Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, augustus 24, 2015

Waarop moet ons land bezuinigen?

Privé bezuinigingen

Inmiddels heb ik mijn uitgavenpatroon dusdanig aangepast dat ik elke maand - na aftrek van vaste lasten - maar liefst €151,50 met mijn zoon samen te besteden heb. Als ik meer zou bezuinigen dan zou ik minder huur moeten gaan betalen bijvoorbeeld en dat vindt de woningcorporatie niet grappig. Verder bezuinigen lukt dus gewoon niet. Tenzij ik bijvoorbeeld mijn telefoon- en internet abonnement beëindig en voortaan in de bibliotheek ga zitten solliciteren. Natuurlijk kan dat maar er zijn grenzen.

Landelijk bezuinigen

U vindt toch ook dat er bezuinigd moet worden op het onderwerp dat het meeste van onze belastingcenten opslokt? U denkt waarschijnlijk net als veel anderen dat dat 'kunst en cultuur' is en 'het buitenland, met name de EU'. Dat heeft u dus hartstikke fout. Verreweg het grootste deel van ons belastinggeld wordt uitgegeven aan Volksgezondheid en Zorg (Van elke drie tientjes aan belastinggeld gaat er een tientje naar dat onderdeel). Op de voet gevolgd door Werkgelegenheid en Sociale Zekerheid. Ontwikkelingssamenwerking (en alleen asociale mensen weigeren pertinent anderen te helpen) en Kunst en Cultuur samen krijgen nog geen 3 euro per 30 euro belastinggeld. Echt waar. U hoeft mij niet te geloven maar ik wil u dan wel vragen hoe u deze cijfers interpreteert:
http://nieuw.begrotingswijzer.nl/

Bezuinigen op de grootste onkostenpost?

Maar als domme mensen het voor het zeggen zouden krijgen en er wordt inderdaad het meest bezuinigd op datgene waar wij het meeste aan uitgeven, dan betekent dat nóg meer ouderen op straat, meer zieke mensen en veel meer werkloosheid. Wilt u nu nog steeds die bezuinigingen doorvoeren?

7 opmerkingen:

 1. Met plezier naar het filmpje gekeken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zult maar oud worden in Nederland, dat is echt niet grappig.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind persoonlijk, als er 10 procent moet worden bezuinigd, haal dan overal gelijk veel van af, dat is wel zo eerlijk.
  En niet dan weer dit en dan weer dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf zou ik beslist bezuinigen op wat het koningshuis, de ministers, de managers en noem maar op betreft. Maar tja, daar denkt men niet aan, ook aan de rijkentaks niet hé. Wie geld heeft blijft buiten schot in deze rauwe, kapitalistische maatschappij...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We geven het meest uit aan de HRA en andere belastingtechnische voordelen dan aan uitkeringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De realiteit is reeds lang op deze weg bezig.
  Veel besparen maar niets in de plaats krijgen behalve stress en burnouts.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik een zinnig en onplossend antwoord had zou ik dat hier neerschrijven!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht