Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, april 07, 2014

Eens een dief, altijd een dief!

Mijn oorontsteking is in principe voorbij maar de lichte doofheid speelt mij nog wel parten; alsof je naar de omgeving luistert met je oren een beetje onder water. Lastig. Maar niet meer dan dat.

Bij de opnames donderdag van de pilot van een mogelijke nieuw televisie-spel kwam ik volkomen onverwacht twee dames tegen die eerder in ons vakantiegroepje zaten. Ook mijn tante Floortje fietste toevallig voorbij en een burlesque-collega herkende mij toen zij in haar lunchpauze even haar kantoor verliet. Ik herkende haar even niet met haar kleren aan maar gelukkig herkende zij mij...Mijn vriendin hielp bij het filmen en nu hopen wij maar dat de omroepen er wat in zien.

Vrijdagnacht spraken wij met de manager van een nieuwe nachtclub over mogelijk zakendoen en deed ik mijn aangifte omzetbelasting en achterstallig huishouden terwijl wij zaterdag aanwezig waren bij het zes-jarig bestaan van Roppongi:
Zondag stonden wij op de gezellige Sunday Market in Amsterdam Westerpark:
Met mijn dochter ging ik tussen de bedrijven door naar Lego: de film. Ik ontdekte twee 'moralen': 'Zijn je vrienden nog wel je vrienden wanneer je niet meer klakkeloos doet wat zij ook doen?' en 'Spelen is goed; blijf dat altijd doen! Laat je niet vermaken maar vermaak jezelf!'

Wij kwamen meerdere bekenden tegen op de markt, waaronder zelfs een maatje van de middelbare school! Speciaal voor hem een vers stukje over een actueel onderwerp:

'De beruchte bankrover Jimmy O. komt aanstaande donderdag op vrije voeten. Na enig onderhandelen bleek de gemeente Eindhoven bereid hem een huurwoning aan te bieden. Woedende filiaalmanagers van diverse banken meldden zich bij het vernemen van dat voornemen bij de gemeenteraad om te klagen: 'Eens een bankrover, altijd een bankrover!' en 'Hoe gaat de gemeente garanderen dat Jimmy O. mijn bank niet overvalt!?' waren veelgehoorde kreten.
Een gemeente woordvoerder verklaarde het sentiment te begrijpen maar bleef het gemeente besluit verdedigen. Daarop beet een demonstrant hem toe: 'Jij hebt zelf zeker geen bankfilialen hè!? Dan zou je Jimmy O.  echt niet de hand boven het hoofd houden. Ik hoop voor jou dat jij zelf nooit bankdirecteur wordt en Jimmy O.  bij jou in de straat komt wonen. Dan zou je wel anders piepen!'
De man werd door aanwezige politieagenten geboeid afgevoerd nadat hij met een spandoek met de tekst: 'Wie beschermt de bankdirecteur?' poogde de wethouder van financiën te wurgen. Volgende week zal hij worden voorgeleid aan de Officier van Justitie.
Zijn collega's spreken er schande van: 'Dus een man die eerlijk aan zijn geld komt door doelbewust duizenden mensen tegelijk op te lichten door het verstrekken van slechte hypotheken voor miljoenen euro's wordt opgepakt en een bankrover die zijn straf heeft uitgezeten nadat hij voor maar liefst 1380 euro een greep in de kassa heeft gedaan gaat gewoon vrijuit!? Het is een schande!!'
Jimmy O. was zelf niet voor commentaar bereikbaar maar zijn advocate zegde toe morgen een persconferentie te beleggen.'

(Update: Dit is dus een analogie naar aanleiding van het bericht dat pedoseksuelen na het uitzitten van hun straf weer mogen wonen in hun oorspronkelijke woonplaats. Dat u dat even weet. Het bleek namelijk niet voor iedereen duidelijk.)

Het pleonasme van de dag is: bij voorkeur liever niet.

Als extraatje een video die aantoont hoe talen voor anderen klinken:


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Mickey Rooney, Peaches Geldof en Frans van der Lugt

10 opmerkingen:

 1. Tja , da meiske kent er iets van ! Ik zal eerst meer over die man lezen eer ik een oordeel kan geven ! En jij als Pinguin ! hahahaha veel vis gekregen ? :-) Prachtig mijn kleine groooooooooooooooooote vriend !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vergeef me vergeef me heer terrence ik had mijn leesbril niet aan ! :-s

  Inderdaad het is uw eega !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu ik de ware feiten weet , ik weet niet of ik er zou moeite mee hebben , maar iedereen moet een tweede kans krijgen zich opnieuw in de maatschappij te integreren onder zware controle natuurlijk en begeleiding !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ten eerste weet ik niet of deze meneer O voor het éérst de fout in ging of al vele malen een kraak gezet had en dat doet er toch wel degelijk toe wanneer je moet beoordelen óf een tweede kans gerechtvaardigd is maar bovendien .....
  is het natuurlijk géén rechtvaardiging voor een misdrijf wanneer een ánder ook iets doet dat niet door de beugel kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem21:46

  Ik lees nieuwe kansen voor je mooi! Oja en jezelf kunnen vermaken schijnt heel gezond te zijn, niet afwachten maar doen ja:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb al eerder bij een andere zaak gezegd, ik heb liever naderhand dat hij bij me in de buurt komt komen ipv vooraf. Want dan weet niemand het en doen ze het nog wel. ;-0

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Appels en peren en feiten, dat rolt allemaal weer lekker door elkaar. Elke straf wordt individueel bepaald, zo hoort het en zo moet het. En aan beide kanten bevinden zich andere meningen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Onder het lezen de talen aan en op het einde niet meer weten wat ik gelezen heb grijnzzzz
  Maar in mijn ogen verdiend iedereen een 2e kans...maar kom niet met 3e en 4e aub.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zelf weet ik hoe het voelt lieve Terrebel, ik heb verkalking van het middenoor waardoor ik aan één kant doof ben. Voor altijd... gelukkig is het voor jou van voorbijgaande aard, althans dat hoop ik zo voor je!
  Jij hebt ondertussen precies niet stil gezeten, je bent weer aan nieuwe opnames bezig en hopelijk komen er nieuwe kansen voor je uit de bus na dit gesprek!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bankdirecteuren zijn zelf grote criminelen. Laat ze hun grote bek maar houden.

  Maar, eens ene blogger altijd een blogger. Dat klopt toch wel, dus die bankrover....

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht