Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 08, 2015

Zijn alleen jongeren asociaal?

Fraude

Is het zo dat alleen domme mensen frauderen?
Een redelijk recent voorbeeld is de fraude door drie leerlingen van het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam die een wachtwoord hadden van een conrector en daarmee in het computersysteem cijfers van proefwerken en zelfs absentiecijfers aanpasten. Zij meenden serieus daarmee weg te kunnen komen. Dat het nooit zou opvallen!

Jeugd van Tegenwoordig

Altijd weer wat met die jongeren die op zoek zijn naar een eigen identiteit.
Helaas is dat een probleem van alle tijden en alle culturen en niet specifiek voor Turkse of Marokkaanse jongeren. Vierduizend jaar geleden klaagde men - volgens een gevonden kleitablet - al over 'die jeugd van tegenwoordig'.

Zelf denk ik dat de overheid niet heel veel kan doen maar dat het probleem vooral bij de ouders ligt, in welk land die dan ook zijn geboren.
Wij kunnen zelf het goede voorbeeld geven aan onze eigen kinderen maar heel veel meer ook niet, denk ik. Misschien helpt bij de regering aandringen op investeren in het onderwijs in plaats van bezuinigen? Ik denk persoonlijk dat wanneer jongelui begeleiding van betere kwaliteit ontvangen zij dan minder vaak zullen opgroeien tot asociale volwassenen.

Aso's

Ook u heeft vast wel eens last van mensen die zich asociaal gedragen. Het zijn aso's die hun lege sigaretten pakje in de gracht werpen; hondenpoep niet opruimen en vaak zelfs de hond laten plassen en poepen in de voortuin van de buren 'want het is twee minuten lopen naar het uitlaat veldje'; het zijn aso's die hun boodschappen voor die van een ander op de band bij de kassa leggen, een paar meter afsnijden door een stukje over de stoep te fietsen, de fiets overdwars op de stoep parkeren 'want het is maar voor tien minuutjes' en het zijn aso's die als dronken fietsers midden in de nacht een gevaar vormen op de weg.

Meldpunt Overlast Oudere Blanken 

Zomaar een paar voorbeelden van sterk asociaal gedrag waar de overheid niet tegen optreedt. Burgers trouwens ook niet dus wanneer ik er iets van zeg reageert men zeer verrast. Alsof men gewend is geraakt aan het eigen asociale gedrag. Overigens - in mijn persoonlijke ervaring - zijn het toch echt vooral oudere blanke Nederlanders die zich schuldig maken aan dit gedrag en bijna nooit jongeren van Noord-Afrikaanse komaf. Is er eigenlijk een Meldpunt Overlast Oudere Blanken?

Voor de iets minder jeugdigen is hier Trans X met 'Living on Video'


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van James Best

8 opmerkingen:

 1. aso's zijn er in alle gelederen en natuurlijk ook in de groep waar "jij ze nooit ziet"!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ten eerste.. de jeugd van tegenwoordig heeft als voorbeeld..juist, de ouderen van tegenwoordig. Dat is hun spiegel en daar moet u het mee doen. Dat u toevallig zo netjes bent, dat uit zich in uw kinderen, maar helaas.. niet alle kinderen in Amsterdom worden opgevoed door u.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dan nog eens wat, er gebeurt ook heel veel wat niet in de openbaarheid komt. En dat is best wel eng.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh lieve Terrebel, na de hippie generatie kwamen de yuppies en die hebben de jeugd van tegenwoordig opgevoed, of zie ik dat mis? Toch denk ik niet dat de jongeren van vandaag zoveel slechter zijn dan vroeger... dat geef je ook aan in je weer heel doordacht log!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem09:40

  merci voor de vid trans x ..dat leert me dat het jezelf vreselijk te serieus nemen toch kan leiden tot iets wat de tijd overstijgd.!!! a sociaal zonder a is samen en met elkaar ..dus iedereen die minder verbonden is met een ander loopt het risico die a te kunnen bezigen...vandaar als open deur ...wees samen deel en heb contact ...!!!!!! x empathie en logisch denken zijn een groot goed en vullen elkaar aan ...ugh..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aso's vind je overal. In elke orthodox heb je ongeveer de zelfde percentages. Afkomst heeft er weinig mee te maken, hoewel indirect wel want kom je uit een aso gezin dan weet je het wel.
  De overheid is hier trouwens zelf schuldig aan. Deze had jaren geleden 'toen we de gastarbeider hier naar toe haalde, heel anders met deze mensen om moeten gaan.

  Van die lompe lui die niet beter weten heb je ook overal. Er wat van zeggen maakt ze inderdaad verbaast.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het probleem is dat veel mensen die zich in mijn ogen asociaal gedragen zichzelf daarvan niet bewust zijn. Zij hebben in hun optiek goede redenen voor hun gedrag. Een hoofdreden is: 'Een ander doet het ook.' Dit argument geldt voor jong en oud, mannen en vrouwen en alle kleuren van de regenboog. 'Het is veiliger' hoor je vaak bij mensen die over de stoep fietsen en deels is dat waar. Bij goede fietspaden zie je geen mensen over de stoep fietsen. En zo zijn er nog veel meer dooddoeners. Politie en ambulances vind ik ook aso. Die parkeren steevast naast een grote weg op het fietspad, zodat de fietsers (die nergens schuld aan hebben) er niet meer langs kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik weet nog dat ik ooit de eerste keer in een supermarkt ging werken, ik was nog net 17 jaar oud en tot mijn grote verbazing werd mij vertelt, dat ik niet de 'jeugd' van scholen in de gaten moest houden, maar de ouderen uit het bejaardentehuis, hahahaha en wat was dat WAAR! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht