Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 06, 2004

Twijfels



Googlewhack:


" wat is Romantiek"+geschiedenis




Op straat wordt De Nieuwe Waarheid verkondigt. Het nieuwe houvast voor mensen in deze wrede wereld heet "mobieltje". Als ware verkondigers van de komst van de Verlosser wijzen Tele2-vertegenwoordigers U op de vele voordelen van dit wonderbare redmiddel.




Na een immer vreugdevol bezoekje van buurvrouw Angélique gisteravond aardig op tijd m'n nest in gedoken: kwart over elf. Zeker in de wat koudere maanden probeer ik nog wat vroeger de zak op te zoeken.
Helaas lukt dat niet altijd. Eh...bijna nooit eigenlijk. Behalve misschien vanavond. Kwart voor zeven thuis; telefoontje van Zanne; bezoekje van buurvrouw Angélique; eten opzetten; wasmachine aanzetten; bezoekje aan buurvrouw Miriam; zeven uur eten; Sliders kijken; dit intypen. De avond kan beginnen...




Gelukkig was er op het werk vandaag in het laatste uur weinig meer te doen dan met inval-collega Ingrid
("Het is uniek zoals jij met kinderen omgaat! Zij voelen zich volkomen vrij en toch luisteren ze goed...")en het laatst overgebleven kind een spelletje Pong te spelen op de Playstation. Anders had ik het waarschijnlijk niet gered om wakker te blijven.



Bij tijd en wijle mag ik graag een stukje lezen op het weblog Days of the Dante: vaak juweeltjes van verhaalkunst en bovendien schrijftechnisch bijzonder fraai. oordeelt U zelf: Shendian.







De Arabische leden van de Veiligheidsraad hebben een resolutie ingediend die een einde moet maken aan het Israëilische gebruik van geweld in met name de Gazastrook. De VS wil dat Israël doorgaat met de annihilatie. Groot-Brittannië, Duitsland en Roemenië zijn bang om tegen Amerika in te gaan maar willen ook de mondiale opinie niet tegen zich gekeerd zien. Dus onthielden zij zich van stemming. Gevolg: Het Israëlische leger gaat gewoon door met het bestoken van burger-doelen.
Daarentegen zijn ook de Palestijnen voorlopig niet van plan te stoppen met het sponsoren van de verschillende wapenhandelaren. Hoe heet die Amerikaanse wapenhandelaar ook alweer die zo'n hoge post kreeg in Irak?




Intussen lijkt de wereld steeds meer op de wereld die ooit werd geschetst in slechte Science Fiction-films:
Crimiinelen lopen binnenkort ook in Nederland rond met elektronische armbanden waarmee hun gangen nagegaan kunnen worden; burgers kunnen ten alle tijden worden gevolgd en afgeluisterd dankzij het dankbare inlichtingendienst-hulpmiddel dat in Duitsland zeer toepasselijk "handy" wordt genoemd en vanaf 1 januari aanstaande zal ook in Nederland veelvuldig "Ausweis bitte!" klinken uit de mond van verlengstukken van "justitie".

U zult opmerken dat ik het laatste woord uit de vorige zin tussen aanhalingstekens heb geplaatst. Met "recht" ("Justice" in het Engels) hebben voornoemde zaken namelijk mijns inziens bijzonder weinig van doen. Eerder met "controle".

Wilt U in een controle-staat leven? Ik liever niet. Maar waar kun je tegenwoordig nog heen? Kun je leven op Pluto? Kun je dansen op de maan? 'k Heb getwijfeld over België...




Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Rodney Dangerfield en Frits van Turenhout (een paar dagen terug inmiddels).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!