Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, maart 12, 2004

Leven en sterven



De één is dood, de ander is jarig; een derde is beide. Ik had je graag wat beter gekend, Donald; Van harte gefeliciteerd Elsa!



Leuk nieuws! Pluk van de Petteflet wordt verfilmd. Met rollen voor ondermeer Erica Terpstra en Eric van Muiswinkel. Dat is toch echt wel leuker nieuws dan dat van de bomaanslagen in Madrid. Die idioten van de ETA of Al-Qaeda of welke achterlijke groepering dan ook! Wat proberen ze nu eigenlijk te bereiken? Dat mensen sympathie gaan koesteren voor de goede zaak? Ze willen hun eigen stuk land? Van mij mogen ze de Rotummerplaat krijgen: bij elke vloed watertrappelen en bij elke eb wegzakken in de smurrie. Bij het bereiken van de pensioensgerechtigde leeftijd mogen ze kiezen: worden overgeleverd aan de nabestaanden van hun slachtoffers of zichzelf verdrinken in een teiltje afwaswater>:-]

Vaste lezers weten't: ik ben tegen de doodstraf. Vooral omdat er veel leukere straffen te verzinnen zijn...



Zo heb ik een straf bedacht (even van een geheel ander orde) voor de stadsdeelraad die ervoor heeft gekozen
de door mij gestelde deadline te laten passeren. Ik had er geen "Want anders..." aan toegevoegd maar per brief vandaag wel: "Als U niet binnen tien werkdagen inhoudelijk reageert op mijn eerdere brief stel ik burgemeester Cohen op de hoogte van de gang van zaken." De volgende die ik zal dreigen langs te sturen zal zijn Agnes Kant. U raadt het al: het gaat nog steeds over een zekere kind-onvriendelijke oversteekvoorziening en een onwillende deelraad.


Een andere instantie die het met mij aan de stok heeft is het Ministerie van Verkeer en Waterstaat: zij zijn mij nog altijd antwoord schuldig op de vraag dat als de prijs van een roze strippenkaart is verhoogd vanwege de inflatie
hoe het dan komt dat de nieuwe prijs 7.69 procent hoger ligt dan voor 1 januari. De inflatie is namelijk vastgesteld op 1.4 procent.
Ben benieuwd met wat voor excuus zij komen aanzetten.



Toen ik gisteravond thuis kwam aanzetten met een alleraardigste nieuwe verdedigingstechniek in de benen trof ik een uitgetelde Ferdinand aan in m'n bed. Hij bleek zichzelf te hebben vermaakt met het kijken van een voetbalwedstrijd in het kader van de UEFA-cup. Misschien moet ik toch maar'ns restricties stellen aan het soort programma's dat hij mag kijken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!