Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 27, 2021

Waar bent u bang voor?

Doodsbang ben ik voor levend begraven worden en dat mijn kinderen en andere geliefden wat naars overkomt.

==================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/ 

===================================   
Bang ben ik voor het afvallen van grote hoogtes en andere dingen die mij of mijn geliefden serieus pijn kunnen doen zoals agressieve dieren met gif en/of grote tanden, nare ziektes,
messen, bommen en geweren.

Bang ben ik ook dat het te laat is om de planeet nog te redden van een naderende ondergang door toedoen van de mens. Hoopgevende projecten ten spijt.

Beetje bang ben ik voor dingen waar ik weinig van af weet en die heel misschien gevaarlijk zouden kunnen zijn. 5G-straling bijvoorbeeld.

Lichtelijk angstig ben ik op dates, bij sollicitatiegesprekken en andere momenten waarop wordt bepaald hoe mijn toekomst er uit gaat zien.

Natuurlijk zijn er schurken die snode plannen smeden en uitvoeren. Zoals een groot Amerikaans biermerk dat stiekem ook een aluminium-fabriek kocht. De levering van blikjes aan concurrenten leverde zomaar opeens en vanzelf vertraging op én werd duurder. Voor het eigen merk gek genoeg niet.

Ongetwijfeld, hoewel het officieel niet mag, maken ook Albert Heijn en Dirk van den Broek prijsafspraken die nadelig zijn voor de consument. Maar dat krijg je nu eenmaal in een systeem van 'vrije marktwerking' waarin een bedrijf wordt aangespoord om zoveel mogelijk winst te maken, niet zo zeer om aardig te zijn voor de klanten.

Dan is er nog het gegeven dat ook directeuren van bedrijven mensen zijn en dus niet ontsnappen aan de neiging van veel mensen om meer te willen hebben dan andere mensen.

Dus ja, natuurlijk zijn er bedrijven die samenwerken met overheden (of mensen in die overheden) om er samen beter op te worden. Regelmatig helaas zelfs door doelbewust eerzame burgers als u en ik er op achteruit te laten gaan.

Sommige van die groepen die samenwerken hebben namen gekregen als de Cabal, de Vrijmetselarij, de Bilderberg Groep, de Joden, de Geheime Wereldregering, Skull and Bones en de Illuminati. Sommige van die groepen bestaan echt of hebben echt bestaan maar wat al die groepen gemeen hebben is dat zij er niet op uit zijn/waren de mensheid uit te roeien. Als dat het doel is zou het een beetje raar zijn om als almachtige groep mensen te regeren over een paar miljard lijken. Lijkt mij nou niet echt het toppunt van jolijt.

Het is een publiek geheim dat de families Bush en Bin Laden elkaar al jaren kenden en zaken deden voordat Osama bekend werd als leider van al-Qaida. 

Ja, er gebeurt veel achter de schermen waar u en ik geen weet van hebben maar persoonlijk ga ik voor mijn informatie niet af op berichten die mensen hebben gelezen op websites met het woord 'truth' in de naam. 

Waar bent u zoal bang voor? En weet u ook waarom?


Meer lezen? Mijn verhalenbundels

5 opmerkingen:

 1. Voor hoogte.. en het stelt niets voor. Echt voor niets. Maar ja, je doet er niet zoveel aan. Zo zijn er nog wel een paar gezonde dingen op te noemen. Niet alles waar je bang voor bent is slecht. Het houdt je namelijk ook alert.

  Love As Always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor de ideoterie die er op het moment gaande is...
  Waar gaat dit naartoe?
  Verder niet heel bang eigenlijk voor niks dan het virus en de rellen
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ze zeggen ooit dat ik geen angst ken, maar dat is zeker niet waar
  ik ben bang van vogels, en waarom....vroeger kwamen de eenden in mijn hielen bijten...
  -Een @->- voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wist je dat? Het schild van mijn 'clan' naar echte achternaam... de woorden: "Sans Peur", draagt?

  Kortom, lol... maar nee... ik heb wel momentjes gekend waar ik ineens overvallen werd door angst, ik weet niet waarom, maar het gebeurt meestal op trappen die eeuwenoud zijn, waar geen reling of houvast is, en ik het einde niet kan zien van boven of beneden... klinkt dit raar? Neem een wenteltrap van een kasteel bijv... dat is mij al een paar keer overkomen. En 1 keer aan de Costa Brava een klim naar boven in de buitenlucht... idee was wel hetzelfde, ik kwam op een draaipunt waar ik niet kon zien wat begin of einde was.

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben de leeftijd te boven om bang te zijn, Ik zie wel wat er nog op me af kan komen, het ergste is immers al gebeurt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht