Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, november 08, 2011

NaNoWriMo

Gisteren liet ik een debiteur weten dat ik de incasso-procedure had opgestart en vandaag liet men voor het eerst sinds maanden weer van zich horen, nadat ik al die tijd vruchteloos had gemaild, gebeld, ge-sms't en zelfs Facebook- en Twitter berichten had verstuurd. En nee, ook op een brief per reguliere post werd niet gereageerd en het inspreken van de voicemail op de vaste, noch op de mobiele telefoon leidde tot enige reactie. Tot mijn brief van gisteren dus...U kunt het hele verhaal nalezen op http://vragen.blogspot.com 

En ja, inmiddels heeft men betaald!

Vrouwen krijgen doorgaans minder betaald dan mannen. Maar niet in de wereld van de modellen en de prostitutie: daar is het juist de vrouw die een veelvoud ontvangt van wat haar manlijke collega's aan financiële vergoeding ontvangen. Bovendien zijn het doorgaans mannen die alimentatie betalen.

Hoeveel gevallen kent u waarbij een echtpaar scheidt, de man met de kinderen blijft zitten en de vrouw dus alimentatie moet betalen? En hoeveel vrouwen kent u die erop staan dat zij degene zijn die een etentje of borrel betalen? En er zijn nog andere feiten over vrouwen die soms anders bekeken moeten worden.

Niet elke dame die wordt uitgehuwelijk blijkt daarmee te zitten. Ik schreef het al eens eerder. Vaak blijken gearrangeerde huwelijken langer stand te houden dan die uit pure liefde zijn gesloten. Zowel de man (die vaak ook geen keus heeft gehad bij het uitzoeken van hun bruid) als de vrouw berusten in hun lot en tolereren elkaar. Al is het maar omdat ze weten dat die ander er ook niets aan kan doen.

En wat blijkt: zij hebben nooit de stress hoeven doormaken van het op jacht gaan naar een partner, teleurgesteld worden in tijdelijke partners en hoeven ook niet bang te zijn dat de ander er vandoor gaat. Dat wordt gewoon niet geaccepeerd door de families en de omgeving. Dat niet hoeven kiezen scheelt een enorme hoop stress. Bovendien hoef je niet jezelf de schuld te geven als het mis gaat.

Wij mensen hebben sterk de behoefte anderen de schuld te geven van wat er ook mis gaat in ons leven. Zelf zijn we natuurlijk altijd perfect en maken wij nóóit fouten. Dat is in principe ook het centrale thema van de roman die ik aan het schrijven ben in het kader van NaNoWriMo.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Joe Frazier

7 opmerkingen:

 1. Ik heb het altijd al gezegd, wij mannen worden gediscrimineerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, als men bij elkaar blijft omdat uit elkaar gaan geen optie is loop je het gevaar van mishandeling.

  De man en de vrouw moeten wel beiden de mogelijkheid hebben om te vluchten.

  Maar toch, ik zie meer in een huwelijk gebasseerd op liefde.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het zijn maar statistieken, elk geval is anders, maar ik heb het wel aandachtig gelezen en denk dat er ook wel veel van klopt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze keer kan ik niet akkoord met je gaan Terrebel. Waarom houdt een gearrangeerd huwelijk langer stand? Omdat de druk van de familie en de (gelovige) gemeenschap zo hoog is. Bovendien mag je de straffen niet vergeten die op overspel of scheiding staat.
  Geef mij maar de vrije keuze!
  Blij dat je je gelijk kreeg en toch betaald werd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig gegeven Ter. Je moest eens weten hoe vaak ik aangeboden krijg om mee te gaan naar de film en zelf niets hoef te betalen. Waarom dat gebeurt weet ik eigenlijk niet echt.
  Ik ga er ook nooit op in.
  Mss toch eens gaan doen. Wie weet hoe dat mijn leven kan verrijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben het eens met Sjoerd , vrouw loopt weg en de man moet dokken !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken wel vrouwen die alimentatie betalen aan hun minder verdiende ex-partner, ook ken ik vrouwen die hun eigen drankjes en eten betalen of daarop trakteren. Ik vind het belachelijk dat mensen zich laten onderhouden na het eindigen van de relatie. Geld voor de kinderen oké of om daar op een fatsoenlijke manier voor te kunnen zorgen, maar verder ...nee.
  Hee, leuk om te lezen waar je nanowrimo over gaat, ik ben ook lekker druk, het is toch wel een doelstelling hoor, maar gelukkig loop ik op schema. PS. Niet-betalende cliënten of opdrachtgevers, grrrr wat een ergernis

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht