Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, april 27, 2007

Aangebeld

Vanaf 1 januari 2008 is de achterlijke en volstrekt onbeschaafde no-claim regeling in de zorg voorgoed verleden tijd. Minister Klink wil de no-claim regeling vervangen door een verplicht eigen risico in te stellen van 150 euro die dan niet geldt voor gehandicapten en chronisch zieken. Door deze maatregel kan de zorpremie met ongeveer 90 euro per jaar omlaag. Echter, ik geef U nu alvast op een briefje dat de premie zal stijgen. Vooral omdat de zorgverzekeraars dat zo onderling zullen afspreken. Als zij dat niet al hebben gedaan. Dit in weerwil van het feit dat kartelvorming verboden is. Maar ja, 32 Studenten overhoop schieten op Virginia Tech is dat ook maar toch gebeurde het...:-(

Zo zie ik ook met lede ogen toe hoe m'n kinderen ouder worden; m'n zoon is al praktisch een tiener en de meiden zijn kleuter-af. Volgend jaar wordt m'n zoon al de Cito-toets afgenomen. Als voorbereiding daarop worden hij en z'n klasgenoten van groep zeven deze weken onderworpen aan de zogeheten entreetoets. Volgens zeggen is die lastiger te maken dan de uiteindelijke Citotoets. We wachten af...

We wachten al jaren af wanneer de overheid iets gaat doen aan het probleem van de verwaarlozing van kinderen. Zo ken ik een moeder die op het einde van de week blij is dat haar kinderen naar hun vader gaan. Zi is zo moe van het elke dag weer de kinderen naar school brengen, ze afhalen, eten voor ze maken en zorgen dat ze op tijd naar bed gaan dat zij elk weekend wil kunnen stappen en uitslapen. Met als gevolg dat papa dat nooit kan. De kinderen voelen zich dus zowel bij hun vader alsook bij hun moeder niet erg welkom en zijn dus behoorlijk onhandelbaar. Zonde.

Dat is het ook als de zomerjurkjes weer uit het straatbeeld verdwijnen. Er zitten zulke leuke bij maar helaas heb ik niet het figuur om er eentje te dragen. Ik zal mij dus moeten behelpen met het ernaar kijken...;-)

De moeder van buurvrouw Maartje, Marjon, kwam even naar de jacuzzi kijken die bij ons in de tuin staat en waar Superfer lekker in is gaan liggen bubbelen. Eerder op de dag al lopen kletsen met buurvrouw Hetty, schoolmoeder Elsbeth en voormalig schoolmoeder Ewa met wie ik meteen maar een afspraak heb gemaakt om'ns even bij te kletsen. Kletsen ded ik ook met ene Elizabeth die bij onze voordeur aanbelde met een voor haar belangrijke vraag.

Nu vraag ik U: een hele straat vol met deurbellen en bij wie wordt er uitgerekend aangebeld...?

3 opmerkingen:

 1. ik zou het absoluut niet weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is een oud stukje, toen kwam ik hier nog niet. Maar ik zie dat je schrijfstijl in de loop der jaren niet veranderd is. Leuk.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Testing op linkie nummer 4 zonder lezen even ik moet eigenlijk wat gaan doen wil ik om 1 uur in de stad zijn, maar dit is slechts een test :D

  maak er een mooie zondag van Terrebel!

  XXX

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht