Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, mei 05, 2008

Vrijheid

Superfer en ik hadden gisteren een dagje met z'n tweetjes. Die vulden wij ondermeer met bioscoopbezoek. Het werd de film Iron Man. Op zich een aardige film maar met de oorspronkelijke strips had-ie weinig van doen; Een wapenfabrikant krijgt last van z'n geweten en besluit zich in te zetten voor de vrede. Duh!

Vandaag was het Bevrijdingsdag en was ik gewoon aan het werk. In alle vrijheid, dat dan weer wel. Sommige mensen moeten eraan herinnerd worden dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Voor hen is er deze handige website: http://www.denkeraan.nl

Sommigen denken dat vrijheid inhoudt dat je zelf mag besluiten wat je met je pasgeboren baby doet. een 44-jarige vrouw uit het Duitse Wenden besloot dat haar babies niet welkom waren in haar wereld, vermoorde ze alle drie en bewaarde de lijkjes in de vrieskist. Haar man claimt de drie zwangerschappen van zijn echtgenote niet te hebben opgemerkt. Deze man heeft last van dezelfde ziekte waar ook de vrouw van de Oostenrijker Josef Fritzl aan lijdt: ontkenning.

Zo moeten wij niet ontkennen dat zo'n 10.000 mensen in Myanmar zijn gedood door een cycloon
en dat jaarlijks meer mensen sterven door zelfdoding dan door oorlogsgeweld.

Het is natuurlijk goed om niet te vergeten dat er mensen gestorven zijn opdat wij in alle vrijheid die van anderen kunnen beknotten maar probeer er niet teveel stil bij te staan. Dan ga je piekeren en voordat je het weet ben je daar zoveel tijd aan kwijt dat je vergeet te genieten van je zwaarbevochten vrijheid.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van J.J. Voskuil

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht