Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 20, 2015

Houdt u zich aan uw principes?

FYRA

De Nederlandse burger haalde voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal, die minstens 8000 burgers het leven kostte, ruim 20 miljoen euro op. Een mooi bedrag natuurlijk maar een schijntje vergeleken bij de kosten van het FYRA-project. Dit hogesnelheidstrein-debacle (ook wel 'De Aldi-trein') kostte ons zo'n 11 miljard euro. In ruil voor de 20 miljoen voor Nepal worden tienduizenden mensen geholpen. Van de 11 miljard euro genoten slecht een handjevol topmanagers bij NS, de overheid en de Italiaanse fabrikant van de treinen die niet bleken te kunnen rijden zonder uit elkaar te trillen.

Gaat de Nederlandse burger nu massaal en gewapend met toortsen en hooivorken naar het Binnenhof om genoegdoening te eisen? Natuurlijk niet want er is voetbal op tv.

VNL aanhangers dommer dan PVV stemmers?

'Waarom wilt u op de door voormalig advocaat Bram Moszkowicz voorgezeten nieuwe partij Voor Nederland (VNL) stemmen?' -'Nou, ik ben het op bijna alle punten met ze eens!' 'Noemt u eens één punt van deze nieuwe partij waar u het zo hartstochtelijk mee eens bent?' -'Nou, eh...eh...je weet wel...eh...ik vind ook dat eh...' Kortom: de zeer rechtse partij van 'Meester Bram' zegt vrijwel hetzelfde als Geert Wilders al jaren roept met als enig verschil dat de VNL nóg minder doet dan de PVV om die punten daadwerkelijk te verwezenlijken. Waaruit de conclusie getrokken mag worden dat mensen die VNL willen stemmen nog dommer zijn dan de aanhangers van de PVV.

Niet alle Hollanders zijn dronken cultuurbarbaren

De blanke jonge mannen die in Rome moedwillig eeuwenoude kunstobjecten vernietigden waren Nederlanders. Volgens veel buitenlanders zijn dus alle Nederlanders cultuurbarbaren. Zoals volgens veel Nederlanders alle miljoenen moslims agressieve idioten zijn omdat er duizenden zijn die zich hebben aangesloten bij IS.

Wie is schuldig aan kindermisbruik?

Is het de schuld van voetbalclub Feyenoord dat dronken fans zich misdragen? Natuurlijk niet want een voetbalclub is helemaal geen entiteit. Net zo min als een religie. Of is 'het christendom' schuldig aan kindermisbruik, uitgevoerd door katholieke priesters onder bescherming van het Bijbelse zinnetje: 'Laat de kinderen tot mij komen'?

Dieren doden is goed én slecht

Veel Nederlanders zijn tegenstander van onverdoofd ritueel slachten. Dat een koe machinaal een metalen pin in het hoofd krijgt gedreven, dat ééndags kuikentjes ('Mijn kat vindt ze héérlijk!') vooral door verstikking om het leven komen of anders wel sterven wanneer zij levend door de gehaktmolen worden gehaald en dat kippen met miljoenen per dag langzaam worden gewurgd is blijkbaar niet zo heel erg. Maar enkele tientallen dieren per dag die uitgebreid worden bedankt voor hun offer voordat hen de keel wordt doorgesneden is een regelrechte ramp. Behalve wanneer Joden dat ritueel uitvoeren want dan is het een onderdeel van een eeuwenoude cultuur. Ja, beste lezers: veel Nederlanders (u gelukkig niet) zijn ontzettend hypocriet.

Eén van mijn principes is proberen niet hypocriet te leven, ondanks dat ik weet dat dat voor anderen geen enkel probleem is.

Zonder principes vind ik het lastig leven en het leven lastig.

In de serie 'wat ik vreemd vindt' vandaag: Als er een vrachtwagen met biggetjes kantelt en een paar van de dieren gaan dood, roepen mensen 'Ach, gossie!' Als de vrachtwagen niet kantelt en de beestjes komen levend bij de slachterij aan, roepen diezelfde mensen 'Ha, lekker!'
 

9 opmerkingen:

 1. Is er vanavond voetbal.. dat meen je niet, ik moet net aquarium schoonmaken vanavond. Mmmm, gelukkig moet mijn eigen clubje morgen pas.

  Ritueel slachten wordt misschien wel met meer beleid gedaan dan zoals het wel in Nederland mag.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. in feite heb ik geen principes. Dan kan ik er ook niet tegen zondigen. En die beestjes worden hoe dan ook gedood om onze maag en die van onze kat of hond te vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb bepaalde principes en soms moet ik een principe overboord kunnen gooien of dat links of rechtsom is alleen dan kun je in vriendschap en vrede leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Principes komen pas nadat ik een beslissing heb genomen. Niet vooraf. En een ongeluk lijkt me een naardere dood dan een pin door de kop.
  En geld is een ruilmiddel. En zit op bulten, en dat is niet goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eigenlijk is het antwoord op alles wat in deze losgeslagen maatschappij altijd: is er vanavond voetbal op de TV?
  ik kan er met mijn verstand niet bij lieve Terrebel, en ook niet met mijn hart...
  Mensen zoals jij en ik mogen zich dan wel aan principes houden, de rest doet maar lukraak aan zolang er brood en spelen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, zonder principes is het allemaal maar een beetje dit/dat losbandig en wispelturig.
  Ik houd me zeer zeker aan mijn principes. Zonder dat vind ik het allemaal een beetje lastig namelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb samen geleefd met iemand die uit niets anders bestond dan principes en zich eraan hield ook al klopte het niet, werkte het niet, kortom, ik ben dat een beetje los gaan laten, mijn eigen principes en heb geleerd om alles van alle kanten te bekijken.

  En ik ben nog dezelfde persoon als toen, maar dan iets minder vaak vechtend omdat ik mij zo graag vast wil houden aan iets wat niet werkt. Ik ga liever op zoek naar iets wat wel werkt.

  Alles kan besproken worden namelijk, of uitgelegd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zolang mijn principes anderen niet schaden probeer ik me er wel aan te houden.
  Maar er zijn natuurlijk ook mensen die principes hebben als "wie niét mijn geloof beleidt deugt niet en hak ik het hoofd af", die mogen van mij wel wat minder principieel zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht