Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, november 07, 2010

Iemand zijn

Dochter Eva is net opgehaald door zusje Dayna en hun moeder en nu is het weer rustig in huis. We missen de drukte die een tien-jarige jongedame in huis brengt maar genieten straks (zoals wij vanmiddag genoten van de lunch bij m'n moeder) nog van de zelfgesneden patat die was overgebleven van gisteren. Vriend Erwin was zo goed de aardappelen te schillen en zo en bleef ook gezellig logeren.

Donderdag heel leuk samengewerkt met de mensen van Theater Quatsch op een groot bedrijfsfeest voor een bedrijf waar een vroegere kennis van mij tegenwoordig voor blijkt te werken. Heel leuk om hem weer te zien na al die jaren! Vrijdag wilde ik graag een beetje uitslapen maar helaas was daar geen tijd voor. 's Morgens in de weer geweest met m'n website en 's middags naar een vriend van een vriend om hem met zijn nieuwe computer te helpen.

In ruil voor mijn hulp kreeg ik zijn oude mee die ik meteen kan doorgeven aan een vriend wiens computer onlangs in gecrasht. Hij had mij eerder aan een betaalde opdracht geholpen en zo helpen we allemaal elkaar.

Wie zeker ook hulp kunnen gebruiken zijn de inwoners van ondermeer Pakistan en Indonesië.

In Indonesië zijn honderden mensen omgekomen bij een recente tsunami en vulkaanuitbarsting. Tienduizenden zijn ontheemd. Daarom heeft de EU besloten een bedrag beschikbaar te stellen om al die slachtoffers te helpen. Men stort maar liefst 1,5 miljoen euro! Dat is zo'n tien procent van het jaarsalaris van Neerlands best betaalde voerballer...ene Wesley...Anderhalf miljoen euro lijkt op zich een boel geld maar het gaat ook een beetje om het perspectief. Natuurlijk is deze fooi beter dan helemaal niets en zullen er toch wel een paar Indonesiërs mee geholpen worden. Het is ook maar vanaf welke kant je't bekijkt.

Eigenlijk heeft het wel iets weg van politiek.

Ik ben wel blij dat de nieuwe regering weer aan de slag is; Kenne we weer lachuh!

Neem nu Gerd Leers, de nieuwe minister van Einde Aan Ontwikkelings-samenwerking die bijna een stel Irakese vluchtelingen had laten uitzetten op basis van valse onjuiste informatie. De goede informatie stond in een brief van de UN. Hij zei er - in iets andere bewoordingen- het volgende over in de Kamer:

'Ik heb die brief niet achtergehouden alleen maar bewust niet openbaar gemaakt'

Natuurlijk...dat is héél wat anders.

Een auto met chauffeur is ook heel wat anders dan een stel militaire kistjes. Dat vindt ook het Ministerie van Defensie. Dat vindt dat het bezuinigen op de luxe auto's-met-chauffeur voor generaals en andere hoge piefen niets helpt op het gebied van bezuinigen. Aan de andere kant zijn er nieuwe rekruten die het zonder schoeisel moeten stellen omdat daar op wordt bezuinigd "want alle kleine beetjes helpen". Heerlijk, dat meten met twee maten! Zo kennen wij onze overheid weer!

En U kent mij wellicht als iemand die met voor U onbekende nieuwsfeiten komt, of die in elk geval vanaf een andere manier bekijkt. Met dit blog wil ik mensen vooral zover krijgen dat zij zelfstandig nadenken. Mark Twain zei ooit: "A newspaper is not just for reporting the news as it is, but to make people mad enough to do something about it."

Of wel: (goede) Kranten leveren niet alleen het nieuws maar zetten mensen aan om er iets aan te doen.

Voordat ik deze uitspraak van Mark Twain kende had ik al als levensmotto "Iemand moet er wat aan doen en waarom zou je niet iemand zijn?"

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Peter Vos

19 opmerkingen:

 1. Peter Vos overleden... goh, dan moeten we vanavond het beestenkwartet maar weer eens doen. 'Mag ik van jou de... schijtvogel?'

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, die heb ik niet! Mijn beurt...mag ik van jou...de Kloothommel?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kloothommel???

  Ja, iemand moet het doen en iemand moet de luiken openzetten, de wind laten waaien en het licht laten schijnen. Ben blij dat jij dat doet, gij kunt dat. En dan ga ik nu googelen wie Peter Vos is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh die. kreun. sorry, ik kruip nu onder m'n steen vandaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem20:26

  Met 2 maten meten hebben ze altijd al gedaan..... In Den Haag

  Leest altijd of het bij jullie onwijs gezellie is. :)

  Ctje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er wordt met veel meer maten gemeten als enkel 2. Zelfstandig nadenken is een must vind ik. Mensen die achter zelf benoemde grote leiders aan lopen zonder na te denekn sporen niet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. don't follow leaders watch the parking meters wist men in de sixties al.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De zelfgesneden patat die was overgebleven van gisteren. Je moet dan wel een sterke maag bezitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Niet achtergehouden, maar bewust achter gehouden. Hoe kom je erop....

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De politiek doet precies wat er van ze verwacht wordt.
  In en in triest allemaal, maar we mogen sneller rijden en roken en nog wat populistisch.

  Nederland is afgegleden naar beneden, en het eind is nog niet in zicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ehhh, ik bedoel natuurlijk bewust niet openbaar gemaakt. pfffff. Bijna bedtijd zeker.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Brillie: Of gewoon zo slim zijn om de gesneden-maar-nog-niet-gebakken frietjes in een bak water in de koelkast te bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo triestig dat je over zulke dingen moet schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik denk dat ik mij op dat vlak wel bewezen heb en laten zien wie ik ben. Maar ja, dan moeten er ook mensen zijn die de moeite willen nemen om dat weer te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. OT. Stoker is manager geweest, dus dat is nu veranderd. Bedankt voor de hint.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi om te lezen hoe je elkaar allemaal helpt.
  Mooi levensmotto heb je.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Di Mario: Graag gedaan! Weer een fraai voorbeeld van elkaar helpen. Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ach ja, politiek hè, het is een vies bedrijf maar wel spannend: 'hebben ze me door? snapt hij deze dubbelzinnigheid? weet zij het al of zal ik...?' enzovoorts.
  Alleen gretchen heeft geen last van twijfels want hij weet dat hij gelijk heeft.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht