Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 20, 2014

Over 57 jaar zijn huren écht onbetaalbaar

Vandaag in Enschede gewerkt aan een nieuwe act; het houdt het midden tussen acrobatiek en clown spelen. Erg vermakelijk!
Dit in tegenstelling tot de meeste plannen van onze huidige regering.

Sinds er een nieuwe wet is aangenomen mogen de woningcorporaties elk jaar de huren van woningen laten stijgen met meer dan het percentage van de inflatie. Tegelijkertijd worden lonen nooit meer verhoogd dan met het percentage van de inflatie. Procentueel worden zodoende huren met een percentage verhoogd dat het dubbele bedraagt van het percentage van de gemiddelde loonsverhoging.
Een simpel rekensommetje leert dat door het huidige beleid van onze regering over ongeveer 57 jaar bewoners van huurwoningen in Nederland meer aan huur betalen dan dat er aan inkomen binnenkomt.
Maar waarschijnlijker is dat mensen al veel eerder de huur niet meer kunnen opbrengen want ook treinkaartjes, postzegels en ziekenfondspremie houden zich niet aan de eerder gemaakte afspraak dat prijzen nooit mogen stijgen met meer dan het inflatiepercentage.
22 Mei kunt u in Europees verband kiezen op partijen die dit onzalige idee van onze regering teniet kunnen doen. Het was indertijd de PvdA (onder Joop den Uyl) die bekookstoofde dat niemand ooit meer dan 20 procent van zijn of haar inkomen aan huur zou hoeven betalen. Maar ja, toen stond die A nog voor Arbeid en niet voor Armoede. Zou huidig PvdA-leider Diederik Samsom nog weten van die belofte van zijn voorganger?
Of interesseert het hem niet omdat het salaris van een politicus elk jaar wél stijgt met meer dan het percentage van de inflatie?
Een eurocommissaris krijgt ongeveer 25.000 euro per maand aan (bruto) salaris. Een hoop geld, niet? Dus wég met die lui want dan blijft er meer geld over voor écht leuke dingen! Toch? Wel vreemd dat mensen om die reden het Europarlement zouden willen opheffen maar tegelijkertijd groot fan zijn van het spelletje voetbal. Kijk maar eens wat voetballers krijgen (of zij het verdienen is een andere vraag.). Zo ontvangt voetballer Arjan Robben 32.000 euro aan bruto salaris. Per dag. Bron: http://www.loonwijzer.nl/home/salaris/vipsalarissen/nederlandse-voetballers
Het pleonasme van de dag is: Coöperatieve samenwerking

5 opmerkingen:

 1. Diegene die dat verzonnen hebben, hebben zelf geld genoeg om een huis te kopen. En mensen die huren die zouden het misschien niet kunnen betalen, maar dat is vast hun eigen schuld. Mensen vergeet niet te stemmen en kijk nou eens verder dan de eerste beste leus die op een pamflet staat.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ankie08:51

  Huisgenoten gevraagd ! *jekunthetmaarbetervoorzijn*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het zal er na de verkiezingen niet beter op worden maar daarom niet nalaten te gaan stemmen !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En dan is stemmen op wélke euro partij dan ook gewoon één pot nat, uiteindelijk verschilt hun stemgedrag in Brussel nauwelijks van elkaar zag ik van de week!
  Succes met je nieuwe act!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is niet de schuld van Europa of de regering dat de huurprijzen zo stegen denk ik, maar de schuld van de kapitalistische medemens die maar blijft graaien: de rijken worden steeds rijker en de armen armer. Als dit nog zo een tijdje aanhoudt dan belanden we binnen afzienbare tijd weer in de 19de-eeuwse toestanden waar de socialistische voorvechters zo tegen gestreden hebben!
  Toch durf ik je, ondanks alles, een fijne dag toe te wensen lieve Terrebel, zet eventjes al je zorgen opzij...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht