Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 05, 2014

Wij zoeken allemaal bevestiging

Gezellig, zo'n kaakoperatie! Nu ja, de kaakchirurg en haar team zijn stuk voor stuk bijzonder aardige mensen maar zij hebben mij wel pijn gedaan. Al is dat om toekomstige pijn te voorkomen. Natuurlijk wist ik vooraf dat het vooral na de operatie pijn zou gaan doen. Maar niemand vertelde mij dat het veel pijn zou gaan doen. En dat dagen lang. Maar toch. In elk geval is de (letterlijk) dwarsliggende verstandskies er uit en zou ik over een paar dagen weer een beetje normaal moeten kunnen eten...
(En nee, de foto is niet met zo'n leuk handig mobiel appje 'gemorpht'.)

Wat er in eigen gezin en eigen land ook allemaal gebeurd, natuurlijk leven wij ook hier mee met de inwoners van de Oekraïne; hun toekomst is momenteel bijzonder schimmig en velen vragen zich af of er een nieuwe Krim Oorlog komt. Die zal niet gaan om gebiedje veroveren maar om wie de concessies krijgt voor de gasleiding die door het gebied loopt en waar een groot deel van Europa afhankelijk van is.

Ik vraag mij ook af of veel mensen afweten van de huidige studenten onlusten in Venezuela waar de politie excessief geweld gebruikt om de studenten weer in het gareel te krijgen. Zelfs de burgemeester van Caracas spreekt schande van het gedrag van de Guardia Nacional! Helaas is er erg veel ellende waar wij nog niet eens van gehoord hebben...

U heeft vast wel eens gehoord van de vrouw die haar man belt op zijn werk om hem te vragen wat hij die avond wil eten. Het feminisme ten spijt is dat namelijk nog steeds de meest gebruikelijke rolverdeling: hij werkt buitenshuis en zij werkt thuis.
Eén van haar taken is ervoor te zorgen dat het eten op tijd op tafel staat. Hij voelt zich dan ook gepikeerd: 'Waarom moet ik zeggen wat wij gaan eten? Dat is toch jouw taak? Laat mij maar voor het geld zorgen; dat is mijn taak.'
Op zich heeft hij een punt maar hij vergeet een paar dingen: zijn vrouw is een mens en zoekt dus - net als ieder ander - voortdurend naar bevestiging. 'Doe ik het goed? Heb ik de juiste keuzes gemaakt?'
En net als veel anderen voelt zij zich graag superieur aan andere mensen. Zij belt dus haar man om bevestigd te worden in haar superioriteitsgevoelens: 'Zie je wel: ik weet veel beter welk voedsel goed voor hem is en hij kan niet eens zelfstandig keuzes maken!' Anderzijds wordt hij bevestigd in zijn superioriteitsgevoelens: 'Zie je wel, zij kan niets zonder mij en beseft niet eens hoe moeilijk het soms is om geld binnen te halen!'
U ziet het, beste lezers, ook in de beste relaties zijn conflicten vaak niet meer dan een spel waarbij beide partijen winnen en na het telefoontje ontspannen achterover kunnen leunen: 'Zie je wel, ik heb gelijk.'
Maar feitelijk heeft zij natuurlijk gewonnen want reeds lang voordat zij de telefoon oppakte had zij al bepaald wat er die avond op tafel komt. En hij heeft dat niet eens door. ;-)

Het pleonasme van de dag is: laatste afscheidstoernee

Vandaag een clipje waar ik blij van wordt: Oost en West komen samen in deze versie van de Daft Punk hit 'Get Lucky': 


5 opmerkingen:

 1. Anoniem20:32

  Vla, ijs, welk toetje dan ook, dat kan hopelijk wel! Bah wat vervelend voor je. Nou goed je rust pakken ook, ja ja zegt deze 'vrouw' haha!
  Heerlijk toch dat rollenspel. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er pijnlijk uit. Ik zou haast zeggen, laat je goed verwennen, maar dat is natuurlijkg gemeen, want even lekker eten zit er natuurlijk niet bij. Hoop voor je dat het snel overgaat. Bij ons is de rolverdeling iets anders.... Wie het eerst komt, wie het eerst doet.

  Love as Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja lieve Terrebel, het valt me ook op dat alle aandacht op de Krim is toegespitst terwijl in de rest van de wereld zoveel narigheid gebeurt, dat heb je goed gezien!
  Maar jongen toch, ik wist niet dat je zo'n pijnlijke operatie achter de rug hebt en hoop zo voor jou dat die pijn snel tot het verleden zal behoren, sterkte!
  En weet je, het is mijn Lefla die kookt, dus ik heb hem nooit moeten bellen om te vragen wat hij wou eten bij zijn thuiskomst *wink, big smile*.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zoek helemaal geen bevestiging. Ik zou niet weten waarom. En die taakverdeling, als het zo uitkomt, is dat prima lijkt mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop dat je kaak ondertussen een beetje geslonken is, lijkt me geen pretje toestand.
  Ach ik kijk niet meer zo op van jouw kijk op de menselijke verhoudingen.
  Er zijn geen 2 mensen hetzelfde en ik denk dan ook wat genuanceerder dan "alle mensen zoeken bevestiging" en in "hij en zij".
  Als het niet zo modern was om dat te roepen zou ik bijna zeggen"ik denk in mogelijkheden" maar hoe waar ook, met zo'n mode statement heb ik ook niet veel , beschouw het dus maar als niet geschreven;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht