Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 18, 2014

U leest niet alle teksten die u tegenkomt

Met het gure weer van heden ten dage was ik blij dat ik vandaag de deur niet uit hoefde, behalve dan naar mijn vriendin om te eten en zo...

Vandaag lekker rustig aan gedaan: beetje lezen, beetje schrijven, beetje strijken, beetje opruimen, beetje schoonmaken...En natuurlijk ook een beetje rondhangen op Facebook en Twitter.

Zat ik eerst voortdurend op allerlei sociale media, tegenwoordig beperk ik mijzelf tot twee maal per dag ongeveer 20 minuten. Inclusief berichtjes de toekomst in sturen. Dat geeft een hoop rust.

Mensen roepen vaak als tegenwerping dat zij geen tijd hebben om alle berichten op Facebook en Twitter en zo te lezen. Maar dat hoeft ook helemaal niet! Er is niemand die je vertelt dat je alles moet lezen wat je tegenkomt!

Lees je elke reclame in elk bushalte hokje? Lees je elk artikel in elke krant? Lees je elke dag elk boek dat je in de kast hebt staan? Natuurlijk niet. Je maakt keuzes.

Dat doe je ook op sociale media: je pakt dat ene bericht dat de aandacht trekt en besluit dan al dan niet daar iets mee te doen. Is het informatie waar je wat aan hebt? Kun je jezelf er een mening over vormen en die verwoorden? Of leg je het bericht meteen terzijde nadat je het voor kennisgeving aanneemt. Inspireert het je om tot andere inzichten of misschien zelfs tot actie te komen? Kortom: een twitterbericht kan hetzelfde voor je betekenen als een krantenartikel of een boek. Echt waar!

En racisten bestaan óók. Zelfs wanneer wij dat heel hard ontkennen en niemand zegt een racist te zijn. Over racisme ben ik nog lang niet uitgepraat maar intussen dit filmpje:
(De link: http://www.luckymedia.nl/luckytv/2014/11/gele-piet/)

Als cadeautje vandaag een liedje dat een grote hit was toen ik indertijd op het COC werkte om Nederlandse homojongeren te helpen. Hier is True Faith van New Order:

4 opmerkingen:

 1. Ik moet altijd wel lachen, er zijn nog weleens mensen, daar vraag je aan, gewoon met woorden he... met praten en zo. Hoe het met ze gaat. En dan beginnen ze, met dat en dat.. heb je dat dan niet gelezen op fb . Nee. dan had ik wel gereageerd. ;-) En praten kan ook een reactie zijn, maar niet iedereen kent dat.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als er iemand is die niet alles op FB leest dan ben ik het wel. Er zijn mensen die dat wel doen, en daar heb je een dagtaak aan volgens mij.
  Wat ook zo hinderlijk is dat als je even op FB komt iemand gelijk in je chat zit. Op zouten met dat chatten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. facebook is een keuze, en een keuze die ik niet gemaakt heb dus ken ik het probleem niet.
  Het filmpje kan natuurlijk ook gemaakt worden over indianen die iets tegen rode Pieten hebben en blauwe Pieten is een zere tenen verhaal voor de Indische medemens;-)
  Roze of regenboog Pieten kan écht niet zonder het COC op de kast te jagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, klopt, keuzes maken! ben ik altijd slecht in, dat wel ;-) Of dan reageer je (=ik) ergens, en zegt iemand... "Maar ik schreef toch dat..." en de paar keer dat ik dàt had, vond ik vervelend :-)

  En ja, inderdaad, een twitter- of blogbericht kan qua betekenis een novelle in een notendop zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht