Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 26, 2015

Gewapende mannen op elke straathoek

Een terrorist is altijd moslim

De man die onlangs een aanslag wilde plegen in de Thalys is een moslim 'en dús een moslimterrorist'. Was hij echter een christelijke Noor geweest dan had de media hem 'een doorgeslagen idioot' genoemd. Ongeacht wat uw mening hierover is: denkt u écht dat er slachtoffers zijn voor wie het uitmaakt hoe de dader van hun laffe brute moord wordt genoemd? En toch lijkt het uit te maken. Vier mannen namen het recht in eigen hand en overmeesterden de dakloze man op de trein. De Franse president Hollande verleende hen de hoogste onderscheiding die het land kent en geeft daarmee het signaal af dat iedereen maar het recht in eigen hand moet nemen. Feitelijk pleit hij dus voor een einde aan de rechtstaat. Natuurlijk is er ook meteen weer de roep om meer gewapende mensen in uniform 'want dan hebben terroristen geen kans meer!' Dan heb ik dé oplossing: geef elke burger een uniform en een wapen in handen, dan zijn er vanzelf geen terroristen meer maar is voortaan iedereen politie-agent. En zoals iedereen weet zijn alle politie agenten goudeerlijke toffe mensen die nooit een ander bewust kwaad zouden doen. 

Maar wellicht is het voldoende om 'zelfverdediging' als verplicht vak op middelbare scholen in te voeren.

Pencak Silat

Mensen vragen wel eens wel eens of ik wel eens wordt lastig gevallen in de clubs waar ik werkte. Dat kwam wel eens voor maar dan zeg ik:  'Zal ik jou in elkaar slaan waar je vrienden bij zijn of zullen wij samen een biertje drinken?' Allemaal herinneren zij zich wel Mr. Miyagi, dat kleine Japanse zwak uitziende mannetje uit de filmserie Karate Kid die grote stoere jongens volledig in elkaar mept. Dan is de keuze snel gemaakt. Mochten zij tòch willen vechten dan ken ik nog wel een paar trucjes uit de tijd dat ik pencak silat beoefende (filmpje)


Bieden wapens veiligheid?

Sommigen willen meer veiligheid door meer zwaar bewapende militairen door onze straten te laten lopen. Is het een goed idee om duizenden jonge alfa mannetjes van rond de 20 dus vol met testosteron en bravissimo een geladen semi automatisch geweer in handen te geven en dan maar gewoon te hopen dat dat goed gaat? Ik denk van niet. 

Geweld werkt niet tegen geweld

Bovendien: mensen die denken dat het op elke straat neerzetten van een gewapende man moet voorkomen dat wij op een dag leven in een land waarin het normaal is dat op elke straathoek een man met een wapen staat zijn niet goed snik. Althans, dat is mijn mening. Sommigen zien blijkbaar visioenen waarin zij dat straatbeeld ervaren. Wat vindt u: wel of geen gewapende mannen op straat?

Hier een liedje over visioenen. Ultravox met 'Visions in Blue'

5 opmerkingen:

 1. Ben het niet met je eens dat de Franse president Hollande door de hoogste onderscheiding die het land kent en geeft daarmee het signaal afgeeft dat iedereen maar het recht in eigen hand moet nemen.
  Zo'n onderscheiding is een te overdreven beloning voor iets dat normaal zou horen te zijn. De heren hebben m.i. met hun reactie veel erger voorkomen en daar in verhouding tot de potentiële dodelijke wapens waarover die man beschikte weinig geweld gebruikt.
  Als iemand die iets kleins uit een supermarkt of zo jat half dood zou worden geslagen zou je gelijk hebben. In zo'n geval past slechts een burgerarrest, iemand aan zijn mouw vastgrijpen en vasthouden tot de politie komt.

  En over dat stukje over lastiggevallen worden. Heb soortgelijke ervaringen gehad. Voorbeeldje: Er was een vervelende klojo bij een klein festival die tegen me riep dat ik niet frontstage mocht staan. Hij was volgens mij geen medewerker van het festival en stond net zoals ik voor de dranghekken. Mag eigenlijk niet, maar niemand had er last van en het was wel makkelijk om daar te staan qua fotograferen. Hij werd steeds irritanter. Toen hij een shagje draaide vroeg ik m -alsof het een van mijn beste kennissen was- of ik er een van hem mocht draaien. Hij snapte er niks van. Verwachtte waarschijnlijk een agressieve reactie op zijn nare gedrag. Geen last meer van hem gehad en er erg om kunnen lachen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, nooit gewapende mannen op straat. Het liefst niet van de slechte als de goede kant. Maar wapens levert altijd meer agressie en dodelijke afloop op. Mooi voorbeeld is daarin natuurlijk USA.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, natúúrlijk volkomen buiten proportioneel geweld als je met je blote handen iemand met een kalasjnikov onschadelijk maakt,en die stumper wilde alleen echt alléén maar piefpafpoef roepen omdat hij met de reiziger diefje met verlos wilde spelen.... sorry Terrebel, je slaat een beetje door!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bieden wapens veiligheid?

  Denk eerder een gevoel van veiligheid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, over dit item heb ik gemengde gevoelens lieve Terrebel... Natuurlijk ben ik tegen het principe het recht in eigen handen te nemen, maar moesten die mannen het niet hebben gedaan daar op de Thalys, wie weet hoeveel doden er dan gevallen zouden zijn? Ik denk toch dat op die manier de schade beperkt is hoor en alle passagiers van die trein zullen hen heel dankwaar zijn! Dus nee, in dit geval ga ik niet met jou akkoord...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht