Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 11, 2019

Leeft u volgens een motto?

Met mijn werk bij een brouwerij (€900 per maand) en af en toe een entertainmentopdracht (€200-300 per maand) red ik het om mijn vaste lasten en boodschappen te betalen en zelfs af en toe een beetje opzij te leggen. Mijn spaargeld is op. Dat verbruikte ik met het bezoeken van familie in Amerika en Canada vorig jaar en was welbesteed.

Stel je voor dat je een smak geld hebt maar dood bent voordat je het kunt gebruiken voor iets leuks? Ik kende een man: decennialang keihard en veel gewerkt 'want geld'. Hij zou het gebruiken voor een fantastische wereldreis. Letterlijk de dag van vertrek kreeg hij een beroerte en kon niet eens meer praten of zelfstandig plassen. Geen reisverzekering afgesloten 'want dat is duur' dus al zijn spaargeld was opperdiepop.

Een andere man dan, met minder geld: vrolijke man die een dubbel gehandicapt kind opvoedt met daarin veel plezier voor beiden. Op een dag voelde hij zich wat grieperig, ging even liggen en werd niet meer wakker. 47 Jaren jong. Boem! Weg. Het kan ons allemaal overkomen en daarom geniet ik liever vandaag dan morgen. 'Leef elke dag alsof het je laatste is maar houd er rekening mee dat er nog eentje komt' is het motto waarnaar ik probeer te leven.

Leeft u volgens een motto?

Meer lezen? Mijn verhalenbundels
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

 1. Niet echt nee, want eigenlijk heeft álles twee kanten ook motto's. Ik zweef overal een beetje in het midden, oppotten is niet mijn ding maar geen klein achterdeurtje hebben óók niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leven bij de dag...daar waar het mogelijk is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik probeer elke dag te genieten, maar het hoeft niet op, want morgen is er weer een dag (hopelijk).

  Love As Always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bij mij is het zo van; pluk de dag
  ik heb ook een slechte tijd gehad en het gered
  .* Een @->- voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Live life to the fullest staat vast op mijn blog, maar ook Make love not war...

  En ken je die van Paul McCartney in een song?

  In the end, the love you take is equal to the love you make...

  Dat zijn toch wel mijn motto's, allemaal over liefde, gelukkig zijn, en het mooie in elke dag zien en vinden. Dankbaar zijn... count your blessings! Every single day, en die schrijf ik ook met regelmaat op overigens, een dagboek voor mijn dochter en kleinzoon later.

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 1)Pluk de dag en laat een beetje hangen voor morgen.
  2)Een dag niet gelachen en ik lach nog steeds.
  En ik heb bákken principes...wil je niet weten (-:

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht