Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 03, 2014

Een wetenschappelijk rapport schrijven is niet moeilijk.

Vandaag zouden wij carnaval vieren in Ut Kielegat maar die afspraak ging niet door. In plaats daarvan haalden wij mijn nieuwe kostuumkist (een authentieke repatriërings kist) op bij mijn moeder, spraken wij een vriend, haalden wij iets lekkers op uit ons favoriete skigebied, haalde ik mijn allergieprikken, regelde een afspraak met de kaakchirurg voor morgen, at ik met mijn zoon kaasfondue en mag ik een bijzondere loge-avond beleven.

Zondag stonden wij met de spullen van http://www.Rataplandesign.com op de Sunday Market in Amsterdam waar het winderig en koud was (maar niet regende!) waardoor wij er zo bij stonden:

Zaterdagavond mocht ik in Utrecht werken op een mooi feest: International Burlesque Circus


 waar ik mij en passant ook uitgebreid liet scheren:

Zaterdagmiddag waren wij ook al in het Centraal Museum in Utrecht omdat ik was genomineerd voor een zogeheten Blogparel.

Vrijdag ontdekte de tandarts bij mij een kaakontsteking en wat ik donderdag deed weet ik niet eens meer.


Woensdag zagen wij The Monuments Men in de bioscoop. Aanrader!

De Olympische Winterspelen liggen inmiddels weer bijna vier jaar voor ons. In Sotsji was 'gelijkheid voor alle mensen' een hot item. Terwijl iedereen zich drukte maakte over Poetin en homorechten vroeg bijna niemand zich af waarom het nu pas - na negentig (...) jaar protesteren - eindelijk ook voor vrouwen was toegestaan om de skischans te gebruiken. Blijkbaar is strijden voor homorechten hartstikke goed maar mogen vrouwen nog steeds worden achtergesteld.

Amerikanen maakten zich druk om hun schaatspakken. Die zouden slecht zijn waardoor de sporters zeer slecht presteerden. Amerikaanse presentatoren zien geen heil in het 10 kilometer lang rondjes schaatsen. Dat zou saai zijn maar American Football is spectaculair. Klopt. Die sport is een spectaculaire geldmolen voor omroepen omdat de sport volledig is gecentreerd rond reclameblokken en daarom om de paar minuten voor een paar minuten wordt stilgelegd. Dat is dan niet saai maar 'dynamisch'.  Ik schreef er een artikel over: http://terrebelius.blogspot.nl/2014/02/americans-dominate-american-football.html Nu is het aardige dat duizenden mensen zich evenzovele uren druk maken over dit soort 'problemen' die hooguit een verschil van meningsuiting zijn en absoluut geen probleem. Die mensen zouden eigenlijk moeten leren 'omdenken.'

Kijk eens naar deze Nederlandse sportvrouwen die op de Olympische Winterspelen vierde werden op het onderdeel 'Bobsleeën voor twee vrouwen'. Zij waren niet net zo bedrukt als andere sporters die 'maar' zilver haalden. Neen, zij vierden hun plek net naast het podium op deze manier:

Boek nummer zes van dit jaar is Ja-maar...huh?!, een zelfhulpboek van Berthold Gunster over het fenomeen 'omdenken'. Ofwel: zie een probleem eens niet als probleem maar als een kans, een mogelijkheid, een uitdaging of gewoon als niet-bestaand. Probeer het maar eens! Zo zie ik de uitspraken van Geert Wilders niet meer als een probleem voor de maatschappij maar als een stukje humor in het leven van alledag. Als ik nu naar hem kijk of luister moet ik lachen in plaats van dat ik mij opwind.
Wltrrr schreef een prachtig opiniestuk http://wltrrr.wordpress.com/2014/02/08/minder-eu-is-meer-geld-voor-ons/ naar aanleiding van het buitenlandse rapport dat Geert Wilders op kosten van de belastingbetaler (270.000 euro!) liet schrijven. Dat rapport 'bewijst' dat het goed zou zijn voor Nederland om uit de EU te stappen. Het onderzoeksbureau beroept zich daarbij op diverse aannames. Bijvoorbeeld: 'over tien jaar zal het wellicht beter gaan met de economie' en 'als op een dag de Nederlandse regering maar langzaam genoeg de overgang in gang zet en als de bevolking daar positief op reageert zou het eventueel goed kunnen gaan.' Ja, zo kan ik ook een rapport schrijven: 'Als boeven vaker spijt krijgen, vaker worden opgepakt en stoppen met inbreken zouden de criminaliteitscijfers wel eens kunnen gaan dalen.' Ik hoef daar geen kwart miljoen euro voor te ontvangen. Als de overheid dat van mij vraagt zal ik het betreffende rapport volledig uitschrijven voor maar de helft van het geld dat de heer Wilders er voor nodig had.
'Wetenschappelijke' rapporten schrijven is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Het kost alleen maar tijd. Het is bijvoorbeeld goed voorstelbaar dat iemand op een dag een rapport schrijft dat een lans breekt voor criminaliteit. Dat is namelijk bijzonder goed voor de economie! Politie-agenten, rechters, advocaten maar ook glaszetters, schoonmaakbedrijven, slotenmakers en dergelijke verdienen flink aan inbrekers. En kranten floreren met het schrijven van berichten dat 'er wéér buitenlandse bendes op het dievenpad zijn!'. Conclusie: vrijwel alles kan goed zijn voor de economie, zolang je maar een acceptabele stelling inneemt en daar vervolgens 'bewijzen' bij zoekt. Desnoods verzint.

De onjuiste aanname van vandaag is: in blikgroente zitten minder vitamines dan in verse groente.
Dat is niet waar. Wat wél zo is is dat er vaak zout of suiker is toegevoegd aan de groente in blik of pot.
Is de groente á la crème dan is er vaak extra vet toegevoegd. Daardoor wordt het aanbevolen om verse (onbespoten) groente te eten. https://www.voedingscentrum.nl/nl/thema-s/dewaarheidoptafel/groente-en-fruit/vitamines-groenteuitblik.aspx en http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=5277

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Hugo Brandt Corstius

7 opmerkingen:

 1. De helft, ik doe het nog wel voor een kwart. Daar wil ik dan ook nog wel gerust de tijd voor nemen zodat het in een mooi lettertype komt te staan. Wil je het ook nog gebonden hebben? Mooie foto's heb je bij je log.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem21:34

  Ik blijf terug klikken naar de foto's prachtig zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een paar geweldige foto's Ter. Leuke kostuums draag je soms.
  Ik zou dit idd wetenschappelijk kunnen onderbouwen, maar ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige foto's van mijn knuffelbeertje ! Wat zou ik jou graag eens bezig zien ! Ook altijd zo'n mooie kostuums dat je aanhebt !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er is al een bond voor "wetsovertreders" én een heel peloton advocaten die zich inzet voor "het behoud" van "de crimineel" dus daar hoeft niet meer aan gewerkt te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooie foto's. ik heb die pagina op FB maar meteen geliked. Zo blijf ik op de hoogte.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldige foto's, wat een massa aan indrukken en ervaringen deed je dit weekend op. Lieve Terrebel, jouw beslissing om het boekhouden aan de wilgen te hangen en over te stappen op entertainment is het verstandigste geweest wat je ooit in je leven deed, met uitzondering van het gaan leven met je geliefde natuurlijk!
  Heb het weer goed vandaag hé en reuze bedankt voor je lieve reactie hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht