Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 18, 2013

Zijn alle uitkeringstrekkers lui?

Woningbedrijf Ymere lijkt medewerkers van de voormalige sociale werkplaatsen te hebben ingehuurd voor het schoonmaken van de trappenhuizen; een dame zat op handen en voeten onze algemene gang te stofzuigen en een meneer maakte de brievenbussen schoon met een doekje en een emmer sop.

De bewoners stemden tegen meer huur betalen in ruil voor een maandelijkse schoonmaak. Met goede afspraken kunnen wij dat makkelijk zelf. En veel goedkoper. Waar zijn tenslotte kinderen voor? ;-)

Mijn zoon zit midden in de zogeheten repetitieweek: elke dag één of twee zware proefwerken. Vandaag zijn minst favoriete vak: Frans. En bovendien werd hij vandaag aan de tand gevoeld betreffende zijn kennis van de Russische Revolutie. U weet wel met die bolsjewieken en mensjewieken en zo.

De oudergesprekken afgelopen maandag verliepen naar behoren. Al deed vooral mijn vriendin het woord omdat ik nog steeds geen stem had. Het gaat gewoon hartststikke goed met mijn zoon. En niet alleen op school.

Gistermiddag ontving ik op kantoor tot mijn verrassing een kerstpakket van de stichting waar ik als vrijwilliger voor werk. Lekker jam, koekjes en chocolaatjes...mjammie!

Gistermorgen bracht ik een kerstmannen pak naar de kleermaker omdat-ie niet past. Dat pak dus en niet die kleermaker. Grappig vaak, taal. Zeker als dingen geschreven staan ontstaan er wel eens misverstanden zoals in bovenstaand voorbeeld. Helaas gaan ook professionals regelmatig de fout in. Zoals de schrijver van dit stukje over borstimplantaten. Hij (of zij) beweert doodleuk: 'Volgens het VUmc heeft het verwijderen van de implantaten in 69 procent van de gevallen tot verbetering van de klachten geleid.' Het is een beetje als 'Hoe staat het met je verkoudheid?' -'Nou, eh, met de verkoudheid gaat het goed en dat is nu eigenlijk de essentie van het probleem.' Ook de tekstschrijvers van Teletekst gaan regelmatig de mist in. Zo is 'Selfie' uitgeroepen tot het woordt (...) van 2013:
Het is niet zo dat ik het veel beter kan maar als ik eerlijk ben dan kan ik het wel een heel stuk beter. Zeker als ik er voor betaald zou worden en het dus mijn vak wordt om het goed te doen. Helaas is het mij niet gegund om betaald te krijgen voor al mijn schrijfwerk. Zie bijvoorbeeld: http://vragen.blogspot.nl/2013/12/bladblazers-vervolg-iii.html

Het is mij wél gegund aankomend jaar het jaarlijkse festijn en het immens populaire Blogbal te presenteren! Eindelijk zal ik mij een hele avond lang niet vervelen! ;-)

Volgens de VVD zit iedereen die met een uitkering thuis zit zich helemaal te pletter te vervelen en om al die werklozen in Nederland te 'helpen' worden zij maximaal drie maanden gekort op hun uitkering als zij zich niet nuttig maken voor de maatschappij. Diezelfde sanctie geldt ook voor iemand die onverzorgd (spijkerbroek, t-shirt, ongeschoren) op een sollicitatiegesprek verschijnt.

Men heeft bij de VVD bedacht hoe men zich zoal nuttig kan maken. De partij gaat er sowieso van uit dat elke werkloze zich dagelijks te pletter verveelt en maar de hele dag op de bank hangt TV te kijken of te gamen terwijl men flauw glimlachend elke maand een flink bedrag aan uitkering op de bankrekening ontvangt en blij is dat men helemaal niets hoeft te doen. Om deze mensen te 'helpen' zich weer 'nuttig' te voelen heeft het kabinet een aantal mogelijkheden bedacht om uit die verschrikkelijke sleur te komen. Bijvoorbeeld door een 'weerman van de buurt' competitie te organiseren. Serieus! Blijkbaar weet iedereen van nature dat dat vele malen nuttiger is dan kinderen opvoeden, je oma verzorgen of via een weblog honderden mensen te leren zelfstandig na te denken...;-)

Mevrouw Klijnsma (nee, niet de cabaretière maar de staatssecretaris van de PvdA) brengt daar tegen in dat mensen zich óók nuttig mogen maken door voor een naaste te zorgen als zogeheten 'mantelzorger'. Volgens de VVD een absurd idee want hoe kun je nu nuttig zijn voor de maatschappij door boodschappen te doen voor je gehandicapte buurvrouw of door dagelijks je oude vader van een schone luier te voorzien? Nee, als het aan de VVD ligt zijn uitsluitend mensen die geld krijgen voor hun werk nuttig. De rest mag lekker sterven van de honger. Zo!

Politici zijn natuurlijk allemaal nuttig volgens die regel. Zelfs als zij vragen stellen die niets anders doen dan tijd verspillen van ministers en ambtenaren en ons als burgers duizenden euro's per vraag kosten. Zoals het kamerlid dat aan de minister van sport vroeg of die er bij het IOC op wilde aandringen dat er voortaan ook Olympische Spelen voor verstandelijk gehandicapten zouden komen. Na enig (duur) uitzoekwerk kon de minister het PVV (uiteraard) kamerlid vertellen dat de Special Olympics al enige decennia bestaan. De VVD vindt zo'n man dus 'nuttig' en een vrouw of man die geheel zelfstandig twee kinderen opvoedt, een huishouden runt, helpt in het buurthuis, boodschappen doet voor de gehandicapte buurman én twee maal per week wandelt met een bejaarde vader niet.

Dan weet u dat wanneer u (in Nederland) moet stemmen, volgend jaar maart.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ronnie Biggs

5 opmerkingen:

 1. Ik weet al jaren waar ik op moet stemmen, maar wat mij nogal zorgen baart is dat mensen nogal rechts denken, behalve als het hun zelf geld gaat kosten. Of dan moeten we het gewoon rechts veranderen.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens de VVD gaat het prima zo, de rijken rijker en de armen armer en met meer.

  Zelfs schoonmaken werkt niet, dat verloederd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een boterham schotel je ons weer voor vandaag lieve Terrebel, het ziek zijn houdt je precies niet tegen om niet alleen zo veel dingen te overdenken maar er ook nog zo boeiend over te schrijven!
  Eerst en vooral wens ik jou beterschap toe, verzorg je goed hoor! En een dikke proficiat voor je zoon die het blijkbaar prima doet!
  Heerlijk ook dat jij voor je puik vrijwilligerswerk ook eens beloond wordt... En kijk eens, je mag ook nog het blogbal opvrolijken!
  Wat die werklozen betreft: vreselijk hoe die tegenwoordig in het verdomhoekje geduwd worden, waar is onze verzorgingsmaatschappij gebleven?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gek eigenlijk. De meerderheid van de bevolking lijkt te menen dat mensen in de bijstand te hard aangepakt worden. Maar verder gebeurd er niets. Geen protest of demonstratie of iets.

  Veel beterschap gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er verscheen een glimlach op mijn gezicht bij het woord kerstmanpak. Moest gelijk aan je reclamefilmpje denken waar ik van heb genoten... :)
  En dan te bedenken dat ik de reclame op tv altijd oversla

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht