Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 16, 2005

Slaap

Slaap

Spullen voor het werk: zo'n 20 euro. Een strippenkaart: 6 euro 50. Een surprise-cadeautje: 3 euro 50. Je dochter die je opbelt en voorleest uit "Nijntje in de dierentuin": onbetaalbaar.

De twee heren die op 1 november jongstleden werden afgevoerd en tijdelijk ingesloten willen nu graag weten waarom. Nu blijkt dat zij zijn geblinddoekt en behandeld als criminelen uitsluitend en alleen omdat zij beiden een baard hebben, een djellaba droegen en een tas bij zich hadden en bovendien van het treintoilet gebruik maakten. Hadden ze geen djellaba aangehad dan had hun mede-passagier hoogswaarschijnlijk NIET 1-1-2 gebeld. Daarnaast kregen de "gedupeerde treinreizigers" een gratis treinkaartje vanwege het oponthoud en heeft justitie vooralsnog geweigerd de twee verdachten excuses aan te bieden. Laat staan dat zij van de NS een gratis treinreis krijgen vanwege het oponthoud...

Persoonlijk vind ik dat een enorme schande en zou ik mij als verantwoordelijke diep en diep schamen.

Ook de minister van "defensie" zou zich moeten schamen. Terwijl een meerderheid van het kabinet pleit voor vervanging van de twee recent gecrashte Chinook-helikopters die deel uitmaken van een vloot van dertien in totaal wil de minister liever een aanvalswapen aanschaffen: een dertigtal Tomahawk-kruisraketten én een paar helikopters. Misschien is rekenen niet zijn sterkste kant maar zelfs m'n dochter van vijf kan je voorrekenen dat je dezelfde munt niet tweemaal kunt uitgeven. En trouwens: heeft de minister de jaren '80 niet meegemaakt of zo?
Minister Zalm heeft hem echter een extra geldbedrag toegezegd. De schobbejak! En de zorg dan? En het onderwijs? En...? Het wordt weer tijd voor harde aktie!

Momenteel zijn er diverse acties gaande om het groen in de buurt te behouden. Ondermeer in stadsdeel Oud-West. Hier leest U daar meer over.

Zo blijkt dat de gemeente het 100 jaar geleden al voor elkaar kreeg om genoeg ruimte te bieden aan voetgangers, fietsers, trams, auto's en bomen. Volgens het huidige college is het echter tegenwoordig niet mogelijk... Is er op de oude foto's dan wellicht sprake van trucage?

Ben nu net thuis van mijn eerste commissievergadering. Het was meteen een heftige: het ging namelijk over de vaststelling van het stadsdeel-budget over 2006. Bij vlagen werd het een vermakelijk schouwspel en zonder dat er harde woorden vielen is men er in onderling overleg aardig uitgekomen. Wellicht dat ondergetekende met een half jaartje zelf aanzit aan de commissie-tafel. Ik kan haast niet wachten! Bij thuiskomst trof ik Ferdinand aan in mijn bed. Om hem niet te wekken zal ik strakjes na het douchen gebruik maken van het logeerbed. Wellicht is hij uitgeput in slaap gevallen omdat hij met de opvang naar de film is geweest. De keus was gevallen op de rolprent "Chicken Little". Ik zal hem morgen ondervragen...

Na een heftige dag van werken van half tien tot half zeven, onmiddelijk gevolgd door het bijwonen van een vergadering die duurde van acht tot elf vlei ik mij zodadelijk volgaarne in de armen van Hypnos, de god van de slaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!