Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 08, 2010

Kleine wereld

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie is zwaar tégen het oplossen van problemen. Liever verplaatst hij die. Zoals hangjongeren. Met een nieuwe wet kunnen overlast veroorzakende jongeren voortaan een wijk uitgezet worden. Kunnen ze lekker rustig drie straten verderop gaan hangen. Meneer Ivo verwacht dat de jongelui dat rustig en gelaten zullen ondergaan. Dus in plaats van ergens in een portiekje een jointje te roken gaan ze voortaan in een andere buurt écht keet schoppen. Met dank aan de nieuwe minister.

En wat gaat hij doen aan hangouderen? Al meerdere malen blokkeerde zo'n groepje rollator-gebruikers de stoep om lekker te gaan staan kletsen. Dat kun je "pardon" roepen of "Mag ik er even langs?" maar ze doen gewoon alsof je doof bent. Noodgedwongen moet je er dan langs via de autoweg of het fietspad, met alle gevolgen van dien.

Alleen maar hangjongeren aan willen pakken en hangouderen met rust laten is gewoon ouderwets.

Noem mij maar ouderwets maar mensen die zichzelf ouderwets vinden omdat ze 'nu nog steeds' met een Senseo-apparaat koffie zetten vind ik niet ouderwets.

Wel raar: van die mensen die klagen dat ze het zo arm hebben maar dan wel een cappucino-apparaat van 249 euro kopen...

Onlangs werd het weer bevestigd: de rijken in dit land worden rijker en de armen steeds armer. Dat hebben we vooral te danken aan CDA-beleid. Helaas zijn er mensen die naar de dominee blijven luisteren en op het CDA stemmen omdat dat een christelijk partij zou zijn. Momenteel heeft de tien rijkste procent van de Nederlandse bevolking ongeveer 60 procent van al het kapitaal in handen en het nieuwe kabinet ziet die verhouding graag nóg schever groeien.

En dus zijn weer de minder rijken in de samenleving de dupe. Maar wat doen we eraan? Als bijvoorbeeld al die bedrijven en instellingen die willen bezuinigen ipv 100 'gewone' werknemers nu eens 8 topmanagers zouden ontslaan dan bezuinigen ze hetzelfde bedrag én zijn er minder mensen aan de top die het bedrijf de vernieling in kunnen helpen én hoeven er minder uitkeringen te worden uitbetaald. Zou je denken. Maar ja, dan is er eerst een mentaliteitsverandering nodig.

Zo kun je gerust stellen dat het goed zou zijn als elk bedrijf tien procent van het reclame-budget in een mondiaal potje zou inleggen. Met dat geld zou een dodelijke ziekte die dagelijks zo'n 38.000 mensen het leven kost genezen kunnen worden. Namelijk honger.

Maar ja: Wat is nu belangrijker...levens redden of geld verdienen?

Minder belangrijk maar wel zo leuk is het op straat tegenkomen van bekenden. Zo kwam ik onlangs tijdens hetzelfde supermarkt-bezoek buurvrouw Angela tegen en een vroegere schoolmoeder. Zij merkte op mij onlangs aan het werk te hebben gezien bij het Halloween Hairball-feest in Paradiso.

Zo zie je maar weer: het is een kleine wereld.

12 opmerkingen:

 1. De wereld is groot in het klein zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hangouderen daar zijn er misschien wel meer van dan hangjongeren..zou Ivo toch ook wat voor moeten verzinnen, niet oplossen natuurlijk, maar wegjagen op zijn minst... en ja, de wereld is klein en lijkt kleiner te worden naarmate je ouder wordt, vind je niet?
  Ik ontmoet steeds vaker mensen van vroeger, ook zo gek, waar waren die al die tijd en waar komen ze nu opeens vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken ook heel veel indoor-hangouderen die heel erg graag eens ergens anders zouden rondhangen dan louter in hun eigen huis. Dat vind ik ook zorgelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het belangrijkste op deze aarde is dat mensen respect voor elkaar hebben en samen willen delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is zo simpel eigenlijk. In plaats dat ze kijken waar de problemen ontstaan (vaak onvrede) en dat ze dat oplossen. Maar verplaatsen is normaal voor die generatie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. geld verdienen is het belangrijkste.
  wat dacht je wel ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een hele kleine wereld, en het wordt allemaal nog veel bekrompener.

  De rijken rijker, de straffen harder, de problemen groter, en links mag ooit wel weer het puin gaan ruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is een kleine wereld, maar soms zo ongelijk verdeeld.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alleen geld telt nog ! Politie agenten in Lier moeten een minimum aan processen uitschrijven of ze verliezen van hun loon ! Zo erg komt het!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Ollie: Zo'n bonnetjesquotum is in Nederland al heel lang normaal. En voor een fietser pakken voor een ontbrekende reflectorstrip op het pedaal krijgt een agent evenveel punten als voor het oppakken van een groet maffiabaas. Maar fietsers schieten meestal geen agenten dood. Die zijn dus makkelijker te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem18:58

  word inderdaad es tijd dat echt IEDEREEN es aangepakt word als er bezuinigt moet worden.

  ctje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem19:35

  De heer Opstelten hanteerde in Rotterdam ook dit beleid dus had ook niets anders verwacht. En waarom er niemand op het CDA zou moeten stemmen kan ik een boek schrijven maar voordat de mensheid dit doorheeft moet er ook daarvoor een mentaliteitsverandering plaatsvinden.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht