Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 09, 2011

Museum

Helaas vrij snotterig vandaag en daarom niet alles kunnen doen wat ik had willen doen. Geeft niet. Heb alsnog leuke opdrachten binnengehaald en mag misschien zelfs eerdaags (betaald!) een weekendje naar Barcelona. Krijg ik nu van die leuke opdrachten vanwege mijn vrolijke aard of word ik zo vrolijk vanwege die leuke opdrachten?

Nog zo'n leuk oorzaak/gevolg-dingetje: keurig en langdurig onderzoek wees uit dat kinderen die regelmatig naar een museum of theater gaan, gemiddeld hogere cijfers halen op school.

Vervolgens werden ouders en leerkrachten gestimuleerd om vaker met de kinderen 'aan cultuur te doen want dat is goed voor ze.'

Pas jaren later bleek er geen direct verband te bestaan tussen frequent museumbezoek en hogere toets-cijfers.

Maar de resultaten van dat eerste onderzoek dan? Waren die vals en dus nutteloos? Nee hoor, de uitslag klopte. Men was alleen vergeten verder te kijken. Dan hadden de onderzoekers gezien dat het museumbezoek van de slimme kinderen vooral was te danken aan het inkomen van de ouders. Doorgaans hadden die een goedverdienende baan die ze hadden te danken aan een goede opleiding die ze hadden te danken aan een hoog IQ. En iemand's IQ is goeddeels erfelijk bepaald.

Die kinderen waren dus slim omdat ze slimme ouders hadden en niet vanwege frequent bezoek aan een of ander museum.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Heavy D.

Als extra'tje vandaag een paar foto's. U ziet mijn oudste dochter, een collega en wat bomen. Allemaal "gevangen" met mijn Nokia N8 mobiele camera annex telefoon. Daarover gesproken: onlangs deed ik mee aan een online-onderzoek waarmee ik 35 eurocent verdiende. De vraag was: "Waar gebruikt u uw smartphone allemaal voor? Klik alle opties aan die van toepassing zijn." Het grappige is nu dat "bellen" blijkbaar niet iets is dat mensen tegenwoordig nog doen met hun mobiele telefoon (...) want "bellen" stond niet vermeld tussen de beschikbare opties...;-) *Klikken = vergroten*


9 opmerkingen:

 1. Toch kom ik ook graag in een museum... En mijn ouders hadden geen geld, mijn vader werkte ook alleen maar in de koel...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niets mis met een betaald weekje Barcelona toch? Ook goed tegen de snotterigheid denk ik ;-)

  Tja die musea .... wij bezochten vroeger niet veel musea en ik heb me vaak afgevraagd of onze kinderen op school geen problemen gaven omdat wij van hun schooltijd geen probleem maakten óf....
  dat wij geen probleem maakten van hun schooltijd omdat de kinderen daar geen problemen veroorzaakten .
  Beetje de kip of het ei !
  Zegt niéts over de hersen capaciteiten van de kinderen ,de één is een lieve moeder en betrokken verkoopster en de ander is een fijne vader en doctor in de moneculaire biologie .Musea bezoeken ze nu vaker dan vroeger ;-0

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het blijkt dat zij die naar stranden gaan in de zon, vrolijk leven bezitten, dan zij die binnenhuis zitten te kijken naar kunst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. kinderen en museumbezoek is niet zo'n veelvoorkomende combinatie, eh?

  althans, niet bij ons?

  in china daarentegen zie je jonge zinnetjes met hun piepklein kindje (je mag max maar eentje hebben) de musea aflopen én overal een uitleg bij geven.
  zou het IQ van chinezen dan zoveel hoger liggen dan bij ons? :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met onderzoeken is het zo, de betaler bepaald. Men onderzoekt altijd naar de desgewenste uitslag.

  jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je zal mij niet vaak in een museum zien. Ik hou niet zo van het verleden. Ik heb jaren geschiedenis achter de rug. Vrijwillig nog wel met mijn botte hoofd :D Mensen leren er niets van. Nee, de toekomst is iets om naar te kijken.

  Zulke opdrachten zijn leuk. Daar wordt je gewoon vrolijker van ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja, ik vrees dat je weer eens gelijk hebt wat dat museumbezoek en het IQ-gehalte betreft. Tedju, ik moet het terug ééns met je zijn en mag niet lekker dwarsliggen vandaag *wink, big smile*
  OT: fantastisch je reactie bij mij. Tja, nu zal je me wel geloven hé, als ik hier iets poneer? Dus poneer ik: Terrebel is een grote! Dat vind ik niet alleen zo te zien, maar ook al degenen die jou mooie opdrachten geven, betaald en wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. alles op z'n tijd is leuk, maar ik bezoek niet veel museums. Betaald ergens naartoe gaan sla ik ook niet af

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn ouders waren arm ... dus weinig geld vboor iets extra's , museums niet ! Maar gelukkig heeft Ollie flink zijn scha ingehaald met museumbezoeken !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht