Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, oktober 07, 2004

Kinderen



Googlewhack:


Begrijpt U het nut van deze zoekactie?

verhalen over zevenjarige kinderen die hun bril moeten reinigen




Kinderen zijn goed. Als je ziet hoe een Ferdinand heerlijk onbezonnen speelt met zijn Stuntwheels, rare liedjes met bijbehorende danspasjes bedenkt (én uitvoert!) en een kreet van vreugde slaat als hij ziet
dat zijn vader andere cornflakes heeft gekocht dan gebruikelijk vergeet je eventjes dat er mensen worden opgeblazen in Pakistan. Je vergeet dat de wapenhandelaren...pardon...Amerikanen tegen een vrij Palestina zijn;
Dat mensen die er onverzorgd uitzien vogelvrij zijn verklaard door supermarktmedewerkers; Dat de nieuwe Wet op de Kinderopvang

zorgt voor ten minste 500 nieuwe werklozen en dat diverse overheden moedwillig vrijheden van burgers inperken.




M'n ontbijt nuttigde ik vandaag bij buurvrouw Angélique. Tijdens de koffie verkeerd en het broodje ei à la Lambert naar muziek geluisterd van de Smashing Pumpkins. het album "Adore" met name. Mooie liedjes.
De werkdag van vandaag kan worden omschreven als hectisch maar beregezellig.

Vandaag liet ik de Pencak-training voor wat-ie was ten faveure van de Algemene Ouderavond op de basisschool die mijn zoon mede voorbereid op een leven in deze absurde maatschappij. Daar sprak men ondermeer over de nieuwe schrijfmethode Novoskript. Daarnaast sprak ik met de adjunc-directeur over het Einde der Tijden op 24 december 2012 en de opkomst van Indigo- (of ook wel Nieuwetijds-) kinderen. Een bijzonder educatieve avond. Bij thuiskomst werd ik door m'n zoon vergast op een biertje. Buurman Dudo, die zich ongevraagd had opgeworpen als oppas (howel je je kunt afvragen wie er nu eigenlijk op wie paste...) kreeg er ook nog eentje van Ferdinand die deed voorkomen alsof hij er zelf ook al het nodige genuttigd had. ;-)



Laatst kocht ik een ansichtkaartje voor 90 cent. Niet veel , zult U denken. Ik geef U gelijk, ware het niet dat op het kaartje zelf een gestyleerde "f" stond voor de aanduiding "0,90". Niet alleen was het kaartje dus vier jaar geleden 90 guldencent maar blijkbaar is er sprake
van een inflatie-percentage van ruim 100 procent, verspreid over vier jaar. Ik vind dat nogal wat aangezien mijn inkomen indertijd rond de 2000 gulden bedroeg en tegenwoordig er (alles bij elkaar genomen) ongeveer 1000 euro maandelijks op mijn bankrekening wordt gestort.
De prijzen voor de dagelijkse boodschappen, kleding, bloemen, telefonie en consumenten-elektronica mogen dan zijn gedaald, alle andere prijzen lijken te zijn gestegen:
Huur, elektra, vervoer, genotsmiddelen, clubjes, kinderopvang.
Of kent U nog gebieden waarin de prijzen voor consumenten zijn gedaald
of evenredig gelijk zijn gebleven?

Sta tegenwoordig vermeld bij logfoto's, een leuk initiatief van Nick Verstappen.





Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Maurice Wilkins.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!