotere chaos te vermijden.
  Voorop staat uiteraard dat er een goede backup voor de schakelsoftware hoort te zijn zodat dergelijke verstoringen niet kunnen voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht