Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 03, 2006

Verdedigen

Verdedigen

Googlewhack:
star fucques les ballons

Was vandaag helaas te moe om nog naar een feestje te gaan en voel mij bovendien wat koortsig. Na het feestje van vannacht (Fucque les Balles van Erwin Olaf en de Meubelstukken op de NDSM-werf te Amsterdam) heb ik even genoeg gehad. Heb er diverse bekenden ontwaard en vooral een hoop lol gehad. Ondermeer met Gllitterbollen; het in Superman-pak op een kinderspeeltoestel zitten (U weet wel: zo'n elektrisch hobbelbeest dat men vooral bij supermarkten placht aan te treffen), het dansen van de Can Can in een roze tutu en het smijten met "slagroom"taarten. Ook weer wat toevalligheden mogen ondergaan. Zo kwam ik in gesprek met een jongeman die met zijn vriend op het feest was. Bleek dat hij de ex-vriend is van mijn eerste vriendin. Toevallig, niet?

Ook zoiets: vandaag haalde ik m'n zoon op bij oma (na zo'n drie uurtjes slaap te hebben genoten...) om met hem thuis bij en met zijn zusjes te spelen, komen wij op de terugweg een meneer tegen die journalist is. Het toeval wil dat dat dezelfde journalist is met wie is afgesproken dat hij mij eerdaags zal interviewen. Beiden wonen wij niet in de buurt waar wij elkaar troffen dus kan men ook hier spreken van toeval.

Vaste lezers weten hoe ik denk over het verschijnsel toeval: dingen gebeuren of zij gebeuren niet. Met zoiets abstracts als het begrip "toeval" heeft dat hoegenaamd niets te maken.

Anders zou men bijvoorbeeld kunnen verklaren dat het toeval is dat de PVDA haar plannen rond de AOW sterk aanpast, vlak nadat uit onderzoek blijkt dat het stemmen kost als Wouter Bos het oude plan blijft verdedigen...;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht