Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, mei 03, 2014

Alle leuke blanke meisjes heten Sneeuwwitje

Een loopneus van het door opruimen opgewaaide stof, een bezoek aan een woonwarenhuis en vier sollicitatiebrieven de deur uit. En natuurlijk een potje strijken en overleg plegen met opdrachtgevers; Dat is de oogst van afgelopen donderdag. Gisteren mocht ik werken op een burlesque feest: Burlesque Kingdom.
Straks en morgen sta ik mijn vriendin bij op diverse markten en vanavond mag ik weer mensen blij maken op een feest in Amstelhoek : dat wordt weer knallen!

Naar nu blijkt heeft de bekende Amsterdamse crimineel 'Polletje ' (net vrij na 12 jaar cel) het vuurwerkincident tijdens de voetbalbekerfinale tussen Ajax en Pec Zwolle op zijn geweten. Uitsluitend omdat hij en een paar maten nog onderweg waren naar het stadion en een deel van de wedstrijd zouden missen als er geen ordeverstoring zou plaatsvinden. Polletje is blank (en 'dus' Christen) en draagt geen jas met een bontkraagje. Als het aan Geert Wilders ligt mag deze crimineel dus gewoon in Nederland blijven. Hij is natuurlijk een slachtoffer van omstandigheden! Was Polletje getint en waren zijn ouders in Marokko geboren dan was het natuurlijk allemaal de schuld van de Islam. Logisch. Volgens PVV-stemmers.

Als ik Polletje was zou ik trouwens maar snel bankdirecteur worden voordat de schade op mij wordt verhaald. Iedereen weet tenslotte dat bankdirecteuren die betrapt worden op het veroorzaken van financiële schade gewoon hun vak kunnen blijven uitoefenen. Met steun van de overheid zelfs. Mij is het overigens een raadsel waarom mensen types als Martin van der Pol ('Polletje' dus) met geweld willen bestrijden, uitsluitend omdat dat soort lieden geweld blijven verheerlijken en gebruiken want...

Als geweld echt de beste methode is om geweld te beëindigen zou er al lang geen geweld meer zijn.
Toch heb ik inmiddels wat moeite met het onderdrukken van de neiging om zij die roepen: 'Zwarte Piet is racistisch!' op de neus te timmeren. Gaat het dan echt zo goed met Nederland dat het enige waar duizenden mensen zich druk over maken het beschuldigen van een sprookjesfiguur van racisme is? (Of die zin grammaticaal correct is interesseert mij nu even niet.) 22 Mei start de bodemprocedure over de kwestie. Inderdaad: enkele honderden mensen zijn bereid het belastinggeld van alle anderen te misbruiken om een rechtbank uiteindelijk te laten bepalen of een eeuwenoud kinderfeest al dan niet racistische trekjes vertoont.
Ja, Zwarte Piet is zwart. En Sneeuwwitje is wit. Chinezen hebben spleetogen, dikke mensen zijn dik en ik ben klein. En dus? 'Ja maar, als wij Zwarte Piet afbeelden als een meneer met een donkere huid die een beetje dommig doet en met een raar accent praat denken straks alle kinderen in Nederland dat alle mensen met een donkere huid een beetje dom zijn en met een raar accent praten!' Kom op, zeg! Een beetje meer respect voor het intellect van ons kroost, graag! Of denken de voorstanders van 'Iedereen die niet tegen Zwarte Piet is is een racist!' nu echt dat kinderen denken dat elke schattige blanke jongedame Sneeuwwitje heet?

Peaches ('Perzikje' in het Nederlands) Geldof (de dochter van Bob) was een schattig jong blank meisje. Maar echt niet zo heel lief, hoor! En of zij met zeven kleine mannen in een groot eng donker bos woonde betwijfel ik. Zij stierf (net als haar moeder) aan een overdosis heroïne. Omdat zij rijk en beroemd was 'kon zij de druk niet aan'. Was zij onbekend en arm geweest dan was zij gewoon een junkie.
Overigens (even terug naar het onderwerp) zijn diezelfde roepers níet tegen het Sinterklaasfeest wanneer de goede Sint hen door zijn zwarte helpers een cadeautje laat bezorgen. Zo hypocriet zijn zij nu ook wel weer. Misschien wat zwart/wit (ha!) gesteld maar ik meen het en voor zover mij bekend is vrijheid van meningsuiting in dit land een groot goed. Of geldt die vrijheid alleen voor een beperkt aantal meningen? Zo ja, waar kan ik daar een lijstje van vinden?
Het pleonasme van de dag is: een luie kat

Gewoon, omdat ik het een mooi liedje vindt:
Vandaag staan wij stil bij het overlijden van de 2100 mensen bij een aardverschuiving in Afghanistan

6 opmerkingen:

 1. Het is altijd lastig en het heeft altijd met gevoelens te maken.
  Zwarte Piet blijft een punt van discussie, maar het buitenlanderbeleid net zo. Nimmer komt het goed, immer wordt er gesleuteld, aan alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jozef Kiprich, Terrebel, het is weekend en deze jongen is dan net een kat. Lui dus... over Pleonasmes gesproken. als ik niet uitkijk, morgen met een kater. En dan zo'n onderwerp aansnijden, daar moet toch op gereageerd worden. Ik zal zeker geen proces beginnen tegen zwarte piet. De mensen die het feest willen vieren, doen dat maar. Ik ga niet liegen tegen mijn kind. Maar dat doe ik ook niet met de paashaas, de kerstman en weet ik niet allemaal. Maar, dat wil niet zeggen dat ik helemaal niets ermee te maken wil hebben. Jawel hoor. bij mij thuis hebben ze er ook over gehoord, want waarom zou ik het verbieden of verzwijgen terwijl de hele samenleving er over heeft. Je kunt ze beter uitleggen wat het inhoudt en dan leren ze ook nog wat.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk toch iets simpeler, tuig is tuig, van welk ras of kleur dan ook,en dat wil ik ook wel mogen benoemen. Al dat tuig moet als het éven kan uit de roulatie gehaald worden. Worden ze misschien geen beter mens van maar brengt wél veiligheid voor de goedwillende mens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een bevestiging van je goed gekozen nummer en zanger...prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zijn dat die paar schaars geklede dames waar je het in je reactie bij mij over had lieve Terrebel? *wink, big smile*.
  OT: je moet niet wachten op foto's maar wat er staat bekijken en als het even kan er ook iets van zeggen. Nu ja, de meeste van mijn respondenten doen dat ook niet, dus het is je vergeven... of toch een beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het Sinterklaasfeest is echter en mooier. Een kinderfeest en een familiefeest. De later toegevoegde rol van de knecht is hierbij niet noodzakelijk.
  Het Meertens Instituut geeft met onderzoek aan dat er bij het ontstaan van de niet oorspronkelijke knechtenrol een relatie is met slavernij en racisme.
  Dat veel Nederlanders en mensen met een andere etnische afkomst zich diep gekrenkt voelen door het fenomeen van de knechtenrol maakt dat ik vind dat wij ons traditionele feest of terug moeten brengen naar de eerste oorsprong of een hedendaagser tintje moeten geven.

  Dit als los uit de pols reactie op jouw blog.

  Sterkte met je loopneus!

  Vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht