Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 12, 2023

De week voorbij

Sommigen begrijpen de betekenis van 'opgedrongen' niet. Hier zijn de drie betekenissen:
Hoewel de woorden een beetje op elkaar lijken, is 'opgedrongen' absoluut niet hetzelfde als 'gedwongen'. Dus andersdenkenden hoeven zich geen zorgen te maken: niemand dwingt hen om gevriesdroogde sprinkhanen of meelwormen in de supermarkt te kopen.
En nee, dat is óók niet waar wanneer een populist zegt dat het waar is. Wij eten als mensheid al heel lang insecten. Zo komen insecten voor in chocola en veel andere soorten snoep en zijn ook garnalen een soort insecten.  In veel tijden, plaatsen en culturen is het frituren en eten van insecten al eeuwenlang volstrekt normaal. Dus de angst dat je van insecten eten verandert in een reptiel is ongegrond. Heus waar:


Over insecten gesproken: ik vind het bijzonder grappig dat een zekere 'geleerde' populist niet weet dat insecten niet op zee leven:
Baudet is tégen turbines op zee 'want dat kost het leven aan vogels en insecten!' en vóór turbines op zee is 'want FvD wil een luchthaven op zee':

Baudet is ook groot fan van autorijden. 

Zou hij niet weten dat het automobiel meer insecten vermoordt dan windmolens? En trappen mensen echt nog in het populistisch prietpraatje: 'Stem op mij voor lagere belastingen!?'

Persoonlijk zou ik niet stemmen op een politicus die ergens voor én tegen is. Maar dat moet een ieder voor zich uitmaken, natuurlijk. En het staat u ook vrij om te stemmen op iemand die meer dode kinderen in het verkeer wil; door het invoeren van de verkeersmaatregelen waar hij en andere egoïsten tegen zijn, daalde het aantal kinderdoden in het verkeer van 500 naar 14 per jaar. Dus misschien heeft Baudet gewoon een hekel aan kinderen?

======================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=====================

Maandag werd ik weer lekker vroeg gewekt door de wekker die 'wegwerkzaamheden' heet. 


Terwijl ik die nacht maar een paar uurtjes geslapen had omdat ik mijzelf voortdurend wakker hoestte. Maar goed, nog maar een week tot mijn afspraak met de huisarts. Die weet vast te ontdekken wat er medisch gezien mis is en kan een remedie voorschrijven. Iets om mij op te verheugen!

Waar ik mij ook op verheugde was de verfilming van het boek Der Schwarm van Frank Schätzling. Nu ik een aantal werkzaamheden had gedelegeerd, kon ik de betreffende serie eindelijk gaan kijken. En werd niet teleurgesteld. De serie gaat over mysterieuze aanvallen op zee. Maar is stiekem een waarschuwing dat wij niet moeten klooien met Moeder Natuur. Net als elke moeder is ook Moeder Natuur niet aardig als zij kwaad is. Hoe sterk je ook denkt te zijn als mens, je legt het af tegenover een kwade moeder. Wat ik onder meer fijn vindt aan de serie is dat een Franse arts wordt gespeeld door een Franse actrice, een 'First Nation' Canadees wordt gespeeld door een 'First Nation' Canadees, een Duitse studente wordt geportretteerd door een Duitse actrice, und so weiter. 

Een verademing vergeleken met de Amerikaanse series waarin een Rus wordt gespeeld door een Amerikaanse acteur die voor onderzoek naar het juiste Russische accent voor zijn rol, een paar actiefilms met Bruce Willis en/of Dolf Lundgren heeft gekeken.

Een buurvrouw kwam [dropjes eten] op ziekenbezoek en merkte dat mijn antieke tafelklok stilstond. 

'Ga je die niet gelijk zetten en opwinden?' 'Nee. Ik wacht gewoon tot het weer de tijd is die de klok aangeeft en windt die dan pas weer op. Want dat scheelt tijd én voorkomt een beetje slijtage aan het antieke mechanisme.' 'Goh, best slim.' 'Mwah, vooral gemakzucht.' 

Ook zij bleek een brief van woningcorporatie Ymere te hebben ontvangen. Twee zelfs, net als ik. Twee dezelfde zelfs. In twee verschillende enveloppen. 

Want Ymere staat niet bekend om de vakkundige manier van communiceren. Dus taalfouten zijn vrij normaal in hun correspondentie en ook de toon die zij gebruiken, laat wel eens wat te wensen over. In het verleden (klik. Best interessant) schreven zij bijvoorbeeld de huurders aan: 'U mag kiezen: óf u gaat vrijwillig akkoord met aanpassingen in de woning die leiden tot een grote huurverhoging, óf wij gaan u daartoe dwingen via de rechter.' Ik vroeg toen een gesprek op kantoor aan met het hoofd van hun afdeling communicatie. En verbaasde mij erover dat zij écht dacht dat bedreigen en intimideren een nette manier van doen is.

Dinsdag probeerde ik iets waar ik veel over gehoord had en wat erg leuk schijnt te zijn: bingewatchen. Een vroegere liefdespartner keek diverse series meerdere malen. Omdat zij tijdens het Netflixen tegelijkertijd op haar telefoon Facebook posts las en plaatste. Ook Bored Panda was voor haar belangrijk tegen de verveling. Zij miste dus vaak voor het plot handige aanwijzingen. 'Hé, dat karakter leeft nog! Maar hij was toch vermoord?' 'Nee joh. Als je had opgelet, had je geweten dat die magische energiestraal niet hém had geraakt maar zijn spiegelbeeld, zoals duidelijk werd in de eerste scène van een latere aflevering. Hij verdween daardoor tijdelijk in een andere dimensie. Want de schrijvers moesten een verklaring bedenken voor zijn tijdelijke afwezigheid om de acteur de tijd te geven om intussen te werken aan een speelfilm.' Of zoiets, want ik weet de precieze feiten niet meer. 'Dus jij denkt dat ik niet oplet wanneer ik een serie kijk?' 'Nee, ik wéét dat jij niet oplet wanneer jij een serie kijkt.' En voilá, ruzie.

Maar goed, bingewatchen ("marathonkijken") was mede daardoor voor mij geen favoriet tijdverdrijf. Ik deed mijn uiterste best deze dag maar het lukte mij niet om meer dan drie afleveringen achter elkaar te kijken. In dit geval van The Swarm. Hoe mensen nonstop twee of zelfs drie seizoenen van een serie achter elkaar kunnen kijken, is mij een raadsel. Kunt u het? Wat is het geheim?

Waardoor ik precies ziek ben is vooralsnog ook een raadsel maar als je dan toch geen keus hebt, maak je er maar het beste van. Zo zocht en vond ik informatie over de tijd dat ik als betaald figurant mee deed aan het in Amerika populaire televisiespel The Amazing Race. Een Amerikaans spel dus uiteraard moet alles in het spel extreem veel geld kosten en worden de kandidaten heen en weer gevlogen tussen Moskou en Barcelona, Parijs en New York. Toen het tijd was voor het maken van een levende versie van Rembrandt's Nachtwacht, werd niet een lokale Amsterdamse dramaturg als regisseur van het toneelstukje gevraagd maar liet de organisatie 'gewoon even' Paul Verhoeven opdraven.
Hoe dan ook: het was een leuke dag.

Met heel veel wachten. Dus tussendoor konden wij een beetje geinen.

Het was prachtig weer en dus waren wij ook even buiten:
Deze dinsdag ging ik niet naar buiten. In plaats daarvan ging ik verder met het sorteren van kleding.
Dit is de stapel 'herstel'; knoopje eraf, zoompje los, ritsje stuk of 'nieuwe broek, nog in te korten':

Dit is de stapel 'kan weg' want acht hoodies, negen sjaals en drie maillots is eigenlijk best veel.
Nieuws dat ik lichtelijk verontrustend vond is dat veel software waarop wij vertrouwen ontzettend verouderd (klik) is. Er vliegen Boeings rond die voor een software-update afhankelijk zijn van een paar regels code op floppie-disks. En weet u wanneer het Amerikaanse leger is overgestapt van het gebruik van 8 inch floppies (de 'flubbel-floppy') naar modernere computercode voor het beheer van een nucleaire raketinstallatie? In het jaar onzes heren 2019.  

Niet geheel gerustgesteld vanwege de domheid der mensheid toch maar gaan slapen.

Donderdag had ik weer wat (nee, geen nucleaire) energie. 'Kom, ik ga eens kijken of er lollige vacatures zijn, al heb ik momenteel twee sollicitaties lopen.' Deze leek mij wel wat: je ontvangt als nieuwe werknemer het absolute minimumloon. Geen al te aantrekkelijk salaris. Dus deze werkgever gooit er een extra'tje bij: je hoeft bij hen niet te betalen voor het leren omgaan met de apparatuur, regels en procedures!
Alsof je bij McDonalds €14/uur krijgt en daarnaast €15/uur moet betalen voor wat theorielessen over hygiëne en praktijklessen over het laten zakken en ophijsen van frituurmandjes.

Misschien heb ik wel een virus opgelopen door een gebrekkige hygiëne.* In elk geval is er weinig kans dat het gaat om het covid-19 virus. 
*Sorry, wanneer ik ziek ben, zijn mijn 'bruggetjes' van het ene naar het andere onderwerp een beetje zo zo.

Het vervelendst aan ziek zijn, vind ik het gebrek aan energie. Maar ja, had ik die energie wél gehad, dan had ik geen werk hoeven delegeren. Helaas is er best veel dat ik niet kan delegeren. De hoeveelheid werk loopt dus op. 

Die avond deed ik daar mijn beklag over bij een vriend die op ziekenbezoek kwam. Was heerlijk om weer eens een uurtje of wat te filosoferen, het te hebben over onverschilligheid, egoïsme en domheid en waarom ook redelijk intelligente mensen toch op fascisten stemmen. Wij waren het erover eens: wanneer mensen eenmaal ergens heilig van overtuigd zijn, zijn velen daar maar moeilijk van af te brengen.

Neem deze 'echte christen': hij liegt voortdurend en spreekt zichzelf regelmatig tegen, deelt berichten van bekende volksmenners als 'de absolute waarheid' en gelooft heilig dat hij door God gekozen is en nooit iets fout doet. Een heuse godsdienstwaanzinnige, in vaktermen. In oud-Amsterdams: stipstapelmesjogene.
Toen ik hem wees op het verkeerd aanhalen van bijbelcitaten tijdens onze conversatie, wenste hij in een tweet dat God mij naar de hel zou sturen. Alleen maar omdat ik had opgelet bij catechesatie en tijdens kerkdiensten en hij duidelijk niet. Vriendelijk heerschap. Dat is Algemeen Beschaafd Nederlands voor de Amsterdamse term: 'Wát een l*l!'

Daarover gesproken (goed 'bruggetje'?): Baudet wil miljoenen asielzoekers uit Afrika binnenhalen. Echt waar. Staat gewoon op de website van zijn Forum voor 'Democratie':
Het hele buitenlandbeleid van FvD is: 'Om Nederland voorop te stellen, moeten wij miljoenen mensen uit Afrika naar ons land halen én lief zijn voor Rusland.' Beetje aparte invulling van 'Hup Holland!' maar soit. Als de schaapjes er maar in trappen. 

Ben benieuwd hoe Baudet zich hieruit kletst: 'Dus u wilt miljoenen mensen uit Afrika naar Nederland halen?' 'Nou eh...nee...eh...ja, maar alleen als hun huidskleur niet donkerder is dan de mijne natuurlijk. D'oh!'

U denkt dat ik een grapje maak? Ik maak nooit grapjes; Thierry en zijn kameraadjes willen écht de (nazaten van) Afrikaner Boeren naar Nederland halen. Dus blijkbaar vindt hij dat er meer dan genoeg ruimte is in Nederland om veel asielzoekers toe te laten. Hoeveel asielzoekers wil Thierry Baudet dan Nederland binnenlaten? Zo'n 7,2 miljoen stuks (klik). Echt waar. Dus. 

Ik liep een klein beetje in op mijn werkachterstand qua administratie en correspondentie en besloot om een uurtje of half negen te dag te beëindigen met het verwerken van een stapel was/strijkgoed tijdens het kijken naar een film. Of om te strijken tijdens het televisiekijken natuurlijk. Er was een nieuwe aflevering van Star Trek: Picard!

Vrijdag voelde ik mij niet opperbest. Daarom ga ik nog niet uit en vermijd ik niet-noodzakelijke uitstapjes uit mijn woning. Wil namelijk niemand opzadelen met wat ik mogelijk heb. Met als gevolg dat ik mij wat opgesloten voel. Dat zal een zekere familie nu ook ervaren:

Vader, moeder en dochter Kuit uit Alphen aan den Rijn kunnen zich voorlopig niet uit de gevangenis kletsen. Zij zijn gearresteerd (klik) wegens verduistering, omkoping en witwassen. Ik vraag mij af wat de god van deze keurige, blanke, 'christenen' daarover te zeggen zal hebben. 

Als 'BPOC', een 'BuitenParlementaire OnderzoeksCommissie', werkt de familie zeer nauw samen met de Duitse anti-vaxxer Reiner Füllmich (klik). Zij bleven met hem samenwerken, zelfs nadat Forum voor Democratie razendsnel zijn naam als gastspreker op een FvD-bijeenkomst wiste van hun webpagina's en sociale media toen duidelijk werd dat de man 'die wel even de regering voor de rechter zou dagen' gewoon een doodordinaire oplichter bleek te zijn. 'BPOC' is in goed gezelschap want is ook goed bevriend met Willem Engel, Blckbx, Café Weltschmerz, Ongehoord Nederland en meer liegende, rechtspopulistische zakkenvullers.  

Even kijken: Willem Engel kocht van donatiegeld een stuk land, Reiner Füllmich kocht van donatiegeld een villa en ook de familie Kuit had geld gestolen van domme donateurs om zogenaamd rechtszaken tegen de staat te bekostigen. Ik begin een patroon te zien. 

Tot mijn vreugde kon ik hierover kletsen met een buurvrouw die - op gepaste afstand - op de thee kwam. Sowieso was het heerlijk weer. Om lekker thuis te blijven.
In diverse peilingen lijkt de BBB af te stevenen op een leuke verkiezingswinst. Leuk vooral voor hun sponsoren, 'Big Agro', want - in tegenstelling tot wat de naam BoerBurgerBeweging doet vermoeden - hebben zij absoluut geen plannen om gewone boeren of burgers te helpen. Daarom een test: neem de verkiezingspunten van BBB en plak een stickertje bij elk punt; A staat voor 'goed voor de kleine boer', B staat voor 'goed voor agrarische multinationals' en C staat voor 'goed voor de burger'. 

(Inderdaad: BBB is voorstander van EU-regelgeving)

De uitslag kan ik u verklappen: de stickervelletjes met A en C zijn ongebruikt.

BBB wil geen grond opofferen voor de bouw van woningen 'want de natuur is ons dierbaar'? Dat is een leugen. Kijk maar bij punt 9 onder 'gezonde jongeren' (klik): op de plek waar nu de Oostvaardersplassen zijn, wil BBB de realisatie zien van 300.000 woningen. 

Elk van de speerpunten van BBB is gericht op het makkelijker - en goedkoper - maken van de handel van een handvol multimiljonairs, tezamen 'Big Agro'.

Zat de politieke partij in het begin nog in hetzelfde pand als het communicatiebureau dat hen hielp in de Tweede Kamer te komen - en stomtoevallig óók Big Agro (en bijvoorbeeld Bayer, exponent van Big Pharma) als klant heeft - is het kantoor van BBB nu verhuisd 'om de schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan.' Nu zit BBB op hetzelfde adres als Mondial Foods, een gigant van het leveren van vlees, vis, groente en producent van friet en melkpoeder. Maar ze werken asboluut niet samen, hoor, BBB en 'Big Agro'!

In het kort, zo zegt BBB: 'Zo lang wij 'Big Agro' tevreden stellen, is Nederland een geweldig land om in te wonen.'

Volgens sommigen is Rusland een geweldig land om in te wonen. Maar alleen als je ervan houdt om in een dictatuur te wonen.

Er is een reden voor dat mensen die tegen Poetin zijn, daar geen enkele kans maken in de politiek:

Óf je stopt met oppositie voeren en zegt dat de dictat..eh... president een geweldige kerel is (zoals Baudet graag doet), óf je krijgt een gratis enkeltje naar een onvruchtbaar stukje land in Siberië. Al hoorde ik dat een dissident die daar gevangen zat er niet meer weg wil na zijn twintig jaar verbanning. Dankzij de opwarming van de Aarde schijnt het in Siberië nu best goed toeven te zijn. Wat geen goed nieuws (klik) is, trouwens.

Ik hoor mensen wel eens klagen dat onze politici niet democratisch gekozen zouden zijn. Behalve dat dat baarlijke nonsens is - wij kennen namelijk een redelijk werkende 'getrapte' democratie - heb ik een vraagje aan die mensen:

Hoeveel mensen hebben democratisch op u gestemd voor de positie waar u in verkeert? Werd u écht met meerderheid van stemmen door alle werknemers van het bedrijf waar u werkt verkozen tot de meest geschikte junior growth hacker van alle kandidaten?

Het is vast toeval, maar dezelfde mensen die roepen dat wij in een dictatuur wonen, geloven ook dat er meer mensen dood gaan aan de anti-covid vaccins dan aan het betreffende virus. Dat is regelrechte nonsens, natuurlijk:

Het is super eenvoudig en zelfs voor anonieme, zeer gelovige patriotten te begrijpen: een vaccin maakt niet immuun maar verkleint de kans op ernstig ziek worden en zelfs sterven aan een virus aanzienlijk: 4 op de 5 mensen die op de IC liggen met Covid-19 is ongevaccineerd. De wil van God?🤔

Omdat het vrijdag was, bedacht, schreef en publiceerde ik een vers verhaaltje (klik).

Zaterdag dacht ik meer details te vernemen over een komende entertainmentklus waar ik de dag ervoor gevraagd was. Maar wachten is normaal en er is vast een goede reden voor de vertraging. Maakt ook niet uit want ik vermaakte mij prima. Met nog steeds ziek zijn, bijvoorbeeld. Wat ook te zien was aan mijn DuoLingo resultaten: in plaats van een plekje in de top 5, mocht ik blij zijn in de 'competitie' te blijven met een plek rondpositie 21. 

Terwijl ik eerder nog makkelijk drieëneenhalf uur per week spendeerde aan het leren van (vooral) Franse woorden en zinnen, kwam ik deze week net over de twee. Soit.

Ik maakte een start met het schoonmaken van de oven (voelde mij even een archeoloog in Pompeii toen ik in de oven keek) door een kom met ammoniak onderin te plaatsen en een kom met water bovenin en de oven die twee stoffen op een lage temperatuur te laten samengaan en circuleren. Om het aangekoekte vet los te weken. 

Terwijl diverse natuurkundige wettten hun werk deden, maakte ik een inhaalslag. Mij concentreren om verslagen te schrijven en zo lukte nog niet en ook met cijfertjes werken ten behoeve van mijn belastingaangifte lukte nog even niet. Maar ik kon wel het aantal opgeslagen 'favorieten' ('bladwijzers' of hoe opgeslagen links dan ook tegenwoordig heten) aardig verminderen. Vooral omdat het soms dubbele betrof, het nieuws al lang niet meer relevant was of omdat het betreffende artikel al bleek verwijderd. Nog maar zo'n 2.200 bladwijzers door te spitten. Hoezee!

Is het onbegonnen werk, al die bladwijzers doorspitten en sorteren? Misschien. Maar dat is het ageren tegen populisten óók. Zo lang er mensen zijn, zullen er populisten zijn die misbruik maken van de goedgevoligheid van 'het volk'. 'Mensen die vragen Ja, maar waarom doe je het dan?', mag ik dan graag wijzen op de parabel van de zeester.


Misschien dat u nu begrijpt waarom ik dit soort filmpjes blijf delen:
Hier staat een dame, Camilla van der Burgt (klik) - als onderdeel van een boerenprotest - te jeremiëren dat het allemaal 'hun' schuld is en vuurt de ene onzinnige complottheorie af na de andere, waarbij zij geen enkele moeite heeft met wat smaad en laster te uiten. Triest. Maar dit is nu eenmaal de aanhang van BBB, FVD, JA21 en andere politieke splinterpartijen die hopen op de stem van - denigrerend misschien maar helaas een juiste term - 'domrechts'.

Over dom gesproken: hen uitlachen is niet netjes, ik weet het, maar ik schaterde het uit toen onlangs bleek dat al die mensen met 'cryto expert' in hun sociale media profiel er keihard ingestonken zijn; de handeltjes van 'cryptomiljonairs' als Sam Bankman-Fried ('Bankenman Geroosterd'. Ik vind dat grappig), of 'SBF', zoals zijn miljoenen groupies hem noemen, blijken niets anders te zijn dan een combinatie (klik) van piramidespel, handelen met voorkennis en ouderwets gokken en bluffen. 

Tot zijn rechtszaak dient - en hij waarschijnlijk voor jááren mede-criminelen in de bak mag oplichten met handeltjes in sigaretten - moet Sam Bankman-Fried (klik) van de rechter bij zijn ouders wonen en mag hij niet meer op zijn Playstation. Au! En nee, dat is geen grap. Nochtans erg vermakelijk. 
Misschien is het wel goed als mensen tienduizenden euro's kwijtraken (klik. Triest verhaal) aan oplichters die zeggen dat zij betrouwbaar zijn 'want een bekende Nederlander/Vlaming zegt dat wij te vertrouwen zijn'. Ik hoop maar dat meer gedupeerden toegeven dom te zijn geweest want zo lang domme mensen dom blijven, kunnen oplichters hun gang gaan.  Wat dat betreft heb ook ik mijn lesje geleerd. Iedereen trapt wel eens in een oplichterstruc, vermoed ik.

Terwijl anderen graag gewetenloze schurken zijn, schrijf ik graag verhalen en gedichten. Die ik met enige regelmaat publiceer. Elke zaterdag een Engelstalig stukje (klik) bijvoorbeeld. 

Tijdens het wegstrijken en -vouwen van wat wasgoed, bedacht ik een nieuwe plek als tijdelijke locatie voor de kleding. 

En oefende ik mijn dartswerparm- en oog voor het eerst in jaren. Onder luid protest van een paar vergeten spieren in mijn rechterbovenarm en schouder. Jammer voor ze. In dit 'shot' richtte ik mij - voor de kenners - op de 'triple 19':
Zondag ging ik verder met het uitpakken van de oven. Zo voelde het bijna, het laagje voor laagje verwijderen van vuil en vet. Maar de truc met de ammoniak en de bak water had aardig gewerkt:
Was nog steeds wat rillerig en moest nog veel hoesten dus ook voor de komende paar dagen zegde ik wat afspraken af. Hopend dat ik woensdag voldoende hersteld ben om te kunnen werken als stembureaulid. Maar wat niet kan, dat kan niet. Wil ook zeker niet mijn collega's, een school vol kinderen en leraren en kiezers opzadelen met het mogelijk besmettelijke virus dat mij wat levensvreugde ontneemt. Tijd niet gehad: pijnlijke spieren rond mijn middenrif van het vele hoesten. Soit. Er zijn altijd mensen die het erger hebben. 

Boeren bijvoorbeeld. Hebben die het zo erg, dan, die hardwerkende mensen die voor dag en dauw opstaan om met de hand koeien te melken en eieren te rapen zodat wij niet omkomen van de honger? Helaas, het ging zó slecht met hen dat zij vrijwel volledig zijn uitgeroeid. Die 'echte boerenbedrijven van vroeger' zijn door ruilverkaveling en andere trucjes al lang geleden opgekocht door 'entrepeneurs', handige jongens die meer verstand hebben van beleggen en investeren dan van dieren. De 'boer van nu' laat al het zware werk doen door machines en (veelal buitenlandse, want die zijn lekker goedkoop) dagloners. Echt waar (klik).

Mede daardoor gaat het behoorlijk goed met Nederland. En zou het nóg beter gaan als 'Big Agro' niet hun rotzooi gewoon de bodem in liet lopen in plaats van hun afval netjes te verwerken. Door grotendeels de schuld van 'de boeren' heeft Nederland de slechtste kwaliteit water (klik) van heel Europa. Slechts 1% van al ons water verdient het etiket 'goed'. Ter vergelijking: in Finland is dat 27%. 

En ja, stikstof is een belangrijke oorzaak van de belabberde kwaliteit van ons water. Ook al zeggen populisten die willen dat boeren op hen gaan stemmen dat dat niet zo is.

Om met iets positiefs te eindigen: ondanks dat 'goudeerlijke zakenmensen' heel hard hun best doen om het leven en de planeet voor de rest van ons moeilijk te maken, staat Nederland wereldwijd op plek 12 (klik) van landen waar het goed toeven is.

Omdat u zoveel geduld met mijn blog heeft getoond, krijgt u nu niet een maar maar liefst vier liedjes voorgeschoteld. Van de band Shearwater. Het miniconcert begint met hun hit 'Rooks':

Het pleonasme van deze week is: verplicht moeten

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Chaim Topol en Harry de Winter

3 opmerkingen:

 1. Was je pas ook al niet ziek? Beterschap in ieder geval en sterkte er mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent duidelijk ziek, beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Joh. vervelend dat je nog ziek bent. Ik hoop dat het snel weg trekt en dat de energie weer overloopt. Zo lang tv kijken hou ik nooit vol. Als een aflevering een half uurtje duurt... dan misschien twee, drie afleveringen, maar langer zeker niet.

  Love As Always
  Dimario

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!