Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, mei 21, 2015

Leven in een Politiestaat

Goed nieuws

Eerst maar even wat goed nieuws: door trawanten van Hitler gestolen en door De Grote Leider zich toegeëigende kunstschatten zijn - met hulp van Nederlandse kunstkenners! - gevonden! En dat terwijl men altijd had aangenomen dat de kunst was vernietigd. Dan wel met opzet door de Nazi's, dan wel door geallieerde bombardementen op Duitsland. Natuurlijk zijn wij de Engelsen, Amerikanen, Canadezen en zo ontzettend dankbaar maar soms vraag je je af of veel ellende onder burgerbevolking voorkomen had kunnen worden.

Olie is heilig

De Amerikaanse overheid geeft meer uit aan subsidies voor grote oliebedrijven dan aan zorg voor de gehele bevolking. Het gekke is dat de hardste schreeuwers van de tekst: 'Weg met handophouders!' zelf de meeste subsidie ontvangen. De topmanagers bij oliebedrijven dus en de politici die hen vergunningen 'geven.'
('Waar zou u op bezuinigen: 20 miljoen dollar subsidie voor ouderen huisvesting of 8 miljard dollar voor subsidie aan olie bedrijven?')

Shell is opeens heel hard bezig met duurzaam ondernemen. Misschien om de aandacht af te leiden van het feit dat het gigantische concern op de Noordpool naar olie gaat boren? 'Het zal echt niet misgaan, hoor!' roepen de betreffende topmanagers en vergunningen verkopende overheidsdienaren (Denkt u echt dat politici gratis gunsten verlenen?) om het hardst. En ach, ja, 'Exxon Valdez' (Schade aan milieu: onbetaalbaar. Totale jaaromzet: 40 miljard dollar. Boete: 500 miljoen dollar.) is al weer zó lang geleden. Klopt, maar Plains All American Pipeline LP niet. In het opruimen van olie-lekkages is een heleboel werk te vinden. Misschien moest ik daar eens gaan solliciteren!

Als ik in deeltijd werk en een aanvullende uitkering ontvang, ben ik dan werkende én werkloze? 

Participatiewet en Moslims

Als werkeloze mag ik natuurlijk best mijn bejaarde moeder helpen 'zolang dat maar niet structureel gebeurt'. Want dat mag niet van de Participatiewet. Ik mag dus bijvoorbeeld één keer in de maand met haar samen boodschappen doen zolang dat maar niet is op elke eerste woensdag van de maand, bijvoorbeeld. Das ist verboten! Heil! KLACK! Mocht u zich afvragen hoe de overheid dat controleert: diverse gemeenten huren inmiddels particuliere opsporingsdiensten in om bijstandsgerechtigden te schaduwen. En nee, ik verzin dit niet. Het is de keiharde realiteit in dit land. Ik schreef er hier al eerder een beetje over. Wat vindt u: is het fijn om in een politiestaat te leven waarin iedereen voortdurend wordt gecontroleerd of doet u dat teveel denken aan Nazi-Duitsland? Een andere optie is natuurlijk dat leven in Duitsland onder heerschappij van Adolf Hitler voor u de ideale situatie is: het blanke ras is dan superieur, mensen uit het Oostblok zijn inferieur en alle Moslims in het land lopen rond met een grote gele M op de jas. Dan kun je ze lekker makkelijk herkennen 'want al die zwartjes lijken zo op elkaar.'

Sharia wetgeving

Ik vroeg iemand die daadwerkelijk vindt (net als 39% van alle Amerikanen) dat Moslims met een herkenningsteken op de jas moeten rondlopen waarom zij zo graag zou zien dat op elke straathoek een gewapende man staat. 'Om te voorkomen dat wij op een dag in een staat leven waarin de Sharia wet heerst - en ruim een miljard moslims zijn extremistisch! - en dus op elke straathoek een gewapende man staat, natuurlijk!' Ja, logisch...Ik bracht daar nog voorzichtig de logica tegenover dat als er inderdaad zoveel extremisten zijn hoe het dan komt dat de wereld nog niet één grote rokende puinhoop is maar werd al snel afgekapt met een scheldpartij. Op zich logisch want wanneer racisten geen argumenten meer voor hun denkbeelden kunnen bedenken gaan ze schelden. De meesten dan.
(U kent ze vast ook wel, van die mensen die zeggen: 'Ik ben geen racist hoor, maar...')

5 opmerkingen:

 1. Ik vraag me af, ben je een werkende werkloze of een werkloze werkende. Daar kan ik dan weer een hele avond over druk maken. Die grote gele M langs de snelweg vind ik al niets, maar die op de jas is natuurlijk niet eens te beschrijven.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach zie het maar zo, nogal moslims maken zichzelf al duidelijk uiterlijk herkenbaar, mannen met jurken, vrouwen met sluiers of hoofddoeken, daar hoeven we helemaal niets aan te doen.
  Mij interesseert het niet zo wat voor geloof iemand heeft zolang ik m'n ongelovige leventje kan leiden en geen last heb van welke gelovige dan ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een werkende werkloze...volgens mij heb jij het drukker dan menig werkend mens.

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kan veel beter racisten een merkteken geven. Weet je meteen dat je hen moet negeren!
  groetjes Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vraag me nog altijd af waarom tegen een godsdienst te zijn racistisch zou wezen, het een heeft toch niets met het ander te zien? Geloven doen alle slag mensen, geel, bruin, wit en voor mijn part ook groen. En het geloof bezorgd niets dan narigheid als ik zo eens rond mij in de wereld kijk...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht