Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 25, 2018

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws (klik) is dat voortaan miljoenen dieren niet meer gedood hoeven te worden. Dankzij een nieuwe methode worden zij namelijk niet meer geboren. Dit houdt in dat in België 15 miljoen, in Nederland 45 miljoen en in Duitsland 48 miljoen kuikens per jaar niet meer direct na geboorte levend machinaal worden versnipperd. 

Gek eigenlijk dat 'wij' moord en brand schreeuwen wanneer ons hondje schrikt van een vuurwerkknal maar het normaal vinden dat miljoenen andere dieren wreed worden vermoord.

Goed nieuws is ook dat het helemaal niet zo moeilijk blijkt om anderen blij te maken, al is het maar voor eventjes. Het hoeft niet eens Kerst te zijn! Anne Frank schreef het al: 'Zelfs als je niets te geven hebt kun je op z'n minst wat vriendelijkheid geven.'

De meneer in onderstaand filmpje is maar een van de vele voorbeelden van mensen die er genoegen in scheppen anderen een leuke dag te bezorgen:


De lolcat van deze week:

'Als bewaakte muren zo effectief zijn,
waarom zijn er dan zoveel drugs
en criminelen in de gevangenis?'

Uit de oude doos:
Maneki Neko geniet van de bank en het zonnetje


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

 1. Dat is inderdaad goed nieuws over die kuikens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat de leed de kuikens gespaard blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat van die kuikens had ik nog niet gehoord, dat is goed nieuws. Dat je iemand anders een mooie dag kan geven is mij allang bekend.

  Love As Alwyas
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede morgen lieve Terrebel.
  Tja, je kan het als goed nieuws beschouwen dat zoveel dierenleed daardoor verdwijnt, ik vraag me alleen af waarom we zoveel dieren nodig hebben om onze zogenaamde honger te stillen...
  Het filmpje van die superman is daarentegen heel hartverwarmend!
  En je vraag wat die drugs betreft is pertinent maar het antwoord misschien eenvoudig: omdat het zonder drugs in de gevangenis waarschijnlijk een hel is... toch?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht