Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 01, 2018

Wij zijn raar

Wij mensen zijn maar raar. Gemiddeld gesproken dan. u en ik uiteraard niet...

Zo zeggen wij dat 2 miljard christenen 'natuurlijk niet' allemaal hetzelfde denken maar dat 1,6 miljard moslims 'natuurlijk wel' allemaal hetzelfde denken.

Wij spreken gerust van 'de homogemeenschap' maar vinden het idee van 'de heterogemeenschap' volkomen absurd. Alle mensen zijn per individu verschillend 'maar alle vrouwen/negers/joden/gehandicapten...'

Wij zeggen dat er niet voldoende voedsel is voor iedereen op de wereld maar gooien zelf 30 procent van al ons geproduceerde voedsel weg nog voor het in de supermarkt ligt. En na aanschaf gooien consumenten gezamenlijk nog eens vele tonnen aan prima voedsel weg. Gewoon, omdat wij meer hebben gekocht dan wij op kunnen eten of achteraf 'trek hebben in iets anders'.

Wij houden van dieren maar tegelijkertijd interesseert het ons nauwelijks waar het lapje vlees op ons bord vandaan komt. Wij spreken schande van een hond die in een hete auto wordt achtergelaten maar bij 82 varkens die langzaam stikken in een oververhitte vrachtwagen denken wij eerder aan een stukje spek.

Wij willen graag een partner die volledig zijn/haar eigen gang gaat en zeer zelfstandig is maar die tegelijkertijd 24 uur per dag voor ons klaarstaat. Wij krijgen de kriebels van een partner die ons voortdurend aanvoelt en aan zichzelf voorbijgaat door steeds alleen onze noden en wensen te vervullen. En zouden graag een partner hebben die zich meer met ons dan met zichzelf bezighoudt.

Wij willen graag meer vrije tijd en wanneer wij die eenmaal hebben plaatsen wij op Facebook het bericht: 'Weet iemand misschien iets leuks te doen?'

Wanneer anderen in nood zijn zeggen wij: 'Iedereen moet zijn problemen zelf oplossen.' Wanneer wij zelf hulp nodig hebben gaan wij er van uit dat anderen ons wel even belangeloos zullen helpen.

Bovenstaande geldt natuurlijk niet voor iedereen en niet in elke situatie. Maar mij valt het wel eens op dat mensen vaak erg dubbel zijn in hun beweringen.

Kortom: mensen zijn raar.In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

8 opmerkingen:

 1. Gemiddeld gesproken dan. jij en ik uiteraard niet...

  love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben ook raar, heb 100 gezichten heb ik al wel al eens gezegd ;-)
  Een @->- voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mwah, ik denk dat ik ook best raar ben hoor, en jij, en Mario.. We zijn ook mensen net als de rest en doen net zo goed mee met van alles.
  Toch zullen we ons er mss bewuster mee bezig houden dan het gros van de mensheid. Ik weet het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede morgen lieve Terrebel.
  Tja we poneren soms ondoordachte dingen en niemand is er eigenlijk van verschoond. Het is dus goed van je om ons van tijd tot tijd wakker te schudden, zo blijven we alert!
  OT: bedankt om in je reactie te schrijven dat je door mijn reportages geïnspireerd wordt en ik hoop dat je daardoor steeds weer knappe blogjes kan blijven maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, of doe maar gek als je het al gewoon te genoeg vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. misschien kom je wel steeds de verkeerde mensen tegen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Herken me niet zo in de dingen die we willen...leven en laten leven of dat nu met of zonder partners is...
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt het weer geweldig bij elkaar, Terrence! Goed werk.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht