Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, september 17, 2004

Feestje


Googlewhack:

colgate vietnam presentator



Voor het eerst in lange tijd eergisteravond de kachel eventjes aan gehad.
Ik had't koud. Gistermiddag trok het weer weer een beetje aan. Zodanig zelfs dat wij besloten met de van school gehaalde kinderen eerst even in het plantsoen te gaan spelen vooraleer wij zouden eten in de binnenruimte. Het werd een gezellige dag die werd beëindigd met een uitputtende Pencak-les. De gezelligheid werd nog even voortgezet aan de bar ter plaatse en buurvrouw Angélique rekte de gezellige dag nog wat verder op door mij gezelschap te houden onder het genot van een kopje thee. Kort na haar verdwijning richting haar eigen stulpje ging ik douchen. Niet alleen om mij het trainings-zweet van het lijf te spoelen edoch ook om mij van al de kriebelhaartjes te ontdoen die zich her en der op mijn lijf hadden genesteld die zij, voordat wij naar het buurthuis gingen, van de haren op mijn hoofd had gescheiden. Ja, jongens en meisjes: ik heb weer een heerlijke korte zomer-coup. Lekker, hoor. Tot mijn verbazing bleek Ferdinand in z'n eigen bed te liggen in plaats van, zoals gebruikelijk op Pencak-avonden, in het mijne. Had dus vannacht het hele waterbed van 1.80m bij 2.10m voor mijzelf en kon zodoende nog wat rust krijgen om energie te sparen voor een feestje vanavond.

Mede door die goede nachtrust had ik weinig last van spierpijn vanmorgen. De enige plek die mij fysiek herinnerde aan de training van gisteren bleken de bilspieren te zijn...


Voor wie nieuwsgierig is naar de inhoud van de miljoenennota
is hier al (een deel van) de tekst.

Hier een korte samenvatting zoal het NRC die geeft:

Het kabinet bezuinigt komend jaar 2,5 miljard euro extra om de groeiende economische problemen het hoofd te bieden. De bezuinigingen treffen vooral sociale zekerheid, onderwijs, zorg en lagere overheden.


Hoe verrassend toch weer het feit dat de hogere inkomens-klasses niet worden geraakt, noch de oorlogsindustrie. Had U dat gedacht?



Zoals U ongetwijfeld weet is het al een jarenoude traditie dat de Miljoenennota uitlekt voor de officiële uitgifte-datum: Prinsjesdag.
Prinsjesdag vindt plaats elke derde dinsdag van september en markeert het begin van het werkseizoen van de Nederlandse parlementsleden.
Wanneer het werkjaar eindigt is bij mij niet bekend maar blijkbaar is er dus een periode waarin dit land niet geleid wordt. En dat verklaart wel het een en ander.



Het verklaart echter niet waarom het niet in de rode cijfers staan van een bedrijf tot nieuws wordt verheven. Corus (Hoogovens voor de overname) staat aan de basis van dit trieste feit. Want blijkbaar staan we in dit land aan de rand van de afgrond als het journaal melding maakt van het feit dat er een bedrijf in Nederland is dat de afgelopen paar maanden geen verlies heeft gedraaid.



En voor ik het vergeet te melden: Op Reciprook staat een aardig stukje over de Superdads van Fathers 4 Justice. U weet wel: die groep vaders die op ludieke wijze de aandacht vraagt voor hun zaak: gelijke rechten voor vader, moeder én kind. En dan vooral na een scheiding.



Week-overzicht van niet-geplande ontmoetingen:

Emma, een jongedame uit m'n groep; vriendin Lucia; schoolmoeder Riesje;
oud-collega Edward; buurvrouw Petra;



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!