Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, januari 07, 2014

Is geloven een wetenschap?

Voor ik het vergeet: u mag op een stukje van mij stemmen in het kader van de Blogparel van 2013! http://www.blogparel.nl/index.php/fv-community-news/post/foute-grappen-maken-mag/

'Jezus is het levende bewijs dat de dood overwonnen kan worden.', 'Niemand heeft ooit een proton gezien en niemand heeft ooit een ziel aanschouwd. Toch geloven wij in beiden.', 'Geeft iets ons een prettig gevoel omdat wij er in geloven of geloven wij ergens in omdat het ons een prettig gevoel geeft?' en 'Gelooft u iets niet of wilt u er niet in geloven?' Zomaar een paar zinnetjes waar gisteren - onder meer door mij - over werd gefilosofeerd. Hoogst vermakelijk! Minder vermakelijk is stofzuigen, toilet schrobben en zwabberen en zo. Toch deed ik dat vandaag. Gewoon omdat dat praktisch is en narigheid kan voorkomen. Net als af en toe naar de tandarts gaan.
Zoals eerder medegedeeld was ik daar gisteren. De mijne is niet alleen een muziekliefhebber maar ook een muziekkenner. Wij spraken dus over onze liefde voor vinyl, een Everly Brothers tribuut van Norah Jones en het aankomende nieuwe Album van Bruce Springsteen. Ook doen wij een spelletje; wanneer hij in mijn mond bezig is en ik niets kan zeggen, neurie ik een wijsje. Hij moet dan raden welk liedje het is. En meestal heeft hij het goed! Zo wordt een bezoekje aan de tandarts bijna een feest. Bijna dus. 
Vroeger was naar het voetballen gaan een feestje maar de tijden zijn veranderd...
Voetbalclub Vitesse is in Abu Dhabi voor een toernooi maar zonder nieuwe speler Haim Magralashvili. Gewoon omdat hij Israëliër is en zijn land niet word erkend door de Verenigde Arabische Emiraten. De VVD vindt dat Vitesse het toernooi moet boycotten want een organisatie die buitenlanders niet welkom heet is racistisch en racisten zijn vreselijke mensen. Aldus de VVD. Des te vreemder dat diezelfde politieke partij er schande van spreekt dat enkele scholen in Amsterdam ouders hadden opgeroepen om met het jaarlijks kerstdiner rekening te houden met kinderen die halal eten. 'Je houdt toch verdorie geen rekening met buitenlanders!? Zij moeten rekening houden met óns!', aldus een verontwaardigde fractie. Een journalist vroeg waarom de VVD tegen buitenlanders is. Daarop werd de mening bijgesteld: 'Wij vinden het onzin dat mensen rekening moeten houden met de eetgewoontes van anderen.' -'Dus u wilt het scholen ook verbieden ouders op te roepen rekening te houden met vegetarische kinderen en met kinderen die allergische zijn voor gluten?' 'Dat is...eh...dat is...dat is héél wat anders!'
De onjuiste aanname van vandaag is: De laatste jaren neemt de criminaliteit in Nederland toe. Dat is pertinent niet juist. Die is namelijk gedaald: http://www.nrc.nl/rechtenbestuur/2011/01/31/objectieve-cijfers-over-criminaliteit-zeggen-niks-over-gevoelens-van-onveiligheid/ 
Het idee dat Nederland een fijn land is voor criminelen is dus vooral een gevoel, met liefde gevoed door diverse media. En volgens sommigen ook door de overheid. Want mensen die bang zijn kun je eenvoudig impopulaire maatregelen door de strot duwen. Telefoontaps (nog nooit is empirisch aangetoond dat er ook maar één terroristische aanslag door werd voorkomen), beveiligingscamera's (nog nooit is empirisch aangetoond dat er ook maar één terroristische aanslag door werd voorkomen), strenger drugsbeleid (nog nooit is er - waar dan ook in de wereld - ook maar één persoon overleden aan een overdosis wiet), hogere boetes voor 'hufterig' gedrag in het verkeer (nog nooit heeft een hufter zich ingehouden omdat hij bang was voor welke bekeuring dan ook), etcetera.
(Notabene; indien dit stuk werd geplaatst op populistische websites zouden mensen (anoniem uiteraard) reageren met 'Ja maar, dat zijn maar cijfers. De werkelijkheid zegt héél wat anders!' Maar dan met veel spelfouten.)

6 opmerkingen:

 1. Een beetje veel diepgravende onderwerpen voor één logje als ik niet een minstens een even lang stuk wil schrijven dan er al staat.
  Dan alleen maar uitleggen waarom ik niét op jouw "blogparel" ga stemmen!
  Om in alle eerlijkheid jouw log uit te kiezen zou ik natuurlijk alle andere genomineerde logjes óók moeten lezen en daar heb ik de tijd niet voor..."herstel", daar wil ik de tijd niet voor vrijmaken omdat ik aardig wat blogs lees.
  Het nadeel van dit soort nominaties is dat de meeste stemmen "om de verkeerde reden, ze kennen de blogger en willen hem/haar steunen c.q. aan de overwinning helpen.
  De énige reden om op jouw log te stemmen kan dus zijn dat ik dát het beste log zou vinden en dát weet ik dus niet zolang ik de anderen niet gelezen heb.
  Ik zie jou niet als een man die zou willen winnen op gronden die niet deugen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de koe van boer Floris is onlangs gestorven door haar geloof. Het arme dier geloofde oprecht dat het eten zou krijgen van de boer !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook gek op vinyl. Ik heb dan ook echt een hele verzameling.
  In Jezus geloof ik niet zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij de wee, Ik zal straks even op je linkje klikken en kijken of mijn stem uit te brengen valt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer met plezier gelezen.
  En natuurlijk heb je mijn stem gekregen.
  Vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ik zo fantastisch aan jou en je blog vind lieve Terrebel is dat jij steeds weer je mening op een originele en goed geschreven manier weet te vertolken. Raar maar waar, ik geef je (bijna) altijd over de hele lijn gelijk... nu ja, we zijn dan ook soulmates hé?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht