Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juni 20, 2006

Begroeten

Begroeten

Van m'n zoon kreeg ik een boek van Star Trek met een Che Guevara-Button en van m'n dochter een zelfgemaakte onderzetter. Van beiden waren de cadeaus met liefde en zorg uitgezocht en gegeven. Wat aan deze papa een vaderlijk traantje ontlokte. Het leven is vaak zo mooi! Wat heeft U zoal gehad op vaderdag?

Het einde van de dag was bestemd voor fractie-overleg met als hoofdpunt op de agenda: de voorstellen tot besteding van de budgetoverschotten van het boekjaar 2005. Het overleg werd gevolgd door een bezoekje aan buren Hetty & Vincent. Al met al weer een vruchtvolle dag.

Het was een benauwde dag op het werk vandaag: de airconditioning was uitgevallen waardoor er op het einde van de dag meer kostuums in de wasmand verdwenen dan anders. Verder verschilde de werkdag nauwelijks van de voorgaande. Behalve dan dat er niet zulk leuk nieuws kwam van "boven": de bezoekersaantallen vallen nog steeds wat tegen. Niet zo gek als je bedenkt dat de ramingen zijn gebaseerd op de bezoekersaantallen van The London Dungeon .Ons "moederbedrijf" bestaat al ruim dertig jaar en staat -de naam doet het reeds vermoeden- in de Engelse hoofdstad Londen. Deze Europese hoofdstad kent ruim meer inwoners dan ons provinciedorpje dat wij "hoofdstad van Nederland" plegen te noemen. Naar mijn mening moeten derhalve de verwachtingen worden aangepast aan de werkelijkheid. Dat omgekeerd proberen te doen heeft bijzonder weinig zin.

Het lijkt ook weinig zin te hebben om te protesteren tegen de belachelijk hoge prijzen die verkopers rekenen voor schoolboeken. In de afgelopen vijf jaar zijn die met maar liefst 35 procent gestegen. Absurd natuurlijk maar wat doe je eraan? De regering claimt dat zij gezinnen financieel tegemoet willen komen. Waarom de fabrikanten dan niet dwingen schoolboeken in paperback formaat uit te brengen? Waarom luxe kaften en superglad papier?

Misschien moeten de diverse ouderraden de handen ineen slaan en massaal besluiten te weigeren elk jaar een nieuwe bosatlas voor hun kroost aan te schaffen "omdat dat moet van school". Waarom geen atlas als losse vellen in een ordner? Wanneer er een geografische verandering plaatsvind waar dan ook in de wereld hoeven alleen de betreffende pagina's te worden vervangen. De school kan die nieuwe pagina's bestellen en vervolgens kopiëren voor alle betrokken leerlingen. Zomaar weer een ideetje.

Nog een ideetje had ik gisteravond. Ik dacht "laat ik'ns lekker vroeg naar bed gaan". Zodoende kon Klaas Vaak mij om elf uur opwachten en de nieuwe dag mij om elf uur vanmorgen weer begroeten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!