Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 07, 2011

Borduren

Het leven kabbelt voort. Het huishouden ligt wat achter op schema maar er is een incasso-procedure-opgestart om mijn geld te krijgen voor een opdracht in mei, UPC heeft wéér (dat doet men inmiddels al twee maanden wekelijks) toegezegd mijn telefoonlijn te repareren en nog zo wat. Verder lekker aan de gang gegaan met het schrijven van zo'n 1900 woorden per dag via de NaNoWriMo-schrijvers-uitdaging. Met dank aan blog-collega en schrijversbuddy Wondelgijn.

Heuglijk ende wonderbaarlijk nieuws, lieve lezers! Vandaag ga ik het NIET over de PVV hebben...o...shazbat! Het was dus uitdrukkelijk niet de bedoeling dat ik u vandaag zou vragen om met één enkel voorbeeld te komen van een origineel en uitvoerbaar idee van de PVV...Excuus. Snel over naar een andere politieke partij die graag discrimineert en daarmee recht ingaat tegen artikel 1 van de Nederlandse Grondwet. Of - in de door de SGP zo geliefde bewoordingen - tegen de wetten van het land.

Vreemd genoeg vinden streng gelovigen dat de wetten van de Bijbel prevaleren boven die van het land. Maar alleen wanneer die van het land hen eventjes niet welgevallig zijn. Er is hier dus niet alleen sprake van discriminatie maar ook van willekeur. Ik bedoel: een setje wetten geldt wèl of een setje wetten geldt níet. Je kunt er niet zomaar een paar uithalen die je toevallig leuk vindt en een paar weglaten waar je het niet mee eens bent. Dat zou me een lekker zooitje worden als iedereen zo handelde!

Stelt u zich voor dat een lesbische premier zich over ons mooie land ontfermt (nee, dat is geen absurde gedachte; in IJsland - het land met het allereerste parlement ter wereld! - is dat al een tijdje zo) en verklaart: uitsluitend mensen die niet streng-gelovig zijn mogen vanaf nu bestuursfuncties vervullen!

De SGP zou als eerste bij de interruptie-microfoon staan tijdens het Tweede Kamerdebat in kwestie want de verenigde Gereformeerden zijn tegen discriminatie van àlle mensen. Al mogen homoseksuelen en vrouwen volgens hun "christelijke" richtlijnen geen bestuursfuncties vervullen "want dat staat zo bijna letterlijk in de Bijbel".

Tsja, in de Bijbel staat ook dat God opdracht gaf tot moord, verkrachtingen en plunderingen "maar dat moet je niet letterlijk nemen"...

Eigenlijk is de SGP natuurlijk juist zeer vrouwvriendelijk. Men wil vrouwen de last besparen van nadenken over politiek en de stress van bestuursfuncties. Vrouwen hoeven van de SGP alleen maar te koken en kindertjes te krijgen. Zo houden ze lekker veel tijd over voor borduren!

9 opmerkingen:

 1. Een tegeltjes spreuk voor de SGP:
  Wie zijn vrouw lief heeft, stuurt haar werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik krijg bijna zij om naar Ijsland te verhuizen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig heb ik sat telefoon op het landgoed. Dat stopt er zelden mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja als je de SGP zo bekijkt hahahah kunnen we nog wel een par partijen tegen het licht houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De SGP lijkt wel een regeringspartij, zoveel macht hebben ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn liefde voor Scandinavië is niet zonder reden!

  Dit Nederland met zijn gelovige nano's die ook nog eens met de Israëlische vlag staan te wapperen gaat kapot aan ongelijkheid. Tweedeling, en liberalisme.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelovigen kijken naar anderen en niet naar zijn eigen gebreken en Leve IJsland zou ik zeggen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier raast het leven voorbij, wilde ik ook meedoen aan NaNoWriMo- maar heb ik geen tijd gehad om goed te beginnen en verder is IJsland een mooi land. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat alleen niet-gelovigen respect voor een ander's geloof kunnen opbrengen. Jacht op heidenen is nog nooit door hen uitgevoerd... just my 2 cents hhé!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht