Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 02, 2015

Hebzucht

Voor mij was het opvallendste nieuws van de afgelopen week het overlijden van Leonard Nimoy. Voor velen beter bekend als 'Mr. Spock' uit de science fiction serie 'Star Trek'. Jammer dat de BBC sprak van het overlijden van 'Dr. Spock' maar dat was een kinderpsycholoog. Ook vertelde de BBC-site dat Leonard Nimoy stopte met het karakter Mr. Spock spelen na een Star Trek film uit de originele franchise. Maar elke Trekkie weet natuurlijk dat hij ook gastrollen had in de soort van remake waarbij hij zijn oudere zelf speelde.
Twee van mijn helden verenigd: Jim Parsons (Sheldon in The Big Bang Theory) en Leonard Nimoy op een servetje...

Beroemdheid

'Mama, ome Jimmy deed mij pijn!' -'Niet liegen, liefje, want Jimmy Saville is een keurige oudere blanke christen én bekend van TV en iedereen weet dat nette mensen anderen geen pijn doen.'

De in 2011 overleden presentator van de BBC Jimmy Saville heeft een acht-jarig ernstig ziek meisje een keer of tien verkracht. En zij was niet de enige op wie hij zijn lusten botvierde. In totaal had hij onvrijwillige sex (ik vind het nog steeds moeilijk om dat woord met 'ks' te spellen) met ruim 60 mensen, in leeftijd variërend van 5 tot 85. Hij was dus geen 'pedo' want die doen het alleen met kinderen. Ook ging het niet om een terroristische aanslag en was hij geen jonge manlijke moslim met een licht getinte huidskleur en in bezit van een jas met bontkraagje. En dat is jammer.

Was dat namelijk wél het geval dan zou dit onmenselijke gedrag breed uitgemeten worden in de pers. Nu is de dader (of 'was' beter gezegd) een oudere blanke bekende christen. Er is dus geen sprake van 'Er moeten maatregelen worden getroffen om dit monsterlijke geval van jarenlang misbruik te voorkomen en de onderste steen moet boven komen om de schuldigen keihard te straffen!' maar 'Ja, jee, goh. Best wel erg dit, zeg.'

De directies van de betreffende ziekenhuizen en de politie laten het bij: 'Sorry dat wij jarenlang de klachten over misbruik door de heer Saville van patiënten en familieleden volledig hebben genegeerd.'

Er gaan niet eens stemmen op om oudere blanke christelijke BBC-presentatoren voortaan beter in de gaten te houden!

Griekse Schulden

Al dan niet terecht gaan er stemmen op om Griekenland nog een paar eeuwen in de schulden te laten zitten en de bevolking van dat land nog generaties lang laten boeten voor het mismanagement van haar vorige regering. Duitsland schreeuwt het hardst dat de Grieken alles moeten doen om hun schuld aan andere Europese landen zo snel mogelijk af te betalen. Gek dat Angela Merkel blijkbaar vergeten is dat in 1953 de rest van Europa besloot de schulden van Duitsland aan de andere Europese landen volledig kwijt te schelden. Daardoor kon het 'Wirtschafswunder' ontstaan waarmee Duitsland één van de sterkste economieën ter wereld kon worden. Zou het puur om hebzucht gaan wanneer de Duitse bondskanselier zegt dat Griekenland maar voor altijd arm moet blijven en afhankelijk van andere landen?

Zonder hebzucht geen ontwikkeling

Naar aanleiding van een blogstukje over hebzucht had ik een aardige discussie op Facebook over het onderwerp. Iemand vond dat er niets belangrijkers bestaat dan geld verdienen. Ik ben het daar absoluut niet mee eens. Ook kwam het argument voorbij: 'Ja, maar zonder hebzucht waren wij niet zo ver ontwikkeld.' Alsof het goed is dat wij nu miljoenen mensen tegelijk kunnen vermoorden, op tientallen manieren de Aarde kunnen vernietigen en per persoon tien voetbalvelden aan ruimte nodig hebben om in onze dagelijkse behoeftes te kunnen voorzien...

Beter in plaats van meer

Helaas leven wij in een wereld waarin het een heleboel mensen te doen is om meer te hebben dan een ander. Veel mensen (u gelukkig niet) zijn nooit tevreden met 'voldoende' en zelfs niet met 'beter'. Het enige dat die mensen (ik noem hen 'egoïsten') willen is 'meer'.

Over het onderwerp: 'Is hebzucht slecht?' vond ik het volgende schrijfsel: http://www.leerwiki.nl/Hoe_slecht_is_hebzucht

Wat vindt u: is hebzucht vooral iets wat ons drijft of vooral iets wat ons vernietigt?

Hoe rijker hoe asocialer

Wat blijkt uit onderzoek is dat hoe rijker mensen zijn, des te meer zij vinden dat zij die rijkdom verdiend hebben en des te neerbuigender zij zich gedragen naar mensen toe die minder hebben want 'die zullen hun armoede wel verdiend hebben'. Het gekke is dat mensen dat vinden, zelfs wanneer zij hun geld niet zelf hebben verdiend maar gewoon gekregen. Uit een ander onderzoek werd duidelijk dat hoe duurder de auto is waar iemand in rijdt, des te waarschijnlijker is het dat die persoon geen rekening houdt met andere weggebruikers, zoals voetgangers. Blijkbaar hoef je geen voorrang te verlenen aan een voetganger op het zebrapad wanneer je meer dan een ton op de bank hebt. Maar er is hoop: vrijwel iedereen kan veranderen en leren meer om anderen te geven dan om zichzelf.In de serie 'Onbekende Helden' is het vandaag de beurt aan Jasper Maskelyne, een goochelaar. Een wat? Een goochelaar. Niet zomaar eentje maar een goochelaar die met een briljante strategie een deel van het Duitse leger versloeg tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Boris Nemtsov en Leonard Nimoy

5 opmerkingen:

 1. Walgelijk die man. Ik vind zijn straf veel te mild eigenlijk. Bah :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mensen die denken dat veel hebben belangrijk is kunnen over het algemeen ook niet blij zijn met het feit dat een ander eens iets heeft. Jammer.. want hoe meer je deelt. hoe meer je krijgt. Maar misschien in materie en dat willen die mensen vaak weer wel.

  Love AS Always
  di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jim Parsons is een geweldig acteur in zijn rol als Sheldon. Ik geniet er in ieder geval telkens weer van.

  Het belangrijkste in het leven is om te leven. te genieten van alles wat je doet en dat je tevreden terug kunt kijken.
  Geld kun je niet meenemen. JE hebt werkelijk niets aan meer geld dan je nodig hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hebzucht regeert de wereld inderdaad, en dat is al zo sinds de tijd dat ze het Gouden Kalf aanbaden. Nu maar wachten op een nieuwe Mozes om ons richtlijnen te geven over hoe het echt moet. En daar heb je al wat van lieve Terrebel, met die steeds weer zo indringende logjes... maar ook jij bent precies een roepende in de woestijn hé?

  Nog even dit: jammer dat Leonard Nimoy is gestorven, gelukkig had hij al een gezegende leeftijd. Ik hoop dat Jim Parsons het nog heel veel over hem heeft in de Big Bang, een schitterende serie hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dan weer niet zoveel met "heldenverering", een acteur doet gewoon z'n werk, dat hij het zo goed mogelijk doet is niet meer dan normaal.
  Ik zou ook een handtekening kunnen vragen aan mijn kapper, die maakt toch steeds maar weer iets hebbelijks van mijn vlaskoppie en dat valt zeker te bewonderen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht