Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 26, 2018

Moeten alle vormen van fraude worden aangepakt?

Het kabinet - onder leiding van premier Mark Rutte van de VVD - heeft ook voor 2019 weer van alles in petto voor ons, de geliefde burger. Zo wil men dolgraag fraude met uitkeringen aanpakken. Jaarlijks wordt voor zo'n 153 miljoen euro gefraudeerd met dit 'gratis geld'. Hier is men druk mee bezig. Logisch dus dat Rutte en zijn mensen geen tijd hebben om fraude door werkenden aan te pakken. Dat er voor zo'n 4,2 miljard euro wordt gefraudeerd met belastingen doet natuurlijk niet ter zake. Niet wanneer je bijstandsmoeders kunt aanpakken, tenminste.

De overheid heeft mensen in dienst die sociale media afstruinen op zoek naar overtredingen van de Bijstandswet. Hoewel men het graag ontkent staat niets de overheid in de weg om bel- en internetverkeer (klik) in de gaten te houden 'wanneer men dat nodig acht'.

Afluisteren van bijstandsgerechtigden is officieel illegaal maar afluisteren van zorgmanagers, bouwondernemingen en bedrijven als Unilever en Monsanto zal voor vele miljoenen meer aan fraude aan het licht brengen. Vermoed ik.

Maar dat is geen nieuws: wie op zoek is naar illegale drugs zoekt in achteraf steegjes in Chicago. Maar waarom niet in de woning van Charlie Sheen, in Hollywood of op Wallstreet?

Eigenlijk wel gek dat de VVD zo graag fraude wil aanpakken. Wil men dan écht de eigen politici (klik) zo graag bestraffen? Ook opvallend: zodra er een schandaal dreigt waar een prominente VVD'er bij betrokken is, komt men met een populistisch praatje. Deze komt wel erg vaak voorbij:

(klikken=vergroten)

Quiz-vraagje: hoeveel frauderende VVD'ers (klik) zijn daadwerkelijk bestraft voor hun diefstal (zoals de VVD frauderen zelf noemt op hun eigen website (klik))? 


=================================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

 1. zou ik het hoog aanhouden... eentje misschien Mooi onderwerp voor aan tafel tijdens kerst. ;-)

  Love As Always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, de VVD ziet dieren afschieten ook als een oplossing, dat vind ik al gek genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fraude aanpakken, dat ze eerst maar 's beginnen met zichzelf, en zelf eerlijk zijn
  Een @->- voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede morgen lieve Terrebel.
  Het is toch godgeklaagd dat men wel voldoende mensen heeft om de zogenaamde fraude bij de kleintjes aan te pakken, maar niet genoeg om de grote graaiers te bestraffen.
  Zo zijn de bankiers hier in België vrijuit gegaan voor het debacle met de aandeelhouders terwijl er jacht op de werklozen wordt gemaakt die zogezegd niet willen werken en men maar liefst de uitkeringen volledig zou willen schrappen zodat die mensen in grote miserie terecht komen.
  Tot daar de welvaartsstaat en de onderlinge solidariteit...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja Terrence...we gaan toch eindelijk eens de ogen goed open doen en de mond niet meer houden!
  Alweer; dank!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht