Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, januari 12, 2021

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws vind ik dat van een man die houdt van fietsen én van lezen en die hobby's combineert door te fungeren als fietskoerier voor daklozen en eenzamen door bij hen langs te fietsen en boeken te brengen. Gratis. Dus. En onbezoldigd ook nog eens. Origineel, prachtig én er worden daadwerkelijk mensen mee geholpen. Vind ik mooi.

Ook dat duizenden mensen die tegenwoordig werkloos thuis zitten - waaronder veel stewardessen - zich hebben aangemeld om te helpen in ziekenhuizen. Eten rondbrengen bij de patiënten, spullen halen uit het magazijn, praatjes maken met patiënten...Allemaal dingen zodat het verplegend personeel zich kan richten op de medische zorgtaak. Wel een beetje jammer dat ook ziekenhuizen doen aan 'polderen' waardoor sommige besturen nu (bijna een jaar na de uitbraak) nog steeds aan het overleggen zijn in hoeverre zij die hulp kunnen inzetten en vrijwilligers afschepen met zaken als 'Uw EHBO-diploma is verlopen. Tot u een herhaalcursus heeft gedaan kunt u niet bij ons het ontbijt komen rondbrengen.'

Natuurlijk, de regel is dat iemand zonder geldig diploma geen patiënten mag helpen in Nederland maar dit lijkt mij typisch een geval van: 'Niet elke regel moet je strikt hanteren.' Wat vindt u: 'Ordnung muss sein!' of  'Ach, soms mag je de regels best een beetje buigen.'?
===================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

===================================

De vensterbank is een fijne plek voor katten om in te zitten. Billy de Kat is geen uitzondering op deze regel:
De lolcat van deze week gaat over aanpassen:

'Wie tevreden wil zijn past zich aan aan de maatschappij.
Wie ontevreden is wil dat de maatschappij zich aanpast aan hem.'

5 opmerkingen:

 1. Lekker plekje op de vensterbank
  En ja we worden creatief nu met zoveel vrije tijd.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beter om de regels af en toe eens te toetsten op hun nut en aan te passen waar dat nodig of nuttig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar je kunt toch mensen overal inzetten voor een praatje, eten en drinken. Misschien niet bij de speciale gevallen, maar je hoeft toch geen verpleging te verwachten.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. toen het bij ons echt corona was, hadden we zelfs geen vrijwilligers, dat is pas erg
  *Een @->- voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aandacht... dat is wat nu belangrijk is, aandacht geven, soms is luisteren alles wat je hoeft te doen, zonder iets te zeggen, ja, dat je aandachtig luistert en het hoort...

  Mijn werk, ik vraag mij af, of ik er ooit nog terug zal komen momenteel, weer een lockdown, de zorg, maar nog altijd voor mij gesloten dus... want ik heb inderdaad de papieren niet. Ergens vind ik dat ook prima, want als vrijwilliger vind ik het leuk, maar om dat dag in, dag uit te moeten doen? Nope... dat is mij te zwaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht