Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 11, 2003

Nu wil men het Nationaal Monument op de Dam met hekken en een erewacht beschermen. Men wil op die wijze voorkomen dat mensen dit vrijheidssymbool gaan gebruiken om recht te doen gelden op hun vrijheid zich te begeven waar men wil.
Als het aan de VVD ligt gaan zij bepalen waar "gewone burgers" wel en niet mogen gaan en staan. Het motto van deze politieke partij lijkt nog steeds te zijn "Iedereen heeft recht op mijn mening." Gistermiddag lekker geborreld met Gerard en Janinel. Wat is het toch dat ik me bij hen zo lekker voel?
Rustig, op m'n gemak, ongehaast, relaxed...En ik niet alleen: ook Ferdinand en Eva zitten lekker in hun vel als zij erbij zijn.
Nog bedankt voor de fijne middag, lieve mensen!
Na de borrel werd het even een beetje hectisch. Op zich waren wij keurig op tijd thuis. Namelijk om kwart voor zes. Er bleken twee berichten te zijn ogenomen door m'n antwoordapparaat: één van m'n lift:"Ik weet dat ik een beetje vroeg ben maar ik sta al op de hoek van de straat. Kom je zo?" Het andere van goede vriend Er:"Ik ben onderweg om op je kinderen te passen."
Eerst dus ff de lift gebeld om door te geven dat ik zou komen zodra de oppas er was, vervolgens eten voor de kids opgezet, Eva van een schone luier voorzien, wat spulletjes bij elkaar gegraaid en het logeerbed voor m'n moeder opgemaakt. Tussendoor nog even de moederdagkadootjes verstopt en wat kleine huishoudelijke klusjes opgeknapt. Goede vriend Er was mooi op tijd zodat ik nog tijd had om m'n kinderen uitgebreid te knuffelen voor ik de lift en daarmee m'n opdrachtgever blij kon maken door tien over zes den wooning te verlaten. Onderweg naar het Gelredome voor het kauwgum "samplen" tijdens "DJ Tiësto in Concert" een klein dutje gedaan. De jongedame aan wie ik de vorige keer was toegewezen was elders nodig en een ander was nog herstellende van een gebroken teen. Dientengevolge was er een tweetal nieuwelingen gearrangeerd. Ze pasten direkt goed in het team. Mede daardoor werd het een bijzonder genoeglijke avond. Hier wat fotootjes voor een kleine indruk van het gebeuren...Om half vijf lag ik keurig in m'n bedje om er pas om half negen weer uit te komen. Omdat ik niet helemaal topfit was heb ik de kinderen ingeschakeld bij het klaarmaken van de koffie en de broodjes. Met name dan voor oma die zo lief was Goede Vriend Er af te lossen bij het oppassen. Terwijl Eva bezig ging met de afwas heeft Ferdinand de chocoladebroodjes voorbereid op een verblijf in de oven. Op het moment dat de oven "ping!" deed kwam buurvrouw J langs. Ook zij ontving een moederdagkadootje.
Daarna heeft zij nog lekker meegenoten van het geluk dat blijkbaar alleen kinderen kunnen uitstralen. Eef en haar broer vermaken zich terwijl oma en buurvouw J huiswaarts zijn getrokken, ik dit stukje tik en zo dadelijk, na het naar dromenland sturen van een zeker klein meisje met chocolademond, met Ferdinand de Eerste, Rebecca van schoon zwemwater zal voorzien. Fijne (moeder)dag nog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!