Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 02, 2015

De week voorbij

Maandag regende het 's ochtends nog zó hard dat ik besloot nog even binnen te blijven en vakantiefoto's sorteerde. Uiteindelijk tóch maar naar de apotheek en opeens was het warm. Bij vriend Pieter zat ik binnen aan de thee en aan zijn pc te werken en die loopt nu weer als een (helaas spreekwoordelijk) zonnetje. Bij de gemeente diende ik een beroepschrift in, ik maakte bezwaar tegen een factuur van mijn telecomprovider, zocht (vooral online maar ook bij een paar winkels) naar cadeautjes voor spoedig toekomstig jarigen, draaide een was en kookte pasta. Een wandeling die ik 's avonds ondernam werd ruw onderbroken door een plotselinge hoosbui en ik verstuurde zeven e-mail berichten aan in totaal vijf mensen. Ik had nog meer mensen willen bellen en mailen maar opeens was het elf uur. En dus bedtijd.

Dinsdag zag de psychologe mijn takenlijst en merkte op: 'Zo hé, wat doe jij veel in een week!' Om vervolgens grote ogen op te zetten toen ik zei: 'Eh...dat is mijn takenlijstje van vandaag.' Wij zijn verder gegaan met het analyseren van mijn psyche. Verbazingwekkend wat je dan allemaal tegenkomt! Na emotioneel te zijn gekneed gebeurde dat fysiek bij de invallende fysiotherapeute die mijn dijbeen even onderhanden nam. Daardoor liep ik nog een beetje mank toen ik die avond met mijn zoon naar de film ging. De keuze was gevallen op 'Terminator: Genisys'.

Veel testosteron en adrenaline natuurlijk maar wél met de voormalig gouverneur van Californië (Arnold Schwarzenegger) in de hoofdrol en bijrollen van Dr. Who (Matt Smith) en Daenerys Targaryen (Emilia Clarke). Vermakelijk! Eerder op de dag had ik buurvrouw Hetty op de thee en sprak ik een half uurtje met buurvrouw Ingrid.

Woensdag was het typische Nederlands zomerweer en dus trok ik een lekker wintertrui aan toen ik de deur uit ging. Onderweg werd ik aangesproken door een medewerker van een koffietentje die mij herkende van een youtube-programma waar ik ooit aan meedeed en mij een gratis kopje koffie beloofde als ik weer eens in de buurt was. Ook sprak ik met buurman Tony over gezondheid en het leven en zo. Altijd gezellig. Minder gezellig is dat ik hoorde dat mijn vroegere buurjongen is overleden. Ook vandaag verstuurde ik een aantal e-mails en tekstberichten, had ik mijn moeder aan de telefoon en legde wat contacten in de hoop op betaalde arbeid. Verder maakte ik de wasmachine lekker schoon en (met hulp van mijn zoon) zelfs de vloer er achter en er onder! Gek eigenlijk dat mensen vaak wel hun auto onderhouden maar bijvoorbeeld niet hun wasmachine. Het kost maar een kwartiertje per maand en kan een hoop ellende voorkomen! En ik zoog stof.

Donderdag haalde ik mijn gerepareerde fiets (een nieuwe remkabel, nieuwe binnenbanden en een gerepareerde versnelling) op van de fietsenmaker en op de terugweg hield ik de jongeman van de dag er voor aan zijn belofte. Zo genoot ik van een heerlijk (en gratis!) kopje koffie! Ik verwerkte de administratie van de bewonerscommissie, leerde weer wat Frans woorden via een online cursus en ging met mijn vriendin naar de film. Hartelijk gelachen om The Minions! (Tip voor wie'm nog gaat zien: blijf tot na de aftiteling.) Verder pleegde ik die dag overleg met een graficus over een nieuw logo voor mijn opnieuw op te starten eigen bedrijf. Aangezien er blijkbaar geen werkgevers zijn die mij willen betalen om voor hen te werken (na 419 sollicitaties welgeteld drie maal uitgenodigd op gesprek. Twee van die gesprekken betroffen een 'gratis werkervaringsplek'). Ik creëer dus maar mijn eigen kansen.
Vrijdag zwabberde ik de keukenvloer na het schoonmaken van de kookplaat. Ook bezocht ik de kleermaker, de voedselbank, een vriendin in de kroeg en vrienden thuis met een etentje. Ook legde ik de laatste hand aan ons vakantie-album (hier online te vinden) en schreef ik een recensie voor Amsterdam Centraal.

Zaterdag zou ik een vriend op de koffie krijgen en met hem kijken naar de botenparade van de jaarlijkse Gay Pride maar er kwam iets tussen. Daardoor had ik onverwacht tijd voor kleine klusjes in huis. Ook wel eens prettig. 's Middags zou ik een vriendin van vroeger ontmoeten maar er kwam iets tussen (dus ik deed maar een dutje en schreef een verhaal en verwerkte een stapeltje brochures, visitekaartjes kassabonnetjes met aantekeningen daarop. 's avonds ging ik met een vriend naar een feestje in Hasselt, België.

Zondag sliep ik uit. Althans: ik sliep een uurtje of zeven lang. Nadat ik kwart over acht in bed lag. Best vroeg toch? Einde van de middag hielp ik mijn vriendin op de markt en daarna gingen wij uit eten vanwege ons 3 jaar en 8 maanden samenzijn.

Deze week een liedje van John Frusciante (die u wellicht nog kent als gitarist van the Red Hot Chili Peppers). Hier is Central (The Empyrean)


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Bahtiyar Yilmaz en Rowdy Roddy Piper

1 opmerking:

  1. Jouw therapeut zou diepe bewondering voor me hebben, ik doe op dit moment vier dingen tegelijk, ik ben met de was bezig (die draait) ik schrijf een reactie bij jou, mijn voeten liggen hoog, die laat ik uitrusten van een flinke wandeling én ik luister naar het door jou gelinkte muziekje, lekkere stem die knul.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht